![]() |
|
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... (/showthread.php?tid=923) |
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 17.05.2008 Cytat:Za nic nikt nie przekona mnie żebym pokochała "Missing..", "Neck and neck", "All the roadrunning" bo te płyty do mnie nie trafiły tak jak pozostałe. Co nie zmienia faktu że nawet jeli koncert Marka składałby się tylko z piosenek z której z tych płyt, i tak bym poszła To jest najlepsze.... lol
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - jambore - 17.05.2008 Młoda kobieto-brawo
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - anrom - 17.05.2008 Cytat:Originally posted by filipk91@May 16 2008, 05:14 PMA która to Pcim, a która Nowy Jork? :wacko: Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - koobaa - 17.05.2008 Zastanawiajšce, że kwestia DS vs. MK solo, wcišż budzi wród nas najwięcej emocji. Rozumiem, że przygniatajšca większoć z nas poszłaby na koncert Knopflera, niezależnie od tego co by miał w planie grać . ...the way he sings and plays guitar, still brings me to tears... Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - pablosan - 17.05.2008 Bardzo długo nie doceniałem "All The Roadrunning", teraz doceniam coraz bardziej, tak samo zresztš jak "TRPD"
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - anrom - 17.05.2008 Cytat:Originally posted by faf123@May 17 2008, 12:12 AMZdaje się, że Mark sam kiedy powiedział, że zawiesił działalnoć DS, bo ten szyld bardzo urósł. W pewnym momencie nic, co zrobiłby firmujšc to nazwš DS nie mogło mieć charakteru kameralnego, od razu musiało być na dużš skalę. To ta nazwa nakręcała machinę muzycznš, którš stworzył. On nie chciał zmieniać się muzycznie, te zmiany następowały nieustannie od poczštku. Zobaczcie jak różne tak naprawdę sš wszystkie płyty DS. Każda następna jest inna od poprzedniej. Klimatem. Dlatego nieużywanie nawy Dire Straits nie może być wišzane ze zmianš w kierunku podšżania samego Marka. On cały czas poszukuje od lat 70-tych do dzi, niezależnie od nazwy na okładkach płyt. I nawet te odskocznie w kierunku TNH, Cheta, Emmy, czy muzyki filmowej zdajš się być tego potwierdzeniem. On jest płodnym artystš i troszkę chyba ta szufladka DS była przyciasnawa. Tak, to on jest "mózgiem" i jak napisała niedawno Ania M: "Dire Straits = Szef Mark Knopfler + Jego Pracownicy", ale i "Mark Knopfler = Szef Mark Knopfler + Jego Pracownicy" Poprostu. ^_^ Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 Ankieta jest wg mnie dla niektórych le sformułowana. Pytanie powinno brzmieć : Czy gdyby wiedział/a że Mark nie zagra ani jednego utworu z Dire Straits to czy poszłaby na jego koncert : A ) żeby popatrzeć na mistrza , mimo że nowa płyta Ci się zbytnio nie podoba B ) żeby popatrzeć na mistrza i posłuchać z MIŁĽ CHĘCIĽ utworów promujšcych nowš płytę solowš. Teraz jasno widać , kto ma obsesje i zaznacza np. A , a kto szuka nowych dwięków dla siebie i można go nazwać audiofilem. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - seska - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark@May 18 2008, 10:23 AMBardzo ciekawe
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 ciekawy to ja jestem wtedy statystyki głosów
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - pablosan - 18.05.2008 Mark Nawet jakby nie było żadnego numeru DS, to solowa kariera Marka Knopflera jest tak bogata, że nawet jako osoba, która nie zachwyca się nowym albumem i tak znajdę bardzo dużo nowych dwięków dla siebie, chociaż za nic nie nazwałbym siebie audiofilem. Przecież na żywo Mark jest zupełnie inny niż w studio . Zresztš ta trasa promuję o wiele bardziej TRPD czy S-L niż najnowszy album studyjny Knopflera. O co Ci chodzi z tš obsesjš? Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark@May 17 2008, 02:59 PM To jest najlepsze.... lol [/b]
A wiesz czemu bym poszła?Bo ten facet stworzył wspaniałš muzykę, i z miłoci do muzyki bym poszła. Ot. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 jest pewna obsesja . Poszedłby np na koncert Guns N Roses jeli wiesz że ze starego składu byłby tylko perkusista ? Nie było by ani Slasha ani Axla ? Ja bym wówczas nie poszedł. W takim razie trzeba bardziej sprecyzować odpowied A) mianowicie czy poszedłby/poszłaby na koncert MK wiedzšc że zagra tylko utwory z płyty solowej która akurat nie przypadła Ci do gustu. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark@May 18 2008, 01:02 PMJa też nie bo nie idę posłuchać perkusity tylko wokalisty. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 tu jest bariera między obsesjš. Niektórzy idš tylko po to by potem móc spokojnie rzec do znajomych " Byłem na Gunsach w sierpniu " . Ale co z tego że byli skoro nie było ani Sweet Child ani Patience ? Nie było motoru - Slasha. Tak samo można ić na Queen, pytanie po co w sumie? Nie usłyszysz przeraliwego dwięku Freddiego. Trzeba odróżniać " wydać kasę na bilet i cieszyć się dwiękami " a " wydać kasę na bilet po to by tylko zaliczyć koncert " Fakt że jestem skłonny zapłacić i przyjechać tylko po to by wejć na Torwar i zobaczyć jak Mark wychodzi na scenę mówi " Hello everybody it was nice to see you again , bye bye " ale to jest co innego. Ja nie mam pewnego dylematu jak niektórzy przy odpowiedzi . Ja dostrzegam w każdej solowej płycie co innego. Nawet czytałem to forum przed koncertem i dostrzegałem w postach niektórych lekkie oburzenie że nie zagra Mark " Punish The Monkey " - szczerze ? Dziwiło mnie to że lamentujecie nad tym że nie będzie tego kawałka, Mark przyjšł bardzo prostš do odgadnięcia politykę ( zresztš słusznš ) dlatego setlisty z innych koncertów nie zdziwiły mnie. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 18.05.2008 Nie lamentowalimy, a sobie rozmawialimy między sobš - jak to Robert kiedy ładnie napisał: "Trochę marzeń i wyobrażeń".
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Igor23 - 18.05.2008 Zrobiłem dzisiaj u siebie na studiach ( kierunek administracja wiek 19-40) sondę gdzie ok 110 osób - "czy wiesz kto to jest Mark Knopfler", wiedziały dwie osoby....
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 18.05.2008 Trzeba było sformułować pytanie: "Czy znasz zespół Dire Straits", może wiedziałoby trochę więcej.
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - filipk91 - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by anrom+May 17 2008, 11:21 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (anrom @ May 17 2008, 11:21 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-filipk91@May 16 2008, 05:14 PMA która to Pcim, a która Nowy Jork? :wacko: [/b][/quote] bardziej chodzilo mi o klimat pcim symbolizuje country, czyli atr, a nowy jork granie rocka, nowy jork przepraszam, jestem humanem, za duzo symboli metafor ikon xcD
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by Igor23@May 18 2008, 02:36 PMpytanie dodatkowe , w jakim wieku były osoby które znały MK ? Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - xyz - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark+May 18 2008, 03:37 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Mark @ May 18 2008, 03:37 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Igor23@May 18 2008, 02:36 PMpytanie dodatkowe , w jakim wieku były osoby które znały MK ? [/b][/quote] Wieczni studenci Lepiej wypadła by sonda np. czy znasz zespół Feel?
|