Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 03.08.2006

Czy istnieje Drogi Robsonie może jakiœ zapis tego spotkania?

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 03.08.2006

Istnieje drogi Anromie - problem jest wyłšcznie z udostępnieniem bo nasze FTP nie działa...

Chyba że masz jakiœ inny pomysł gdzie to można wrzucić...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Evelda - 03.08.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Aug 2 2006, 10:37 PM
Co mi w duszy gra? Spotkanie z Ewelinš i Kubš. I oczywiœcie Mark- taki czterogodzinny!!! Uśmiech
Drogi Robsonie! Uśmiech
Zapewniam Cię, że w naszych duszach i sercach podobne drżenia. I wcišż trudno znaleŸć właœciwe słowa... Niezwykła Atmosfera panujšca w studio sprawiła, że już po jakimœ kwadransie przestaliœmy dostrzegać stojšce przed Nami mikrofony i dzielšcš nas szybę - tylko My, Czerwona Gitara i Markowe DŸwięki wypełniajšce przestrzeń. I rozmowa do bladego œwitu... Zaiste Magiczne Chwile. Żadnym ze sposobów nie można było się rozstać i pewnie dlatego wcišż tam jesteœmy... Wywracanie oczami

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Trissi - 03.08.2006

Cytat:Originally posted by jamm@Aug 2 2006, 01:14 PM
to jak juz o kobietach mowa to moze trissi wrzucisz gdzies tracy chapman z niedawnego warszawskiego koncertu co? no chyba ze jednak nikt nie nagral... posluchalo by sie bardzo...
kolega w londynie, jesli nagrywal, jak wroci zapytam i wrzuce

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 03.08.2006

A ja sie chcialem podzielic z wami swoja radoscia - dostalem sie na dzienne studia, filologia angielska, na lodzki, UAM i UW. Oczywiscie wybieram UW Uśmiech JUPI!!! Call me student Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 03.08.2006

Serdeczne gratulacje Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 03.08.2006

Cytat:Originally posted by BET@Aug 3 2006, 02:24 PM
Call me student Oczko
Uśmiech no probs Oczko
cmoka w boka swiezo upieczony studencie- gratulacje! Uśmiech

p.s.
a za rok ... Oczko Duży uśmiech B)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 03.08.2006

Cytat:Originally posted by macsa@Aug 3 2006, 08:49 AM
Istnieje drogi Anromie - problem jest wyłšcznie z udostępnieniem bo nasze FTP nie działa...

Chyba że masz jakiœ inny pomysł gdzie to można wrzucić...

anrom napisano Aug 3 2006, 08:23 AM
Czy istnieje Drogi Robsonie może jakiœ zapis tego spotkania?

Panowie - troszeczkę cierpliwoœci. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 03.08.2006

Cytat:Originally posted by BET@Aug 3 2006, 01:24 PM
A ja sie chcialem podzielic z wami swoja radoscia - dostalem sie na dzienne studia, filologia angielska, na lodzki, UAM i UW. Oczywiscie wybieram UW Uśmiech JUPI!!! Call me student Oczko
Gratulację również od mojej córki - BET - ona marzy o takich studiach.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 03.08.2006

Mieszkam w małym miasteczku. Mieszkam na małej,króciutkiej i do tego jeszcze œlepej uliczce. Jeœli czasem zdarza się ,że ktoœ przejeżdzš niš samochodem - to tylko może być moja żona lub ktoryœ z sasiadów.
Dziœ jednak na uliczkę wpadł czarny combi Merol klasy E, a zgłoœników wydobywała się ONE WORLD.
...pomyslałem, czy ta muzyka w tym aucie jest dziełem przypadku, czy może Mark wyslał po mnie auto do Londynu?

Tym razem inna niespodzianka - tak samo miła. To nasz niestrudzony, i zawsze pełen pomysłów Jambore zawital w me progi.
Skutek osišgnšł - One world przesłuchałem do wieczora jeszcze z dziesięć razy.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 04.08.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Aug 3 2006, 10:49 PM
Dziœ jednak na uliczkę wpadł czarny combi Merol klasy E, a zgłoœników wydobywała się ONE WORLD.
One World. Bodaj najsłabsza piosenka z BiA, a mogłaby być żelaznym punktem niejednej płyty. To daje trochę do myœlenia o geniuszu jej autora, czyż nie? Oczko

Heh, słucham sobie Last.FM, włšczyłem radio "similar to Dire Straits" i miałem już dwa razy Stinga (pasi jak najbardziej), ale Marka ani widu (przeboleję, boć to radio), ani słychu... :]

P.S. YES! Tylko to napisałem, a pojawiło się Love Over Gold z Alchemii! Duży uśmiech Przepraszam na chwilę, idę odbyć orgazm :]

P.P.S. Juz po. Cudownie! Duży uśmiech Skończyły się kawałki w tej stacji, więc wyszukałem "similar to Mark Knopfler". No i słucham Creeping Deatch Metalliki Duży uśmiech Ale nie narzekam! Duży uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 04.08.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Jul 22 2006, 09:58 PM

Na urlopie przeorałem płytę BiA. Jakoœ tak zawsze twierdziłem, iż jest to najbardziej komercyjna płyta DS i traktowałem jš z małym dystansem. Kogo by nie zapytać(z niezagarzałych fanów) to wszyscy od razu BiA.
Dla mnie Barciu na dzisiejszym etapie One World jest stałym w uczuciach utworem. Wiesz o co chodzi. Gdy przesłuchasz pierwszy raz płytę jeden utwór podoba Ci się najbardziej. Gdy przesłuchasz kilka razy okazuję się ,że jest najsłabszy, a potem zaœ na odwrót .......
I to jest magia muzyki Marka.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 05.08.2006

Moja siostra pojechała dziœ rano ze swoim chłopakiem nad morze z Warszawy... a na trasie Warszawa-Gdańsk był dzisiaj wypadek, w którym zginęły dwie osoby...a moja siostra nie odbiera telefonu....W duszy gra mi tysišce myœli....może zupełnie niepotrzebnych.... a z drugiego pokoju mnie dochodzi "Twisting by the pool"...tata słucha....

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 05.08.2006

Anius przesylam usciska, badz dzielna! wylaczony telefon to pewnikiem nic innego jak sielska atmosfera wakacji- caly swiat zostal na dni kilka za nimi Oczko Uśmiech to mowie ja anczysko raczysko Oczko Duży uśmiech pokazalo sie dzis slonce B) a ja niczym male dziecie w te pedy pojechalam na plaze... no i przysnelo mi sie na kilka godzin Huh :o
telefon oczywiscie wylaczony jak na wolne kilka godzin przystalo Oczko Uśmiech
nio- glowa do gory wysoko ponad chmury!!!

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 05.08.2006

Słońce, no właœnie... Nie dałoby się wyłšczyć tej żarówki na parę dni...? :wacko:

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 06.08.2006

u mnie ono na wage zlota stad ta oblakancza radosc na jego widok Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Ania_M - 06.08.2006

A u mnie leje od wczoraj non stop, chcecie chłodu to przyjeżdżajcie. Język

A co do siostry to... to nie ona całe szczęœcie. Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 09.08.2006

Szkoda ze Kosciol zaczyna miec coraz mniej wspolnego ze Slowem ktore glosi Smutny

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Bart - 09.08.2006

Cytat:Originally posted by BET@Aug 9 2006, 06:53 PM
Szkoda ze Kosciol zaczyna miec coraz mniej wspolnego ze Slowem ktore glosi Smutny
Nie byłbym takim pesymistš. Po prostu przypadki księży pazernych, nieuczciwych itp. sš nagłaœniane, a prawdziwi duszpasterze robiš swoje po cichu. Rzadko kiedy ich poczynania majš medialny potencjał, a ponadto sš to zazwyczaj osoby skromne. Nie skreœlałbym zatem całego Koœcioła, choć uważam, że wymaga on reform i oczyszczenia własnych szeregów.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 09.08.2006

Tak, ale skoro coraz wiecej takich "przypadkow" to znaczy, ze problem istnieje, ze tendencje spadkowe sa, i to coraz silniejsze. A to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach. :blink: