Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Jaka Nowa Plyta?? - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Jaka Nowa Plyta?? (/showthread.php?tid=1004)

Strony: 1 2 3 4 5

Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 10.01.2009

Mam nadzieję że bedzie długa (blisko 70 min.) 14 kompozycji i nie będzie brakować dłuższych kompozycji. Liczę też na dodatakowy krążek dokumentujacy proces powstawania płytyUśmiech

aha no i jeszcze jakieś atrakyjne bisajdyUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 10.01.2009

Do 14 piosenek będzie na pewno. Ale wiesz co Robercik, wydaje mi się, że dodatkowy krążek dokumentujący powstawanie płyty nie ma co liczyć: jak znam ( Oczko ) MK to coś takiego może mieć miejsce w przypadku zestawu: CD+DVD z materiałem koncertowym, a co z materiałem koncertowym to wszyscy tu wiemyUśmiech A bisajdów nie było chyba od czasów płytki z EH więc kto wie, kto wie Oczko

Jak to? Anula a nie pamiętasz że drugi krążek nam towarzyszy od płyty "Shangri-La"?Uśmiech Chodzi mi o płytę dodatkową z wywiadami a taką otrzymaliśmy i w przypadku "Shangri-La" i "Kill To Get Crimson"Uśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Filip - 10.01.2009

Witam Myślę że nowa płyta ukaże się w takich samych wersjach jak KTGC czyli z DVD także i podzielam twoje zdanie Robson z innego tematu Uśmiech że lepszy taki nowy rarytas niż koncert.

Robson napisał(a):Jak to? Anula a nie pamiętasz że drugi krążek nam towarzyszy od płyty "Shangri-La"?Uśmiech
A widzisz...się nie zrozumieliśmy.Tzn ja Ciebie nie zrozumiałam do końca Robercik, co mogę złożyć na to że ja nie posiadam płyt z dodatkowymi krążkami, tylko wydania "samotne" Smutny Pod tym wzgędem bardziej myślałam, że masz na myśli film dokumentujący pracę chłopaków w studio, a nie wywiad z MK. Chyba że coś takiego już na tych dodatkowych krążkach też się znalazło? Co nie zmienia faktu, że Mark może pójść takim tokiem rozumowania, że skoro podarował nam takie płytki w roku 2004 i 2007, to następna może być w 2010 Oczko
Chociaż może i się mylę i to Ty masz rację? Zobaczymy jak wyjdzie płytka, będę trzymać kciuki aby spełniły się Twoje przypuszczenia, i przyjmę ich spełnienie się z radością, nie dając już się namówić na kupienie "samotników" z argumentem że będzie taniejUśmiech

Czemu w 2010??? Przecież nowy album ukazuje się na jesień tego roku do piernikaUśmiechUśmiech

Ale kto wie czego nam Mark nie sprezentuje za rok,dwa?OczkoA z resztą, tak sobie luźno rozmyślamUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 21.01.2009

Ciekawa jak będzie wyglądać okładka?Uśmiech I czy poznamy np. kolejnego malarza, fotografa i czy w jakiś sposob będzie się odnosić do przesłania albumu. No właśnie ciekawe jakie będzie przesłanie tej płyty? Pytania się mnożąUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 22.01.2009

Już się kiedyś nad tym zastanawialiśmy RobercikUśmiechJejku,ja się nie mogę już doczekać.Bardzo mi się podoba okładka do Shangri-La więc może coś w tym kierunkuUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 22.01.2009

Anula to już lepiej coś w duchu "The Ragpicker's Dream"Uśmiech

Ano też może być RobercikUśmiech W sumie wszystko może być, o ile nie będzie w duchu "Making Movies"... Oczko

Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 22.01.2009

a może jak w Alchemy? To było dobre Duży uśmiech

W sumie niezłeUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - MARTINEZ - 24.01.2009

Co do okladki... czy ktos kto projektuje... slucha plyty przed wydaniem czy nie... czy zna ogolny temat ? czy po prostu Mark dobierze jakis obraz....

Czy ktos dobrze znajacy angielski moglby spytac Guya jak to sie odbywa u nich ?

Jaka Nowa Plyta?? - Filip - 24.01.2009

Witam
Też się nad tym ostatnio zastanawiałem Marti jak to jest, czy grafik tworzy kilka projektów Mark wybiera tylko, czy sam coś kreśli podpowiada ciekawy temat Uśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 24.01.2009

W przypadku np. "The Ragpicker's Dream" Markowi bardzo spodobało się to czarno-białe zdjęcie autorstwa Elliotta Erwitta z 1958 roku bodajże które wspaniale pasuje do przesłania albumu. Myślę ze Mark ma decydujące słowo.

Jaka Nowa Plyta?? - HOWARD - 24.01.2009

Robson napisał(a):W przypadku np. "The Ragpicker's Dream" Markowi bardzo spodobało się to czarno-białe zdjęcie autorstwa Elliotta Erwitta z 1958 roku bodajże które wspaniale pasuje do przesłania albumu. Myślę ze Mark ma decydujące słowo.

tę fotografię to bym nawet na ścianie sobie powiesił...

Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 24.01.2009

Ja powiesiłem. Oczywiście w powiększeniuUśmiech

Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 24.01.2009

Ja bym dostała eksmisję z pokoju. :p