![]() |
|
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone (/showthread.php?tid=376) |
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - fakungio - 05.05.2006 Dzięki Hillbilly... Wiesz ja nie jestem muzykiem. Ale wk...rwia mnie fat, że taki bobek Bet p@#doli cos o instrumentach a g@#no może nawet czuje tę muzykę. Ja mam jš pod skórš ...więc niech taki pierdziel nie pisze do mnie bo mam go w d@#pie. Wk#@wiłem się bo wspominam mojego tatę jak zaszczepił mi muzyke Knopflera. Mam wszystkie jego utwory w głowie...sola i wszystko. Jak miałem problemy i byłem w szpitalu słuchałem pierwszy numer z płyty Metro Land...nie pamiętam już teraz tytułu bo k#@wa nie uczę się na pamięć tekstów , ale czuje muzykę Knopflera i mam takiego Beta w rurze...i Ch%$j No...to już się wygadałem A ty Bet ćwoku...zastanów się najpierw nad tym co piszesz a póniej pitol....ćwoku!!! All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - hillbilly - 05.05.2006 Fakungio... bez przesady... jestemy wszyscy po tej samej stronie... Za ostro "troche" w gruncie rzeczy wszyscy kochamy tš sama muzykę i każdy ma jakie swoje metrolanad... All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - ania - 05.05.2006 uuu la la :o :blink: :unsure: no to pojechal kolega po bandzie ... huh tylko po co te nerwy ps. taaak to o to chodzilo z ta..hmm..prostacka forma krytyki All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - hillbilly - 05.05.2006 Ja tez nie jestem muzykiem ale 6 lat uczyłem się grać w szkole muzycznej w klasie skrzypiec i jak na mój muzyczny sluch to jeszcze nie słyszałem koncertowego "Brothers in Arms" żeby Mark Knopfler "wycišgnšł" "they did hurt me so bad" All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - grzegorz - 05.05.2006 Hamujcie!!! All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - pablosan - 05.05.2006 Witam Paradoksalnie Mark Knopfler jest muzycznym analfabeta i nigdy nie ukrywał, że nie umie czytać nut... All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - dudageo - 05.05.2006 ileż emocji może wzbudzić muzyka Marka!
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - hillbilly - 05.05.2006 Cytat:Originally posted by pablosan@May 5 2006, 10:09 PMoj tu Pablo Mark był chba nie dokońca szczery.. oglšdałem kiedy jaki dokumentalny program na HBO o muzyce filmowej... Mark siedział przy pianinie i ołówkiem wyranie skrobał cos na pięciolinii... All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - ania - 05.05.2006 Cytat:Originally posted by dudageo@May 5 2006, 11:09 PMszkoda ze nie u wszystkich do konca... pozytywnych
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - dudageo - 05.05.2006 nie umie CZYTAĆ nut... może RYSOWAĆ umie
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - hillbilly - 05.05.2006 wiesz nie pomylałem o tym... hehehe.
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - fakungio - 05.05.2006 Fajnie kiedy Knopfler podmiewywał się sam z siebie i powiedział... " Nie bardzo podoba mi sie całe to gadanie o mojej wirtuozerii..(dalej) Kiedy Chet Atkins powiedział o mojej grze - Nie ważne co i jak On robi....ważne że wynik jest OK" i powiem Wam to jest całe clue Ja Go uwiebiam za to jak mu wychodzi!!!! All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - olaph72 - 05.05.2006 Cytat:Wiesz ja nie jestem muzykiem. Ale wk...rwia mnie fat, że taki bobek Bet p@#doli cos o instrumentach a g@#no może nawet czuje tę muzykę. Ja mam jš pod skórš ...więc niech taki pierdziel nie pisze do mnie bo mam go w d@#pie. Wk#@wiłem się bo wspominam mojego tatę jak zaszczepił mi muzyke Knopflera. Mam wszystkie jego utwory w głowie...sola i wszystko. Jak miałem problemy i byłem w szpitalu słuchałem pierwszy numer z płyty Metro Land...nie pamiętam już teraz tytułu bo k#@wa nie uczę się na pamięć tekstów , ale czuje muzykę Knopflera i mam takiego Beta w rurze...i Ch%$jCofam to co pisałem o niechęci wobec osób wypowiadajšcych inne zdanie. Fakunqio >> Nie jestem egzaltowanym licealistš, ale nie lubię wulgarnego języka. Wyluzuj, facet, albo id pokrzyczeć gdzie indziej. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - koobaa - 06.05.2006 Cytat:Zauważyłem, że dla przykładu powraca Our Shangri-La jakoby Mark nie wyrabia glosowo na koncertach (jakie inne przykłady?)Przykładów oczywicie jest dużo więcej, np Brothers In Arms, fragment: Through these fields of destruction - (Z naciskiem na destruction) na trasie BIA piewał jeszcze trzymajšc się linii melodycznej takiej jak na albumie, póniej (na szczęcie) zaprzestał i umiejetnie to intonował, akcentował raczej niż piewał, i bardzo dobrze, w tym przypadku to zupełnie nie przeszkadza a wręcz pasuje do jego stylu. Our Shangri-La ma już zupełnie inny charakter, tam nie można tak intonować, trzeba cišgnšć, a to czy się uda bardziej lub mniej, u Marka jest raczej dziełem przypadku (to oczywicie moje zdanie) . Jeszcze innaczej jest gdy piewa się w duecie, w układzie harmonicznym. Tam wymagana jest precyzja bo innaczej efekt jest taki sobie, albo po prostu go nie ma. Ja uwielbiam Marka 'mruczando' i melorecytacje, podoba mi sie również jak piewa na ostatniej płycie, jestem tylko bardzo ciekaw jak zabrzmiš razem z Emmy na koncercie, bo na tych promocyjnych występach nie zachęcajš do natychmiastowego udania się do sklepu po kopię... Cytat:Paradoksalnie Mark Knopfler jest muzycznym analfabeta i nigdy nie ukrywał, że nie umie czytać nut...Nie przeszkadza to mu jednak być Doktorem Nauk Muzycznych University of Newcastle i tworzyć NMW... Nuty nutami, najważniejsze jest wyczucie i autentyczny talent, a tego Markowi nie brakuje. Wykształcenie (jakiekolwiek) nie ma znaczenia jeli jest czysto teoretyczne i oderwane od życia, Marka życiem jest Muzyka, jest w niej zakochany i to wystarcza... ![]() Cytat:Fakunqio >> Nie jestem egzaltowanym licealistš, ale nie lubię wulgarnego języka. Wyluzuj, facet, albo id pokrzyczeć gdzie indziej.Jeli Fakungio będzie ignorować nasze uwagi (i tym samym Nas) to my będziemy ignorować jego. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - pablosan - 06.05.2006 Cytat:Originally posted by fakungio@May 5 2006, 10:52 PMFakungio Jestem jednym z pierwszych użytkowników Forum, ale nie pamiettam, żeby ktokolwiek, kiedykolwiek tak sie wypowiadał... Żenada po całoci :angry: Ciekawe co tym chciałe udowodnić? Pojechałe po bandzie bardzo ostro i powinienne preprosić wszystkich których obraziłe-to chyba jasne? All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Vidocq - 06.05.2006 Cytat:Originally posted by fakungio@May 5 2006, 09:52 PMWitajcie Nie pisuję na forum juz od dluzszego czasu, ale codziennie Was czytam. Od wielu miesięcy Wy - forumowicze - dostararczalicie mi poprzez Wasze posty wiele momentów wzruszenia, wpajalicie we mnie wiele 'knopflerowej' wiedzy, czasem dostarczaliscie też wiele smiechu Ale jednej rzeczy nigdy nie będę tolerował Fakungio - chamstwa. Takie zachowanie NIGDY nie miało miejsca na tym forum i mam nadzieję , że Twoje zachowanie było incydentem. Wszyscy, a w szczególnoci Bet oczekujemy od Ciebie przeprosin. Pozdrawiam, Tomek All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - macsa - 06.05.2006 Do Fakungia pasuje idealnie powiedzenie: "Nie dyskutuj z trollem. To jak zapasy ze swinia. Ty sie ubrudzisz a swinia to lubi." Przepraszam za chamstwo ale troszeczkę mi się cinienie podniosło... Oczekujemy przeprosin... All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - HOWARD - 06.05.2006 Cytat:Originally posted by fakungio@May 5 2006, 10:52 PMMoim jedynym komentarzem do tego wieniackiego zachowania będzie.. ..brak komentarza. P.S. Współczuję Ci fakungio. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 06.05.2006 Jestem zbulwersowany poziomem wypowiedzi fakungio. W ten sposób nie można!!! Mylę, że doskonale wiesz, że sprawiłe BET dużš przykroć naprawdę nie miałe powodu aby z takim językiem "wyjechać" W moim odczuciu TOTALNE PRZEGIĘCIE... Dorzucam co ku ogólnemu zamyleniu: Udana współpraca Marka Knopflera Mark Knopfler twierdzi, że jego niedawna współpraca z Emmylou Harris była tak udana, ponieważ oboje sš ekspertami w piewaniu o ludzkich nieszczęciach. Były wokalista Dire Straits nagrał z gwiazdš muzyki country album "All The Roadrunning" będšcy kontemplacjš trudów życia i poszukiwania szczęcia. "Żadne z nas nie jest ekspertem w wychwalaniu życia, ale wietnie wychodzi nam opowiadanie o jego troskach. Oboje mamy za sobš małżeństwa i rozwody. W głosie Emmy słyszę cierpliwoć, współczucie i bagaż dowiadczenia życiowego. Łšczš nas podobne dowiadczenia. Wiemy, że większoć ludzi pragnie tego samego: kogo, kto będzie nas kochał i cenił za to, kim jestemy, ale niełatwo znaleć kogo takiego" - powiedział muzyk. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Andrzej - 06.05.2006 .....co nieprawdopodobnego. Nie wierze,że to stało się włanie tu. Ochłonę i wrócę do tematu. |