Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 07.04.2007

Od godziny na Forum zawitał do nas Zwierzak24, nie wiedzieć czemu tak rzadko ostatnio nas odwiedzajšcy. To wielka osobowoœć tego Forum. Co się z Tobš dzieje ??? napisz co u Ciebie.

P.S. Na drugim Zlocie w Krakowie otrzymałem od Zwierzaka24 wszystkie wywiady i artykuły o MK jakie ukazały się w polskiej prasie na przestrzeni lat.(w oryginale oczywiœcie). Niesamowite.... prawda!!!!!!!!

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - zwierzak24 - 07.04.2007

Witam wszystkich po tak długiej przerwie. Co u mnie? Dużo się działo,jednym słowem mam MORE WORK,do tego dochodzi rodzinka, od roku jestem już żonaty :wacko: he,he.No ale jednym słowem nie zapominam o tej drugiej rodzince KNOPFLERKÓW która jest dla mnie równie wazna(wkońcu DS i MK slucham dlużej niz znam moja żonę Oczko mam nadzieje że sie nie obrazi Duży uśmiech ) Swietnie byc znowu z bracia KNOPFLEROWĽ, w tym roku napewno będe na zlocie,wiec sie znowu wszyscy spotkamy Duży uśmiech Tak ogólnie więcej materiałów prasowych i nagrań archiwalnych z naszej TVP i innych stacji oraz radia postaram się dostarczyc na zlot , tylko jakoœ to musze zgrac z VHS na DVD :wacko: Myœlę że mi sie uda.
Kurcze Andrzej dzieki za pamięc Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 08.04.2007

Cytat:Originally posted by zwierzak24@Apr 7 2007, 10:14 PM

Kurcze Andrzej dzieki za pamięc Szczęśliwy
Z pamięciš to u mnie jeszcze nie tak żle, bo jak tu można zapomnieć człowieka, ktory wszystkie teksty MK i DS zna na pamięć i spiewa je na Zlocie. Ciagle jednak w pamięci mam Twój opis z Twojego szkolenia u braci strażaków na Słowacji i uczenia ich słuchania muzyki MK. Dla mnie misja stulecia tak zresztš pieknie i z odrobinš ironii przez Ciebie na tym Forum opisana.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - zwierzak24 - 10.04.2007

Oj działo,się wtedy,działo Duży uśmiech Ja sam gdy to spotkanie na Słowacji sobie przypominam to się œmieje,ale co było nie było,oni i tak łyknęli że u nas zamiast syreny czy też jak u mnie na jednostce specjalnego alarmu na akcje,z głoœnika leci SULTANS OF SWING Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 16.04.2007

Karolina miała 14 lat. Była wysoka, œliczna. Bardzo sympatyczna. Lubiłam z niš rozmawiać, choć czasem mnie denerwowała. Nie miała rodziców, wychowywały jš siostry. Najfajniejsza dziewczyna w szkole. Jedna z najładniejszych dziewczyn w szkole. Mieszkała bardzo niedaleko mnie, znałyœmy się 2 lata... Wczoraj wieczorem została napadnięta. Ktoœ jš zamordował, poderżnšł jej gardło. ZnaleŸli jš dzisiaj rano.... Boli...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 17.04.2007

Życie jest naprawdę pokręcone. Ktoœ nam wszystkim zrobił głupi żart. Karolina żyje. Prawdopodobnie jakaœ jej pijana sšsiadka zadzwoniła na policję z takš informacjš a akurat w tej chwili policja dowiedziała się o œmierci młodej dziewczyny i wszystko im się zgodziło. Nie ważne zresztš. Ważne że ona żyje. Rozmawiałam dzisiaj z niš i ma się dobrze.... Przepraszam za zamieszanie...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 27.04.2007

Chcialabym sie z Wami podzielic moim najnowszym... wierszem... Właœciwie nie wiem, dlaczego Huh Napisalam go wczoraj, poznym wieczorem, dla mojego œ.p. Kolegi. Poniewaz pisalam go z milionami uczuc, nie jest jakis wspanialy i piekny.

Pożegnanie
Będzie mi Ciebie bardzo brakowało
Choć znałam Cię bardzo mało.
Zawsze byłeœ skory do zabawy
Œmieliœmy się z Twoich żartów
Że nas opuœcisz tak nagle
Nie zdawaliœmy sobie sprawy
Twoje zdjęcia z czarnš wwstęgš
O Tobie nam przypominać będš.

Jaki ból
Jaki żal
Jaki smutek
Jaka cisza
Panuje w nas dzisiaj
Słowa i gesty sš
Przesycone gorzkš łzš
Z minuty na minutę
Rana odœwieża się na nowo
Uwierz, Przyjacielu
Uwierz na słowo.

Kiedy w tamten dzień
Przed szóstš rozœmieszałeœ nas
Czy wiedziałeœ
Że to już ostatni raz?

W czterech œcianach naszej szkoły
Głuchy ból i głoœne łkania
Pytania
Pytania
Pytania
I brak odpowiedzi na nie.

Pełno nas a jakoby nikogo nie było
Jednš maluczkš duszš tak wiele ubyło

Nie ma Ciebie już wœród nas
Lecz my będziemy z Tobš cały czas
Wspomnienia o Tobie nie legnš gdzieœ na poboczu
Łzy same cisnš się do oczu.

Odszedłeœ tak nagle
Okryłeœ nas żałobš
Ty œpisz spokojnie
My tęsknimy za Tobš.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 06.05.2007

Cytat:Originally posted by Bart@Mar 26 2007, 06:55 PM
Widzšc kolejne wytryski intelektu speców od reklamy z Play coraz bardziej załamywałem ręce. Ale teraz przeszli samych siebie... Bareja wiecznie żywy! http://breathing.pl/?p=361
Co prawda Twój post już jest troszkę stary Oczko ale to jest w temacie: http://nt.interia.pl/wiadomosc_dnia/news/s...eci-play,905325

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 06.05.2007

Ech, pewnie na to liczyli :/ Obraza uczuć religijnych i obyczajowoœci tylko pchnie ich do przodu. Nie zdziwiłbym się nawet, gdyby oni sami stali za tymi protestami.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 13.05.2007

Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 18.05.2007

Hmm? Huh

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 18.05.2007

Dobry marketingowiec wie, że nic tak nie podnosi poczytnoœci / oglšdalnoœci / popularnoœci, jak skandal :] Pamiętasz relaunch Machiny z Madonnš upozowanš na Matkę Boskš? Œwietnie to skomentował Karaszewski na "Daily":

http://www.daily.art.pl/index.php?d=2006-02-10

Nieważne, czy mówiš dobrze, czy Ÿle - byle by mówili.

A swojš drogš to szczerze polecam przejrzenie "Daily" Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - mikołaj - 05.06.2007

Pozdrawiam Was z jednej sympatycznej knajpki internetowej w Krakowie.
Nie pamiętam jej nazwy Uśmiech ale zazwyczaj słychać w niej Marka z głoœników. Właœnie poszło "What it is"
Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 05.06.2007

Widzę Mikołaju że proby przedzlotowe w toku. Fajnie - bedzie czego posłuchać. Nie ukrywam, że mocno zostało mi w pamięci Wasze wykonanie na Zlocie w zeszłym roku Shangrii La. Bartek i Grzesiu spiewem i Twoja gitarka dotarły do mego serca. Zacieram ršczki.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 08.06.2007

Odwiedzam co jakiœ czas blog Andrzeja Córy poœwięcony naszemu idolowi - długi czas nic tam się nie działo, a tu ostatnio niespodzianka. Wchodzę a tam zdjęcie jakiegoœ młodego przystojniaczka - długo myœlałem kto tam na tam na tym zdjęciu mam pozuje i za nic w œwiecie nie widzę podobieństwa do młodego Marka Knopflera. Czyżby to był nasz Andrzejek ?

Co wy na to:

Blog Anrzdzeja Córy

Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 09.06.2007

......ja nie komentuje. Dla mnie rewelacja (skšd Marcela to wytrzasneła????) Wywracanie oczami

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - HOWARD - 17.06.2007

Cytat:Originally posted by Andrzej@Jun 5 2007, 02:11 PM
Widzę Mikołaju że proby przedzlotowe w toku. Fajnie - bedzie czego posłuchać. Nie ukrywam, że mocno zostało mi w pamięci Wasze wykonanie na Zlocie w zeszłym roku Shangrii La. Bartek i Grzesiu spiewem i Twoja gitarka dotarły do mego serca. Zacieram ršczki.
I popatrz jak to jest... jak los płata figle...

Pozdrawiam!

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 17.06.2007

Mój pamiętnik ze szpitala, z leczenia

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 19.06.2007

poszłam dziœ na stare œmieci Oczko czyli na uczelnię odwiedzić mojego ulubionego profa, u którego nota bene chciałabym pisać w przyszłoœci magisterkę. miał dziœ obrony więc nie nagadaliœmy się zbyt wiele, ale w tych kilku chwilach po tym jak usłyszał, że jednak wracam zdšżył mnie już niemalże wysłać do Wołgogradu na lipcowš konferencję naukowš Szczęśliwy uwielbiam go! Szczęśliwy niestety ku jego i mojemu rozczarowaniu (bo w Wołgogradzie jeszcze mnie nie było Duży uśmiech ) nie pojadę z powodu niepasujšcego terminu Smutny

eech knopflerowy człowiek z niego! Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - HOWARD - 20.06.2007

Cytat:Originally posted by ania@Jun 19 2007, 04:25 PM
poszłam dziœ na stare œmieci Oczko czyli na uczelnię odwiedzić mojego ulubionego profa, u którego nota bene chciałabym pisać w przyszłoœci magisterkę. miał dziœ obrony więc nie nagadaliœmy się zbyt wiele, ale w tych kilku chwilach po tym jak usłyszał, że jednak wracam zdšżył mnie już niemalże wysłać do Wołgogradu na lipcowš konferencję naukowš Szczęśliwy uwielbiam go! Szczęśliwy niestety ku jego i mojemu rozczarowaniu (bo w Wołgogradzie jeszcze mnie nie było Duży uśmiech ) nie pojadę z powodu niepasujšcego terminu Smutny

eech knopflerowy człowiek z niego! Uśmiech
no to fajnie, że powoli do przodu i zbliżasz się do ukończenia studiów Uśmiech

A co?
Oni [profesorowie dwóch Ann Oczko ] też słuchajš Marka K.?