Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 16.08.2006

Fajny wywiad. Dzięki Mikołaj.
A mnie ostatnio ubawiło takie zdjęcie: "im większa łysina tym większa opaska" Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 16.08.2006

Wczoraj zapodałem czterogodzinny program z ostatniej soboty lipca.
Jeszcze raz wielkie brawa dla prowadzšcego i goœci.Super.
Takich audycji nam TRZA. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 17.08.2006

ja sie tak nie bawie Język wciaz nie moge sobie posluchac tej audycji Smutny :unsure:

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 17.08.2006

I ja też nie mogę... Jambi, zrobisz coœ z tym fantem??

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 17.08.2006

Chociaż Marka słucham już od roku, to wcišż nie znam jeszcze wszystkich piosenek, pomimo, że płyty mam już wszystkie. Na każdej płycie mam swojš 'perełkę', którš znam z wczeœniejszych lat.
Wczoraj włšczyłam sobie plytkę "Shangri-La", żeby posłuchać "Boom like that", "Postcards from Paraguay" i "Stand up guy". Po "Stand up guy" nic nie przełšczyłam, leciały dwie ostatnie piosenki. I... odleciałam... Odleciałam przy "Don't crash the Ambulance". To jest piękne po prostu... :wub: Przypadkiem usłyszała to mama i też jej się bardzo spodobało... Uśmiech

Potem przed spaniem włšczyłam sobie "All the roadrunning". Do pokoju weszła siostra która generalnie jest anty-Markowa... i... nie wyłšczyła jak to robi zazwyczaj. Przysiadła, posłuchała i stwierdziła, że fajne. Ja w tym czasie udawałam, że œpię. Język Potem ona już się położyła i nie wyłšczyła, tylko nastawiła wieżę na czas i tak nam Marek na noc przygrywał..

...chyba to jest zaraŸliwe... Oczko

A ja chyba muszę wygospodarować wolny czas na przesłuchanie wszystkich płyt Marka i nie wybranych piosenek tylko wszystkich po kolei :unsure: Bo inaczej duużo stracę na wybieraniu i szkoda, że dopiero wczoraj to do mnie dotarło :ph34r:

Idę sobie włšczę "Don't crash the Ambulance". :wub:

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 17.08.2006

Cytat:Originally posted by anrom@Aug 17 2006, 09:03 AM
I ja też nie mogę... Jambi, zrobisz coœ z tym fantem??
Pewnie zrobię coœ z tym fantem Duży uśmiech Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 18.08.2006

W pištek wyszła kolejna płyta dołšczona do GW. Tym razem kolekcja jest zatytułowana "Gitara- wszystko gra" I w zestawie J.J. Cale. Oczywiœcie z wielkš ciekawoœciš postanowiłem od razu sprawdzić czy będzie wzmianka o Marku. Bo przecież jesli J.J. to i musi być Mark. Duży uśmiech I nie pomyliłem się. Chociaż przy nazwisku był Mike. Mike Knopfler. A takiego nie znam. Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 20.08.2006

Może jakiœ daleki krewny, hehe? Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - numitor - 20.08.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Aug 18 2006, 08:16 PM
W pištek wyszła kolejna płyta dołšczona do GW. Tym razem kolekcja jest zatytułowana "Gitara- wszystko gra" I w zestawie J.J. Cale. Oczywiœcie z wielkš ciekawoœciš postanowiłem od razu sprawdzić czy będzie wzmianka o Marku. Bo przecież jesli J.J. to i musi być Mark. Duży uśmiech I nie pomyliłem się. Chociaż przy nazwisku był Mike. Mike Knopfler. A takiego nie znam. Szczęśliwy
Cholera, Robson - nie denerwuj mnie, wiesz jaki ja jestem zły, że nie zdecydowałem się dopłacać 15 zlotych, co tydzień, do "Wyborczej"....Ta seria jest bardzo, bardzo fajna...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 20.08.2006

Zgadza się. Uśmiech Po prostu czyta się i słucha. Po prostu frajda. Uśmiech

ps. 17.90

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 22.08.2006

Nie było mnie dni parę a tu czytania na cały tydzień-piszcie powoli bo u mnie z czytaniem kłopoty Szczęśliwy

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - mikołaj - 22.08.2006

ostatnio próbuję wyjaœnić znajomemu " o co chodzi" w utworze "Sailing to Philadelphia". Rozpoczšłem zbieranie materiałów Uśmiech i przypadkiem natrafiłem na to

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 23.08.2006

Hmm, no proszę Oczko
A u mnie teraz "Down to the waterline" Duży uśmiech

Jeœli macie płytę Dżemu "Zemsta nietoperzy" to włšczcie sobie piosenkę "Koszmarna noc". Jest piękna i... da się zasłyszeć fascynacje Ryœka muzykš Markowš. Zresztš nie tylko w tej piosence. "Koszmarna noc" przypomina mi "Where do you think you're going?"...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - grzegorz - 23.08.2006

A wstęp do List do M.? Ja tam zawszę słyszę Markowš gitarę.

Można by tak dużo wymieniać. Np. wg mnie jeszcze solo w "Tylko Ty i ja" lub "Klosz". Dużo by się tego nazbierało.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 26.08.2006

No to mam skromny udział w koncercie Gilmoura w Gdańsku.
Okazało się, że moje dwie ciężarówy wiozły na koncert konstrukcje aluminiowe do oœwietlenia. Konstrukcję zamowiła firma Quatro ze Skawiny, a jechało to z Holandii z miejscowoœci Leeuwarden z dostawš Stocznia Gdańsk. Autentyczny list przewozowy(CMR) do wzglšdu w siedzibie mojej firmy(już w ramce).Z listu przewozowego wynika iż wartoœć towaru wynosiła 130.000 EUR i ważyła około szeœciu ton.

PS.1 - Moja corka dziesięcioletnia Marcela,po wysłuchaniu tych opowieœci gdy wrociłem z pracy podsumowała to, jakże profesionalnym tekstem, cytuję:
"Tata - <Bob budowniczy> koncertow Gilmoura"
PS.2 - <Bob budowniczy>, to taka animowana, angielska bajka dla dzieci - brzydka jak cholera.
PS.3 - Na to wychodzi,że dosyć że dał Gilmour zarobić za transport, to jeszcze da posłuchać za kompletnš darmochę(w telewizji naturalnie),bo z tego co wiem wstęp jest płatny.

Andrzej - muzyczny transportowiec

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 26.08.2006

Andrzeju, a w jakiej telewizji dał tego posłuchać, bo moje kanały milczš w czasie koncertu...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 26.08.2006

Wieœć gminna niesie, że ma być retransmisja w TVP-1, ale kiedy to nie wiem. Z zeszłorocznego koncertu JMJ w Stoczni była i to chyba bezpoœrednia transmisja,zatem może i tu.....

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 27.08.2006

Pišta rano, głowa pusta a pisać mi się chce'.

macie rację- idę spać,ale na dobranoc jedna godzinka od Maćka- TNHB-98, bajka na dobranoc. :wub: