![]() |
|
Torwar - Ale Czad Był :d - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +---- Dział: Warszawa, Torwar - 7 maja 2005 (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Torwar - Ale Czad Był :d (/showthread.php?tid=44) |
Torwar - Ale Czad Był :d - pablosan - 10.05.2005 Cytat:Originally posted by hillbilly+May 10 2005, 05:16 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hillbilly @ May 10 2005, 05:16 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-pablosan@May 10 2005, 11:39 AMTo wszystko prawda Pablo tylko, że w tej pradze atmosfera była fatalna... ludzie kupili sobie piwko, popcorn i patrzyli na koncert tak jak na ekran Tv. Mysle, że to wlaśnie fani i ich reakcje sprawiaja, ze muzyk chce tutaj grac... Mark to docenia i dlatego przyjedzie tu znowu, mam tylko nadzieje że do sali kongresowej.[/b][/quote] Hillbilly, zgadza sie Czesi nie dali tak ognia jak my w Spodku czy na Torwarze, ale podobno na Torwarze rowniez byla tez niemala grupa popcornowo-browarowa. Mi bardziej chodzilo o sama organizacje koncertu, wiadomo gdzie kto wchodzi nie ma zamykania drzwi wewnetrznych-dla mnie super Co do Kongresowej-bylem w 2001 na koncercie MK, mialem dzieki mojemu koledze najlepsze miejsca-2 rzad,-bilety w cenie 200 zlotych, jakosc dzwieku genialna, ale jednak uwazam ze ta sala nie jest najlepsza-siedzi sie tylko. Wspomne jeszcze o fatalnym zachowaniu ochroniarzy, ktorzy normalnie biegali za fleszami aparatów, a przed koncertem przez megafon oglaszano-ze jesli ktos bedzie robil zdjecia, wyprosza tego kogos z koncertu. Ja czuje tak, ze Kongresówka to troche sala zbyt snobistyczna-zreszta jej pojemnosc jest katastrofalna. Torwar w Wawie jest super miejscem-choc za bardzo nie moglem podziwiiac walorów fonicznych, ale bycie na koncercie mojego Absolutu muzycznego przy barierkach jest warte wszystkiego. a brzemienie z wzmaczniaczy na scenie było naprawde fantastyczne, nie wiem jak z glosnikow na sali...
Torwar - Ale Czad Był :d - kuba87 - 10.05.2005 czy te wielkie zestawy glosnikowe wiszace ze sceny to był sprzęt Marka czy Torwarowy? Sadze jednak, ze Marka. W sektorze G jakość dźwięku była naprawde dobra. Jedyne co mogło by być lepiej to głos Marka, powinni byli nieco go zgłośnić ale i tak było super... Torwar - Ale Czad Był :d - numitor - 11.05.2005 Jestem ciekawy czy ktokolwiek mnie widzial na Torwarze? Brunet, ubrany w kosuzlke biala, z przodu ze zdjeciem Marka Knopflera i takowym podpisem, a z tylu ze zdjeciem Dire Straits i rowniez takowym podpisem (na rekawkach byly okladki Shangri-La i singla Boom Like That, ale to watpie,zeby ktos zauwazyl). Pozdrawiam Torwar - Ale Czad Był :d - kszaq - 11.05.2005 hmm to musi byc oryginalna koszulka ale jej nie widzialem Torwar - Ale Czad Był :d - tawnuk - 11.05.2005 Sam robiłeś..? Chodzi mi o projekt no i późniejsze naniesienie tego na koszulkę Torwar - Ale Czad Był :d - Crystal - 13.05.2005 To był koncert! Wspaniale było uczestniczyć w tym koncercie, to były piękne chwile. W sumie to rozpoznałem parę osób z forum, chociaż raczej większość z was mnie nie kojarzy. Torwar - Ale Czad Był :d - aaadam - 14.05.2005 no i już tydzień minął od koncertu........... Torwar - Ale Czad Był :d - HOWARD - 14.05.2005 Cytat:Originally posted by Crystal@May 13 2005, 11:11 PMA byłeś może w Spodku?? Crystal, nie wiem jak inni, ale ja miałbym Cię trochę trudno poznać po avatarku
Torwar - Ale Czad Był :d - Vidocq - 14.05.2005 No co Ty Howard ? - ja Crystala rozpoznałem bez problemu
Torwar - Ale Czad Był :d - kszaq - 14.05.2005 już tydzien od koncertu... Torwar - Ale Czad Był :d - pablosan - 14.05.2005 Napisalem do GF na temat koncertow i otrzymalem tak odpowiedz: "Yes, I noticed the sign. Thanks a lot for the comments. Of course we realise that the problems I mentioned were not the fault of the fans. WE LOVE THE FANS and will always play in Poland. best Guy"
Torwar - Ale Czad Był :d - HOWARD - 14.05.2005 A co napisałeś? Pochwal się tu nam, przed milionami słuchaczy...
Torwar - Ale Czad Był :d - pablosan - 14.05.2005 Howard To i tak jest sporo, a reszta to tajemnica korespondencji
Torwar - Ale Czad Był :d - HOWARD - 14.05.2005 No tak, faktycznie ... Art. 49. Konstytucji RP Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. (...) A szkoda
Torwar - Ale Czad Był :d - rockfour - 14.05.2005 Witam! To moze i ja podziele sie wrazeniami. Trafilem tu oczywiscie dzieki transparentowi - zatem chyba spelnil swoja role. Chociaz z drugiej strony, gdybym stal za tym transparentem i zaslanialby mi Knopflera to pewnie bym sie troche wkurzyl ;) Powiedzmy - cel uswieca srodki. A co do samego koncertu oczywiscie jestem jak najbardziej zadowolony, jeden z lepszych koncertow na jakich bylem. Najpiekniejsze momenty: Telegraph Road, Money for Nothing i Sultans of Swing (chociaz szkoda z nie w tej dlugiej wersji - jak na Alchemy np. - bardzo na to liczylem). A najslabsze? Nie moge powiedziec ze slabe, ale najmniej poruszyly mnie numery z ostatniej plyty (tak po szczerosci to wlasciwie cala plyta mnie nie rusza za bardzo). Tak czy inaczej bylo warto - choc bilet drogi jak cholera. I jeszcze niespodzianka - zjawilem sie jakies 40 min wczesniej, wiec udalo mi sie zajac w miare dobre miejsce na plycie i wyobrazcie sobie po rozpoczeciu koncertu nie bylo zadnych cwaniaczkow probujacych sie przebic do przodu, nie wiem moze mialem szczescie i akurat obok mnie nikt sie nie przedzieral, albo to kwestia sredniej wieku publicznosci - tak czy inaczej bardzo milo :) Zrobilem kilka fotek (link w watku Pamiatki z trasy) i nagralem trzy fragmenty Money for Nohing, Sultans of Swing i Brothers in Arms, jesli ktos chcialby zerknac, nalezy zalogowac sie do poczty na wp (login: kkknopflerrr, haslo: torwar0705) - filmiki znajduja sie w odpowiednich mailach w folderze knopfler. Jakosc - jak to z aparatu cyfrowego. Rozdzielczosc 320x240. Pozdrawiam rockfour Torwar - Ale Czad Był :d - basia - 14.05.2005 Ściągnęłam, zobaczyłam, posłuchałam... jakość rzeczywiście nie najlepsza, ale to wspaniałe móc posłuchać i zobaczyć jeszcze raz choć taki mały kawałeczek, nawet z akopaniamentem - ciekawe czy to Twój ? - też tam byłam i było po prostu ....
Torwar - Ale Czad Był :d - rockfour - 14.05.2005 Obawiam sie ze przy Brothers in Arms to ja tak wyje :D Pozdrawiam rockfour Torwar - Ale Czad Był :d - basia - 14.05.2005 nie szkodzi, można rzec, że dodaje uroku, po prostu koncert był taki! A dla mnie każdy taki nawet z akopaniamentem kawałek to juz coś, bo niestety uległam jako czytająca i rozumiejąca czytany tekst, odpowiednim zakazom :angry: Torwar - Ale Czad Był :d - kszaq - 14.05.2005 bilet drogi ? no cóż dobre rzeczy zawsze są drogie Torwar - Ale Czad Był :d - kuba87 - 14.05.2005 Basia niech zgadne - nie wzięłaś kamery/aparatu... Nie przejmuj się - nie tylko Ty...
|