![]() |
|
Kill To Get Crimson - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Kill To Get Crimson (/showthread.php?tid=654) |
Kill To Get Crimson - Andrzej - 29.07.2007 Podczas czytania zapierało dech. Nie wiem kogo bardziej podziwiać - Marka czy Dziadka(też zresztš Marka) Ach te MARKI - potrafiš "markowo" zakręcić mi życie. Kill To Get Crimson - numitor - 30.07.2007 Cytat:Originally posted by dziadek@Jul 29 2007, 02:35 PMSiostra? Kill To Get Crimson - macsa - 30.07.2007 Cytat:Dlatego też przy budowie studia, korzystalimy z rozwšzań ze starej sypialni: w końcu tam nie miałem nigdy problemów z dzwiękiem. Odwrotnie: niektóre były nawet naprawdę dobre! Kurczaki - to studo musi byc naprawdę boskie !! Cytat:Okładka Kill To Get Crimson nawišzuje do życia Knopflera: na okładkę wybrałem obraz, powstały w 1958 roku : przedstawia on indyjskš dziewczynę, która chce kupić czerwony skuter opowiada Mark. Oj chyba z moja wyobraniš krucho bardzo bo nie widzę tam żadnej dziewczynki, a tym bardziej indyjskiej dziewczynki !! Chyba, że znamy tylko fragment okładki... Cytat:I tak Mark nie może się już doczekać, by w końcu zaprezentować Kill To Get Crimson na scenie, tak jak i inni jego muzycy obecni przy powstaniu tego projektu. I to jest bardzo dobra wiadomoć - my chyba także nie możemy się już doczekać spotkania z Markowš muzyka na żywo ! Już niecały roczek ![]() Dzięki Dziadkowi ( Markowi ) mamy tłumaczenie pierwszego dużego tektu powięconego "KTGK" szybciej niż nasi koledzy z oficjalnego forum MK !! WIELKIE DZIĘKI DZIADKU !! Kill To Get Crimson - koobaa - 30.07.2007 Cytat:Originally posted by numitor+Jul 29 2007, 08:05 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor @ Jul 29 2007, 08:05 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-dziadek@Jul 29 2007, 02:35 PMSiostra? [/b][/quote] Oprócz brata Dave'a, Mark ma również starszš siostrę - Ruth. Kill To Get Crimson - dziadek - 30.07.2007 Dzięki za miłe słowa - ale baz namiaru o d W a s nie dotarłbym sam do tej wiadomoci. Maciek, wiesz: mówišcy o wybranym obrazie na okładce Mark mówi "Bild von einem westindischen Mädchen..." czyli może chodzi o osobę pochodzšcš z Indii, jednak mieszkajšcš w zach. Europie ("west"). Też przypuszczam, że okładka zawiera częć obrazu. Mikałaj: jeżeli trasa koncertowa Marka obejmie Polskę, jestem na 100%. Kill To Get Crimson - ania - 31.07.2007 Cytat:Originally posted by macsa@Jul 28 2007, 10:18 PMto moje ulubione!!! to zielone! tymczasem dołšczam się do podziękowań tłumaczowi- czytało się jednym tchem! Kill To Get Crimson - Robson - 01.08.2007 Czas płyty DVD dołšczonej do KTGC: 23 minuty ps. słabiutko Kill To Get Crimson - StonyRoadRider - 02.08.2007 Cytat:Originally posted by Robson@Aug 1 2007, 10:21 PMA wiesz, co tam będzie? Taki filmik o przebiegu nagrań jaki był dołšczony do "Shangri-La", czy może znajdzie się tam także teledysk do utworu, np. singlowego? Kill To Get Crimson - Robson - 03.08.2007 Dokładnie Stony Co do nagrania singlowego nie mam pewnoci.
Kill To Get Crimson - Robson - 06.08.2007 ...byłem wtedy jeszcze dzieckiem. Wiele elmentów, które zainspirowały mnie przy powstawaniu tego albumu, pochodzš włanie z tego okresu Mylę, że niezwykle ważne słowa MK. I cały czas się zastanawiam jak wiele elementów z tamtych lat- młodzieńczych Marka odnajdziemy na Kill To Get Crimson. Rok 1958 to Mark miał wtedy 9 lat, tak więc niewykluczone że na nowej płycie czeka nas bardzo odległa sentymentalna podróż. Kto wie może i dla nas bardzo ważna i my również odnajdziemy w niej lady z naszego dzieciństwa. Chyba nawet bym chciał Tak, nie widać dziewczyny na okładce ale kiedy rozłożymy ksišżeczkę płyty to ona nam się objawi jestem pewien Punktem wyjciowym były słowa pewnego artysty: za nieco karmazynu do szpachlówki mógłbym kogo zabić Chciałem w ten sposób nawietlić, co to właciwie znaczy, jeżeli kto traktuje malarstwo jako swój jedyny i absolutny sens życia. Tak, co to naprawdę znaczy. Ciekawe czy Markowi chodzi wyłšcznie o tego konkretnego malarza? I malarstwo jako sztukę? Bo przecież za tymi słowami jak dla mnie kryje się co znacznie więcej. Chociaż dowiadujemy się że Mark umiejscawia akcję tego utworu w pónych latach 30 to i tak nic się nie zmieniło po czasy współczesne. Mam na myli że w dzisiejszych czasach też bardzo często traktujemy swoje starania, pracę, pasje jako absolutny i jedyny sens życia uczestniczšc w tzw. wycigu szczurów w ogóle pomijajšc to co w życiu najważniejsze. Ciekawe czy w tych słowach ukryta jest ironia czy oskarżenie? Co szalonego czy jednak chęć zrozumienia artysty- malarza okresu wojny kiedy nic nie było takie jak dzi. Przy tym było dla mnie bardzo ważne, aby ten wštek zobaczyć w innym czasie. No włanie... A ja ten wštek widzę dzi... ...W końcu cały pomysł studia powstał dlatego, ponieważ dla mnie znaczy ono więcej niż posiadanie jakiego jachtu Ależ ja się ciesze z tych słów Bo one po raz kolejny pokazujš że Mark jest zakochany w muzyce po uszy a my jestemy na swój sposób szczęciarzami, bo mniej więcej co dwa lata możemy się cieszyć nowym materiałem ![]() ps. A swojš drogš jest chyba dobrze. I coraz bardziej wierzę, że uda się poznać cały album w domowym zaciszu Miesišc z małym haczykiem do premiery i jak na razie cisza. Nie pamiętam jak to było przy Shangri-La ale o tej porze to chyba już jakie 'odsłony' były. Poza Secondary Waltz i pierwszym singlem powinno się udać Czego Wam i sobie życzę
Kill To Get Crimson - Andrzej - 06.08.2007 Ja jako wybitnie spokojnie podchodzę do czasu kiedy ukażę się ta kolejna-upragniona. Wynika to chyba z tego, że niegdy z reguły nie dochodziły do nas żadne przedbiegi w zwišzku z ukazaniem się nowej płyty(dzisiaj jest internet i wszystko wiedzšce Forum). Stare przyzwyczajenia ???? - zasadniczo to sam nie wiem. Wiem natomiast jedno jak pięknie napisal to Robson - "Posłuchac i zamknšć się w zaciszu domowym" - wtedy to zapewne będzie dużo czasu na to ,żeby nie popełnić błędu i żeby nie ocenić tę płytę zbyt pochopnie i żle jš zaszuflatkować. Zatem czekam - ale nie ukrywam swojego "spokojnego" zniecierpliwienia. Kill To Get Crimson - macsa - 07.08.2007 Wreszcie można sobie wrzucić na tapetę ![]() h t t p ://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776217&id=100086455 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776218&id=100086461 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776224&id=100086491 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776225&id=100086497 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776226&id=100086503 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776228&id=100086515 h t t p://globals.universal-music.de/get_document.php?data_id=548776229&id=100086521 Kill To Get Crimson - grzegorz - 08.08.2007 Co nie działajš te linki, nawet po usunięciu spacji między http. Kill To Get Crimson - macsa - 08.08.2007 Mi działajš bez problemu - tylko kopiowałem sam adres bez tego poczštku http:// Kill To Get Crimson - dziadek - 08.08.2007 Cytat:Ciekawe czy Markowi chodzi wyłšcznie o tego konkretnego malarza? I malarstwo jako sztukę? Bo przecież za tymi słowami jak dla mnie kryje się co znacznie więcej. Chociaż dowiadujemy się że Mark umiejscawia akcję tego utworu w pónych latach 30 to i tak nic się nie zmieniło po czasy współczesne. Mam na myli że w dzisiejszych czasach też bardzo często traktujemy swoje starania, pracę, pasje jako absolutny i jedyny sens życia uczestniczšc w tzw. wycigu szczurów w ogóle pomijajšc to co w życiu najważniejsze. Ciekawe czy w tych słowach ukryta jest ironia czy oskarżenie? Co szalonego czy jednak chęć zrozumienia artysty- malarza okresu wojny kiedy nic nie było takie jak dzi. Przy tym było dla mnie bardzo ważne, aby ten wštek zobaczyć w innym czasie. No włanie... A ja ten wštek widzę dzi...To ciekawa refleksja, Drogi Robsonie, sam często o tym mylałem. Wydaje mi się, że Mark doć często odnosi się do tego tematu: rozdwięku pomiędzy powołaniem i wiernociš sobie, a po prostu - komercjš. Już na pierwszej płycie legendarni Sułtani spotykajš się po pracy, by pograć dla własnej no i może małej widowni- przyjemnoci. Harry z In the Galery nie dopasowuje się do aktualnie lansowanej mody a talent budzšcy zachwyt to za mało, by przebić się do grupy uznanych znawców sztuki. Z kolei na przedostaniej płycie DS Johny z Walk of life próbuje zarobić, -co chyba nie za bardzo mu się udaje - piewajšc w dole, w tunelach. Ależ ten facet potrafi grać mówi o nim z zachwytem Mark.Walk of life przetłumaczyć chyba można też chyba jako Powołanie I trochę na zasadzie kontrastu z tej samej płyty: satyra na cwaniaków z MTV... I ostatni przykład z Our shangri la: Elvis jako symbol kariery firmowanej przez Holywood, gdzie za chęć zdobycia sławy aktorskiej płaci się każdš cenę. Tyle o tekstach Marka. A czy rozwišzanie machiny DS, zawrócenie kierunku w jakim mogłaby pójć, nie można też zobaczyć w tym wietle?... Kill To Get Crimson - Robson - 08.08.2007 Tak to prawda Marku. Można przyjšć, że niejednokrotnie Mark tak kieruje losami swoich bohaterów jakby poniekšd chciał nam opowiedzieć własnš historie. Oczywicie bardzo często bywało i tak, że nie zgadzał się nie lubił swoich bohaterów (na płycie STP chyba najczeciej) ale granica pomiędzy powołaniem a sprzedaniem się w Markowych opowieciach jest bardzo przejrzysta. Mark się opowiedział już dawno temu. Za wszelkš cenę chciał uciec od olepiajšcych reflektorów i wiateł i to zrobił aby powrócić do faceta komponujšcego i piszšcego w domu piosenki. Za wszelkš cenę nie chciał się od niego oddalić. Kill To Get Crimson - fakungio - 12.08.2007 Wyglšda na to że pierwszym singlem będzie utwór "Let it all go" Wysyłam link http://www.billboard.com/bbcom/discography...165&aid=1057091 Kill To Get Crimson - fakungio - 12.08.2007 Jest piosenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest piękne!!!!!!!!!!!!!!!! "True Love will never Fade" Jest cudnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wysyłam link: http://www.markknopfler.com/ Pozdro Kill To Get Crimson - MARTINEZ - 13.08.2007 Niby Mark nie popada w komercje ale moge zalozyc sie ze jesli faktycznie pierwszy singiel to Let it all go to bedzie moj ulubiony kawalek z tej plyty bo przynajmniej wytwornia nalozy mu jakis dynamiczny kawalek... no chyba ze bedzie wolny na miare brothers in arms Kill To Get Crimson - Robson - 14.08.2007 Chyba trochę nieuważnie czytacie forum przecież już wiadomo że pierwszy singiel to True Love Will Never Fade a w Stanach Punish The Monkey.
|