![]() |
|
Jaka Nowa Plyta?? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Jaka Nowa Plyta?? (/showthread.php?tid=1004) |
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 10.01.2009 Mam nadzieję że bedzie długa (blisko 70 min.) 14 kompozycji i nie będzie brakować dłuższych kompozycji. Liczę też na dodatakowy krążek dokumentujacy proces powstawania płyty ![]() aha no i jeszcze jakieś atrakyjne bisajdy
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 10.01.2009 Do 14 piosenek będzie na pewno. Ale wiesz co Robercik, wydaje mi się, że dodatkowy krążek dokumentujący powstawanie płyty nie ma co liczyć: jak znam ( ) MK to coś takiego może mieć miejsce w przypadku zestawu: CD+DVD z materiałem koncertowym, a co z materiałem koncertowym to wszyscy tu wiemy A bisajdów nie było chyba od czasów płytki z EH więc kto wie, kto wie
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 10.01.2009 Jak to? Anula a nie pamiętasz że drugi krążek nam towarzyszy od płyty "Shangri-La"? Chodzi mi o płytę dodatkową z wywiadami a taką otrzymaliśmy i w przypadku "Shangri-La" i "Kill To Get Crimson"
Jaka Nowa Plyta?? - Filip - 10.01.2009 Witam Myślę że nowa płyta ukaże się w takich samych wersjach jak KTGC czyli z DVD także i podzielam twoje zdanie Robson z innego tematu że lepszy taki nowy rarytas niż koncert.
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 10.01.2009 Robson napisał(a):Jak to? Anula a nie pamiętasz że drugi krążek nam towarzyszy od płyty "Shangri-La"?A widzisz...się nie zrozumieliśmy.Tzn ja Ciebie nie zrozumiałam do końca Robercik, co mogę złożyć na to że ja nie posiadam płyt z dodatkowymi krążkami, tylko wydania "samotne" Pod tym wzgędem bardziej myślałam, że masz na myśli film dokumentujący pracę chłopaków w studio, a nie wywiad z MK. Chyba że coś takiego już na tych dodatkowych krążkach też się znalazło? Co nie zmienia faktu, że Mark może pójść takim tokiem rozumowania, że skoro podarował nam takie płytki w roku 2004 i 2007, to następna może być w 2010 ![]() Chociaż może i się mylę i to Ty masz rację? Zobaczymy jak wyjdzie płytka, będę trzymać kciuki aby spełniły się Twoje przypuszczenia, i przyjmę ich spełnienie się z radością, nie dając już się namówić na kupienie "samotników" z argumentem że będzie taniej
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 10.01.2009 Czemu w 2010??? Przecież nowy album ukazuje się na jesień tego roku do piernika ![]()
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 10.01.2009 Ale kto wie czego nam Mark nie sprezentuje za rok,dwa? A z resztą, tak sobie luźno rozmyślam
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 21.01.2009 Ciekawa jak będzie wyglądać okładka? I czy poznamy np. kolejnego malarza, fotografa i czy w jakiś sposob będzie się odnosić do przesłania albumu. No właśnie ciekawe jakie będzie przesłanie tej płyty? Pytania się mnożą
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 22.01.2009 Już się kiedyś nad tym zastanawialiśmy Robercik Jejku,ja się nie mogę już doczekać.Bardzo mi się podoba okładka do Shangri-La więc może coś w tym kierunku
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 22.01.2009 Anula to już lepiej coś w duchu "The Ragpicker's Dream"
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 22.01.2009 Ano też może być Robercik W sumie wszystko może być, o ile nie będzie w duchu "Making Movies"...
Jaka Nowa Plyta?? - filipk91 - 22.01.2009 a może jak w Alchemy? To było dobre
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 22.01.2009 W sumie niezłe
Jaka Nowa Plyta?? - MARTINEZ - 24.01.2009 Co do okladki... czy ktos kto projektuje... slucha plyty przed wydaniem czy nie... czy zna ogolny temat ? czy po prostu Mark dobierze jakis obraz.... Czy ktos dobrze znajacy angielski moglby spytac Guya jak to sie odbywa u nich ? Jaka Nowa Plyta?? - Filip - 24.01.2009 Witam Też się nad tym ostatnio zastanawiałem Marti jak to jest, czy grafik tworzy kilka projektów Mark wybiera tylko, czy sam coś kreśli podpowiada ciekawy temat
Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 24.01.2009 W przypadku np. "The Ragpicker's Dream" Markowi bardzo spodobało się to czarno-białe zdjęcie autorstwa Elliotta Erwitta z 1958 roku bodajże które wspaniale pasuje do przesłania albumu. Myślę ze Mark ma decydujące słowo. Jaka Nowa Plyta?? - HOWARD - 24.01.2009 Robson napisał(a):W przypadku np. "The Ragpicker's Dream" Markowi bardzo spodobało się to czarno-białe zdjęcie autorstwa Elliotta Erwitta z 1958 roku bodajże które wspaniale pasuje do przesłania albumu. Myślę ze Mark ma decydujące słowo. tę fotografię to bym nawet na ścianie sobie powiesił... Jaka Nowa Plyta?? - Robson - 24.01.2009 Ja powiesiłem. Oczywiście w powiększeniu
Jaka Nowa Plyta?? - Ania_M - 24.01.2009 Ja bym dostała eksmisję z pokoju. :p |