Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 03.09.2006

Cytat:Originally posted by koobaa@Sep 2 2006, 04:33 PM
mozna posłucha㠜wietnych audycji muzycznych i publicystycznych, jednak trzeba ich szukac o nietoperzastych porach
Koobaa, dla nas to przecież zaledwie póŸne popołudnie. Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 03.09.2006

I tylko dzięki temu wiem o istnieniu tych audycji! Uśmiech Ale zamysł chyba nie był taki, żeby radio dobrze grało tylko dla słuchaczy na drugim końcu œwiata, nie? Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 03.09.2006

A ja się egoistycznie cieszę. Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 03.09.2006

Na szczęœcie mamy rok 2006 i dzięki technice można sobie nocne audycje w Trójce nagrywać. Na drugi dzień spędzamy miły wieczór z ulubionš audycjš ulubionego prezentera...Robię tak już od jakiegoœ czasu...polecam wszystkim.

B)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 04.09.2006

Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Nasza Pani Profesor"

Co trzy lata grupka osób z mojej maturalnej klasy odwiedza naszš Paniš Profesor. Jest taka inna i nietuzinkowa. Mimo swojego już zaawansowanego wieku - figury pozazdroœciła by jej nie jedna nastolatka ,do dziœ czynnie jezdzi konno(bez skojarzeń proszę), pali szeœćdziesišt papierochów na dobę(nie mylić - dziennie), wchłoneła kilka milionów ksišżek, a potok mšdrych słów zawdzięcza swojej niesamowitej inteligencji.
Za stronę muzycznš tych wieczorów jest odpowiedzialna moja osoba, z racji tytułu nadwornego klasowego grajka. Jak zawsze i tym razem zabrałem kilka płytek DS. Pani profesor dysponuje profesionalnš wieżš Technics. Po dwóch godzinach, gdy wszyscy nagadali się już do syta, jeden z kolegów zapytał:
- SŁAWEK: Andrzeju - cóż Ty nam za pieknš muzyke zapodajesz(leciała pierwsza DS)
- PANI PROFESOR: Sławku, nie poznajesz ? to muzykš zespołu Dire Straits, ktorš Andrzej ongiœ grał ze swoim zespołem w auli naszej szkoły. W wyniku dużego nateżenia dzwieków podczas tego koncertu, spadł tynk z sufitu. Uff, dobrze ,że wtedy nikogo nie pozabijało.
-ANDRZEJ: A Pani Profesor bardziej zapamiętała muzykę czy fakt spadajšcego tynku.
- P.PROFESOR: - Andrzeju nie sposób zapomnieć muzyki powalšjšcej mury
- ANDRZEJ: czyli jednak spadajšcy tynk spowodował zapamiętanie tej muzyki
- P.PROFESOR: od spadajšcych tynków i murów Andrzeju jest nadzór budownictwa technicznego, ja natomiast nie zapominam muzyki,która powala mury "LUDZKICH SERC"

"powiedzcie sami - czyż ONA nie jest cudowna"

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 04.09.2006

Pamiętam tę opowieœć Andrzeju podczas naszej deszczowej wyprawy do Hamburga. Kiedy ja opowiedziałeœ zamyœlenia mego nie było końca. Jest piękna...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 04.09.2006

Czy sš jeszcze tacy profesorowie w tych szalonych czasach....

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Evelda - 04.09.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 4 2006, 07:17 PM
...Muzyka, która powala mury "LUDZKICH SERC"...

Dziękuję Andrzeju Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 05.09.2006

^_^ Wywracanie oczami siem rozmarzylam Wywracanie oczami ^_^

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 05.09.2006

Chciałam Wam powiedzieć: dobranoc... Jutro z rana jadę do szpitala... Wrócę gdzieœ pod koniec tygodnia jeœli wyniki badań będš dobre...jeœli nie to póŸniej. Będę tęsknić... Miłej nocki. Buziaki. :*

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 06.09.2006

Andrzeju, czy dostałeœ może mojego maila? Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 06.09.2006

Tak przeczytałem .Nie ma problemu.Serdecznie zapraszam

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 06.09.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 6 2006, 12:32 PM
Tak przeczytałem .Nie ma problemu.Serdecznie zapraszam
Dzięki! Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 06.09.2006

Dobranoc Aniu...Życzymy dobrych wyników i szybkiego powrotu do nas tutaj...Szpital to nic przyjemnego...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 08.09.2006

Aniu Twoja korespodencja z ojczyzny naszego Marka dotarła do mnie. Jestem mile zaskoczony i dziękuję za ciepłe słowa. A płytka....nie wiedzieć czemu, ale nie chce sie odtworzyć na moim sprzęcie. Wielka szkoda. Widocznie los nie chce, żebym w końcu dojrzał - i do muzyki jazzowej, i do wykonawcy, którego nie ukrywam nie znam(żeby nie wyszło ,że się na wszystkim znam). Zatem na otarcie łez z powodu, że nie mogę odtworzyc Twojej płytki puszczę sobie Pata Metheny - zawsze to też klimacik jazzowy, i to w solidnym wykonaniu. Juz leci.
Dziękuję Tobie serdecznie - ten list sprawil mi wiele radoœci.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 08.09.2006

Cytat:Originally posted by macsa@Sep 6 2006, 06:13 PM
Dobranoc Aniu...Życzymy dobrych wyników i szybkiego powrotu do nas tutaj...Szpital to nic przyjemnego...
Już wróciłam - cieszycie się? Uśmiech
Strasznie za Wami tęskniłam. Na szczęœcie okazało się, że nic mi nie jest, choć tak naprawdę to jest.... spuchnięte stawy, a nikt nie potrafi powiedzieć, czemu i badania też wychodzš dobre Huh Ale najważniejsze że już jestem Uśmiech Dobrze też że miałam płytki Marka ze sobš to przynajmniej sobie słuchałam Uśmiech
Witam swš Knopflerowš brać Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 08.09.2006

A bo muzyka MK dziala uzdrawiajšco Uśmiech Wszystkiego dobrego.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 08.09.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Sep 8 2006, 04:42 PM
A bo muzyka MK dziala uzdrawiajšco Uśmiech Wszystkiego dobrego.
Coœ na ten temat wiem. Mark uzdrowiciel ????? - raczej nie , ale kurcze jakoœ lżej.
Aniu M. - pewnie że się cieszymy

PS. Niebawem z cyklu "Opowiastki Andrzeja" opowieœć: TURECKI KEBAP

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 09.09.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Sep 8 2006, 01:04 PM
A płytka....nie wiedzieć czemu, ale nie chce sie odtworzyć na moim sprzęcie. Wielka szkoda.

Zatem na otarcie łez z powodu, że nie mogę odtworzyc Twojej płytki puszczę sobie Pata Metheny - zawsze to też klimacik jazzowy, i to w solidnym wykonaniu. Juz leci.
nie ma za co Uśmiech a z ta plytka :wacko: :unsure:
cholewka! szkoda wieeeelka, :o gromniasta!! <_<
z tym sprzetem to nie do konca musi byc prawda- ale wysle raz jeszcze Uśmiech
musisz wiedziec, ze zdazalo mi sie juz czyste plyty wysylac w przekonaniu, ze zapisane je powysylalam Duży uśmiech ot taki ze mnie...hmmm...poczatkujacy haker Oczko B)
ale spokojna glowa pokonam gada B) Oczko Uśmiech Szczęśliwy

bo pat sie nie umywa Język Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 14.09.2006

Mamy awarię. Sygnał zniknšł z anteny. Technicy walczš ze sprzętem, a ja sobie gram różne "niestandardowe" piosenki i udaję, że idę w eter. Uśmiech