![]() |
|
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Najlepsi Wirtuozi Gitary... (/showthread.php?tid=94) |
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Michal - 06.08.2005 Cytat:Originally posted by ania@Aug 5 2005, 01:58 PMMarcin ma najlepszego avatara na świecie ;* hehehehehe Najlepsi Wirtuozi Gitary... - ania - 10.08.2005 troszke sobie garnitur wymietosi :o Najlepsi Wirtuozi Gitary... - MKK - 10.08.2005 Cytat:Originally posted by Hermes@Jul 16 2005, 09:16 PMProszę o kontakt celem wymiany konewkafurnit@wp.pl Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Art - 15.08.2005 Jeśli chodzi o moje preferencje, to dla mnie niepowtarzalne umiejętności ma Steve Howe - gitarzysta Yes. Czy to akustyk, klasyk, elektryk, gitara hawajska, banjo - on potrafi zagrać tak, żeby było wspanaile i wydobyć piękne brzmienie. Czuje się też dobrze w wielu stylach muzycznych - piękna partia flamenco gościnnie w utworze Queen - Innuendo. Jeśli chodzi o coś bliżej muzyki akustycznej - z pewnością Al Di Meola - wciąż mam w głowie piękny koncert zagrany rok temu pod pomnikiem Szopena (m.in. w spólnie z Januszem Olejniczakiem). Jeśli zaś chodzi bardziej o wirtuozów, a nie artystów, to sprawność techniczną posiadają oczywiście Striani i Vai, jednak nie przepadam za ich twórczością. Najlepsi Wirtuozi Gitary... - ddawwidd - 15.08.2005 Haha nareszcie jakis wielbiciel Steve'a H. Przybij piatke!
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Art - 15.08.2005 Mało nas, mało nas, ale może będzie wiecej. Tylko nie zgodzę się z Twoim zdaniem, że Brian May jest gitarzystą pokroju Trevora Rabina - May z pewnością gra o wiele lepiej. Może i nie ma wyjątkowo rozbudowanej techniki(Hendrix też przeciez miał sporo "brudów" w nagraniach, ale składały się one na jego niepowtarzlany styl), ale ma z pewnością swój niepowtarzalny styl i nieprzecietne pomysły - polecam utwór Cassandra nagrany ze Stevem Hackettem - piękny i rozpoznawalny lead Maya. Najlepsi Wirtuozi Gitary... - ddawwidd - 15.08.2005 Szczerze mowiac, jako dawny wielki fan Queen, ktorego obecne pomysly panow BM i RT delikatnie mowiac rozczarowaly, nie jestem obiektywny w ocenie Majowej gry
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Art - 15.08.2005 Nie podobało mi się sprzedanie utworów do reklam, jeśli chodzi o samą trasę - wydaje mi się, że nie było tak źle. Rodgers nie próbował być Freddiem, może klimat nie ten, ale miał całkiem niezły wokal (bardziej do muzyi Queen pasowałaby mi Suzie Quatro albo George Michael). Jeśli chodzi o BM i RT - przynajmniej jest to jakaś szansa na usłyszenie repertuaru Queen w wykonaniu połowy składu - nie każdy miał szansę słyszeć Queen na żywo (a i RT i BM grają rzadko, o JD nie wspominając...) - zawsze to jakaś okazja powspominać. Więcej może już nie być :/. Co do "komerchy" itp. w tym przedsięwzięciu, to ja jestem jak najbardziej za, jeśli oznaczać będzie ona szansę usłyszenia lubianych muzyków na żywo - czekam tylko aż kasa skończy się Pink Floydom i Watersowi, zrobią prawdziwy reunion i ruszą w trasę po świecie - żeby była szansa ich zobaczyć u nas (lub u sąsiadów).
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - lukas1119 - 15.08.2005 Pink Floydom się kasa nie skończy... nigdy. Mieli ofertę 150 mln dolarów za trasę po USA i odrzucili. Bo niby po co im forsa w tym wieku? Ich płyty wciąż się sprzedają w ogromnych nakładach... po live 8 sprzedaż wzrosła o kilkaset procent i wszystko przekazano na cele charytatywne. A w planie sa kolejne reedycje (PULSE na DVD i WYWH remaster). Gilmour budował cały ośrodek dla bezdomnych wydając na to kilka milionów funtów. Oj nie, Pink Floyd na kase nie pójdzie... Najlepsi Wirtuozi Gitary... - ddawwidd - 16.08.2005 Ja sie zaplulem ze smiechu jak przeczytalem o tych 150mln jakis czas temu. Swoja droga, bardzo sie ciesze. Akurat jestem w trakcie obserwowania szalenstwa kontraktowego w mojej ukochanej NHL, gdzie niemal wszyscy leca na kase, wiec milo poczytac o Gilmourze, ktory mowi, ze bardzo dziekuje, ale nie
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - olaph72 - 16.08.2005 Cytat:Pink Floyd na kase nie pójdzie... Widocznie były jakieś inne względy, skoro jednak zagrali razem w Hyde Parku...
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - majkel - 16.08.2005 to może polecą na kobiety
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Emilka - 21.08.2005 oj, na kobiety to oni lecą, oj lecą. wystarczy spojrzec na Polly Samson, żonę Gilomoura, albo nową partnerkę Watersa. myslę że komentarze zbędne http://www.pinkfloydz.com Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Patique - 21.08.2005 Ja także jestem wielbicielem Steve'a Howe'a (a maniakiem Yes zwłaszcza), choć obiektywnie muszę stwiedzić że jest on wybitnym gitarzystą za to twórcą miernym. Jego solowe płyty nie powalają na kolana (może poza "Skyline") choć dobrze zdaję sobie sprawę że solowe produkty Stefcia mają być z samego założenia oderwane od poczynań Yes. Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Patique - 21.08.2005 Wirtuozi? Proszę bardzo: David Gilmour, Steve Howe, Andy Latimer, Mike Oldfield, Steve Rotherty, Robert Fripp i Allan Holdsworth. Z hard-rockowców taki Niemiec co się zowie Michael Schenker (z UFO) bije na głowę Blackmore'a, Page'a, Hammetta i innych metalowców razem wziętych (posłuchajcie koncertowej płyty UFO "Strangers In The Night" z 1979 roku) Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Patique - 21.08.2005 Wirtuozi? Proszę bardzo: David Gilmour, Steve Howe, Andy Latimer, Mike Oldfield, Steve Rotherty, Robert Fripp i Allan Holdsworth. Z hard-rockowców taki Niemiec co się zowie Michael Schenker (z UFO) bije na głowę Blackmore'a, Page'a, Hammetta i innych metalowców razem wziętych (posłuchajcie koncertowej płyty UFO "Strangers In The Night" z 1979 roku) Najlepsi Wirtuozi Gitary... - numitor - 21.08.2005 Cytat:Originally posted by Emilka@Aug 21 2005, 03:27 PMSamson to akurat ten sam rocznik co zona Marka. A Mark na kobiety to chyba nie leci, prawda? ![]() Wiem,ze ten sam, bo kiedys to sobie sprawdzalem
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Ania_M - 31.07.2006 Prócz Marka? * Mikis Cupas (Wilki) * Jerzy Styczyński (Dżem) * Carlos Santana * Jimi Hendrix. Mark i Mikis wymiatajš
Najlepsi Wirtuozi Gitary... - majkel - 31.07.2006 Moim wzorem do stlu grania na gitarze który kocham jest Tommy Emmanuel Najlepsi Wirtuozi Gitary... - Ania_M - 01.08.2006 Zapomniałam dodać Panów z The Shadows - cud, miód i orzeszki "Apache", "A place in the Sun" i "Wonderful Land" nie majš sobie równych A to co ci Panowie wyprawiajš ze swoimi gitarami... brak słów... kto nie słucha - polecam
|