Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 08.07.2007

Cytat:Originally posted by Trissi@Jul 8 2007, 07:39 PM
maluje mieszkanie, zaczelam od sufitow, dopiero pierwszy, a juz mam dosc :/ jakies rady?
Zawołaj ekipę malarzy Oczko lub skorzystaj z lekcji poglšdowej filmu Jasia Fasoli Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 09.07.2007

Cytat:Originally posted by jambore@Jul 8 2007, 10:12 PM

Zawołaj ekipę malarzy Oczko
Tylko skšd ich wzišć - WSZYSCY W ANGLII

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 09.07.2007

Cytat:Originally posted by Ania_M@Jul 8 2007, 01:56 PM
Wczoraj wieczorem zostalam ciocia Uśmiech
Aha, no to gratuluje

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 10.07.2007

Czy wiecie z czym powinny kojarzyć sie te nicki
pablosan Knopfler 9-October 03
hillbilly Knopfler 20-November 03
nikodem Knopfler 10-October 03
uhm Knopfler 16-October 03
FacecickOLD Knopfler 4-October 03
Irmo Knopfler 4-October 03
DaJers Knopfler 17-October 03
bartekold Knopfler 27-September 03

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 11.07.2007

Rozpoczšł się mecz w siatkówkę Polska-Francja, ktory oglšdam w telewizji.
No dobra....
A jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no się ma...
Wœród publicznoœci widziałem NASZĽ PTYSIĘ. Prezentowała sie œlicznie.
Markowa dziewczyna, od razu zauważona przez kamery.

No to trzymajmy kciuki

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 13.07.2007

Rozpoczšl się mecz w siatkówkę Polska - USA, ktory oglšdam w telewizji.
No dobra......
Ni jak to sie ma do Forum MK.......

DZISIAJ PTYSI W TELEWIZJI NIE BYŁO

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 14.07.2007

Andrzej, jesteœ genialny Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 15.07.2007

PTYSI zabrakło na trybunach i nasi chłopcy przegrali z Brazyliš niestety...

Ale z takim zespołem przegrać to nie taki duży wstyd...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ptysia - 19.07.2007

Cytat:Originally posted by Andrzej@Jul 11 2007, 07:08 PM
Rozpoczšł się mecz w siatkówkę Polska-Francja, ktory oglšdam w telewizji.
No dobra....
A jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no się ma...
Wœród publicznoœci widziałem NASZĽ PTYSIĘ. Prezentowała sie œlicznie.
Markowa dziewczyna, od razu zauważona przez kamery.

No to trzymajmy kciuki
właœnie sobie obejrzałam nagrany mecz... i rzeczywiœcie... byłam w TV Duży uśmiech darłam się nieŸle B)
a co do pozostałych meczy... heh... nie udało mi się na tyle zorganizować, żeby na nie pójœć, ale dzielnie naszym chłopcom kibicowałam w Giżycku w pubie (w ciagu jednego dnia przemieœciłam się o 600km)... siedziałam w koszulce Kadziewicza i darłam się na cały lokal Duży uśmiech... a potem poszłam na festiwal szantowy i non stop słyszałam "o... Kadziewicz idzie" Duży uśmiech
fajnie też, że jest tu na naszym forum markowym pare osób, które oglšdajš mecze naszej drużyny i ich wspierajš Duży uśmiech ... może następnym razem pojedziemy większš ekipš... ja jeżdżę co roku i powiem szczerze, że mecz w TV ma się nijak do tego, co się dzieje na hali... przeżycie naprawdę trudne do opisania... człowiek np traci głos i głuchnie Duży uśmiech
co do gry naszych, to wreszcie zagrali z Brazyliš tak, jak za dawnych czasów (kiedy to z nimi wygrywaliœmy 3 mecze na 4 w fazie grupowej)... no, ale Giba był nie do zatrzymania... a w nd to nasi chyba psychicznie nie wytrzymali... w końcu nikt nie jest z kamienia...
PS. W œrodę na meczu BRA-BUL jako jedna z nielicznych na widowni kibicowałam Brazyli ... no, ale to dopiero było wyzwanie Oczko
PS2. W przyszłym roku jadę na olimpiadę do Pekinu, a co tam! Duży uśmiech... w końcu to blisko Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 26.07.2007

Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Pogranicznik z Olszyny"

Wszystlie opowiastki, którymi Was częstuje, skrzętnie kodowałem na twardym dysku(czyt.mózg) przez ostanie kilka - kilkanaœcie lat. Każdy z was zapewne otarł się z czymœ podobnym, kiedy to po prostu życie w jakis dziwny sposób łšczy nas z MK. Mam jeszcze kilka w zanadrzu - zatem dziœ kolejna. Do rzeczy.

Olszyna to przejœcie graniczne na zachodzie Polski, około 100 km od Słubic.To właœnie tu rozpoczyna się autostrada A4(jedna z nielicznych w kraju), która prowadzi prosto do Krakowa i zasadniczo do dziœ nie wiem , któremu Rzšdowi to zawdzięczać.
Mniej - więcej dwa lata temu mój kierowca ciężarówy zadzwonił , że na tym właœnie przejœciu granicznym został zatrzymany przez służby niemieckie i zarobił mandat (350EUR) za nieprzestrzeganie czasu pracy. W żaden sposób nie chciano wystawić mu mandatu kredytowego i opłatę trzeba było uiœcić osobiœcie. Rad nie rad pojechałem na przejœcie do Olszyny.
Na przejœciu podałem paszport do kontroli polskiemu pogranicznikowi, i usłyszłem:
"My sie czasami skšdœ nie znamy?????"
Ni cholery nie przypominałem sobie Goœcia w mundurze.
Po chwili wycišgnšł swój paszport i pokazał mi go. W Jego paszporcie widniała ta sama data i miejsce urodzenia co moja tj.22.08.1962 Słubice.

Oto nasza pogawędka:
Pogranicznik: zatem znamy się z sali porodowej w Słubicach. Musieliœmy gdzieœ leżeć obok siebie.
Andrzej: zgadza się - to Ty nie dawałeœ mi spać po nocach wrzeszczšc w niebo głosy.
Pogranicznik: los sprawił, że spotkaliœmy sie po 43 latach. Nic się nie zmieniłeœ Szczęśliwy
Andrzej: za to Ty zmężniałeœ, ale rysy twarzy wcišż te same :o

Œmiechu nie było końca !!!!!!!! Duży uśmiech

No dobra : a jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no sie ma.....
Podczas naszej wymiany zdań z głoœników mojego samochodu cichuteńko leciało DS, a konkretnie "It never rains"
Wtedy to pogranicznik rzekł: lubisz tš muzykę??????
Andrzej: O tak!!!!!!!
Pogranicznik: "COŒ MI SIĘ ZDAJE, ŻE WYSSALIŒMY JĽ Z MLEKIEM NASZYCH MATEK"
Hm.................

P.S. Kolejne spotkanie ustaliœmy za 43 lata. :unsure:

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 27.07.2007

Andrzej jak zwykle niesamowite opowieœci nam serwuje !!

Cytat:Mam jeszcze kilka w zanadrzu

Może w Sopocie uda mi się pocišgnšc Andrzeja za język i coœ poza konkursem usłyszeć...

Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 31.07.2007

łaaa jaki ten œwiat mały Duży uśmiech Szczęśliwy Duży uśmiech Szczęśliwy Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ptysia - 01.08.2007

pare fotek z finału ligii œwiatowej...

BRA vs BUL

POL vs FRA

aparat nie był może najlepszy, ale jakoœ te zdjęcia wyszły Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 19.09.2007

Dziœ w mym domu zagoœcił Anrom wraz ze swojš małżonkš. Cieszę sie bardzo , jak ktoœ z Forumowiczów odwiedza mnie. Dzięki temu Forum œwiat staje sie mniejszy. Zawsze jest czas na małš czarnš(w tym przypadku Tee) i rozmowom nie ma końca.
Dzieki za odwiedziny Anrom - œwietny wieczór.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 27.09.2007

I ja bardzo dziękuję za goœcinę. Było bardzo sympatycznie, no i mogłem usłyszeć opowieœć o szturmie na Berlin z pierwszej ręki (ust).
Tak, była tea, ale może faktycznie lepsza byłaby mała czarna - o mało nie zasnšłem w drodze powrotnej za kółkiem... Chyba sie starzeję...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 21.10.2007

I po tej ciekawaej i dobrej informacji zapodałem sobie :
Brothers in arms- Żeby tylko nie zawalili.
pozdrawiam Wywracanie oczami Wywracanie oczami Wywracanie oczami

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 22.10.2007

Ponieważ mam nauczanie indywidualne, mam bardzo fajne kontakty z nauczycielami, np. z paniš od niemieckiego, która kiedyœ zapytała mnie:
Wie heibt deine Lieblingsgruppe?
- Dire Straits

odpowiedziałam zgodnie z prawdš i opowiedziałam jej od słowa do słowa o zespole i o głównym wokaliœcie, oczywiœcie po niemiecku, a ponieważ pani powiedziała, że nie za bardzo kojarzy, musiałam wtršcić, że Mark Knopfler ist alter Herr z całym szacunkiem dla Mistrza.
A co dziœ?
Przedmioty które przynoszš szczęœciei pecha. ogólnie zabonbony (jak to mowi moja ulubiona siostra Basen z Daleko od noszy Oczko ), wœród których łapanie się za guzik na widok kominiarza,
A guzik po niemiecku?
KNOPF, a jak knop to i - ler. I nie mogłam powstrzymać się od:
O, knopf, meine lieblingsartist heiBt KNOPFler z wyraŸnym akcentem na KNOPF Oczko
Knopf - guzik
Knopfler - Guzikowski? Guzi... No właœnie, jak to by mog.ło być po polsku? :-)
No i wmyœliliœmy w domu, że będziemy mówić na Marka - Guziczek.
Nasz Guziczek.
Oczko

Witaj Jambore, dawno Cię nie widziałam tu Uśmiech Co słychać?

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 23.10.2007

Zawsze się zastanawiałem od czego pochodzi nazwisko Mistrza - jako, że od języka naszych zachodnich sšsiadów jakoœ mnie od dzieciństwa odrzuca (pewno wpływ serialu "Czterej Pancerni I Pies") to dziękuję Ci Aniu za wyjaœnienie.

Pan Marek Guzikowski - nie brzmi już teraz tak obco...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 23.10.2007

Ja tez zawsze sie zastanawialam, i kiedy bylam gotowa stwierdzic ze " na nasz" to bedzie Marek Głowacki, przypomniałam sobie, że "głowa" po niemiecku to "kopf" a nie "knopf". Moja ciekawosc jest juz tez zaspokojona Oczko

A niemiecki uwielbiam. Znacznie bardziej od angielskiego.
Mimo ze gramatyka jest dla mnie w niemieckim trudniejsza niz w angielskim, o wiele wieksza przyjemnosc sprawia mi nauka niemieckiego Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 24.10.2007

Cytat:Originally posted by Ania_M@Oct 23 2007, 05:17 PM
... o wiele wieksza przyjemnosc sprawia mi nauka niemieckiego Uśmiech
a mi rosyjskiego Uśmiech B) Język