Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
This Is Us- Pierwszy Singiel - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: This Is Us- Pierwszy Singiel (/showthread.php?tid=325)

Strony: 1 2 3 4 5

This Is Us- Pierwszy Singiel - dudageo - 12.03.2006

raczej na pewno Język

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 13.03.2006

17 kwiecień? Wspaniale to piękny prezent Oczko

This Is Us- Pierwszy Singiel - grzegorz - 13.03.2006

17 kwiecień to u nas drugi dzień Œwišt Wielkanocnych, więc chyba nie ma sensu wybierać się na zakupy. Zresztš w Polsce rynek singlowy jest mocno ograniczony dlatego nie liczę na sukces w zakupach nawet po 17-tym.

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 13.03.2006

A ja jestem dobrej myœli Oczko Pamiętam czas Shangri-la pierwszy singiel Boom, Like That pojawił się w miarę szybko tzn. wprawdzie po płycie ale i tak. Ale racja mi też się marzy aby rynek singlowy był bardziej u nas rozwinęty aby spokojnie i bez przeszkód można było zdobyć małe płytki nie tylko DM i U2 Uśmiech

This Is Us- Pierwszy Singiel - grzegorz - 13.03.2006

Œmieszne ale singla 'Boom, Like That' w Krakowie nie znalazłem natomiast w Białymstoku był do kupienia bez problemu i dzięki Adamowi stałem się jego posiadaczem.

This Is Us- Pierwszy Singiel - dudageo - 13.03.2006

ja singla "Boom Like That" kupiłem jakis 1,5 tygodnia przed płytš w szczecińskim Media Markt... czyzbym był szczęœliwcem? Język

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 16.03.2006

To jest nas dwóch Tomek Oczko

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 17.03.2006

A za miesiac pierwszy singiel Duży uśmiech

This Is Us- Pierwszy Singiel - koobaa - 23.03.2006

Miejmy nadzieję, że z b-side'ami... Shangri-La pod tym względem nas nie rozpieœciła...

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 23.03.2006

Ja też mam takš nadzieję choć nie mamy informacji ile tak naprawdę utworów zarejestrowano. Ale to chyba najdłuższa sesja w karierze MK Oczko

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 14.04.2006

PIERWSZY SINGIEL JUŻ JEST!!! Mam na myœli radiowy bo Universal Polska właœnie wystawiła Oczko Piszę wystawiła bo od jakiegoœ czasu przerzucili się na mp3 a ja za bardzo nie przepadam za mp. ale płytka gotowa Oczko pozostaje czekać na premierę sklepowš Oczko

1. MARK KNOPFLER & EMMYLOU HARRIS „This Is Us” 4:36
(Mark Knopfler)

Published by Will D. Side Ltd / Hornall Bros Music Limited for World excluding USA and Canada.

Will D. Side Ltd / Rondor Music (London) Limited for USA and Canada

(P) 2006 Will D.Side Limited, under exclusive licence to Mercury Records Limited

ps. brzmi fenomenalnie Oczko

This Is Us- Pierwszy Singiel - galex - 14.04.2006

witam!

eeee tam single, czekamy czekamy na całš płytkę, trzeba będzie zassać z NETU w jakimœ bezstratnym formacie czyli FLAC lub SHN, a potem ewentualnie kupić jeœli będzie warta kupienia, będzie piknie Uśmiech
pozdrowienia

This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 15.04.2006

Ale to właœnie single kryjš największe niespodzianki Oczko I dzisiaj w Markomanii u Pana Marka N. wystartował. Komentarz NiedŸwiedzia: "widać MK zależy na sukcesie w St. Zjednoczonych bo nagrywa z Emmylou Harris..." Dziwny komentarz.

This Is Us- Pierwszy Singiel - olaph72 - 15.04.2006

Gwiazdy country sprzedajš w Stanach nieprawdopodobnš iloœć płyt. Tacy muzycy jak np. Garth Brooks, czy EH sš tam na piedestale. Współpraca z nimi oznacza wysokie notowania w USA. Uśmiech Pewnie to miał na myœli NiedŸwiedŸ.

Wierzę, że tak Oczko Przed laty będšc w Stanach słuchałem wyłšcznie country i z radia. Pewnie wiesz Olaf ,że w USA jest sporo stacji radiowych które grajš wyłšcznie muzykę country szeroko pojętš i to jest bardzo fajne.

This Is Us- Pierwszy Singiel - ania - 15.04.2006

co do country wcišż jestem sceptykiem .. podobnie rzecz się ma z poglšdem, że Markowy wybór nagrywania z Emmy był podyktowany wysokimi notowaniami w USA... chociaż koniec końców podejrzanie to wyglšda :unsure: :blink:

czy nie przyszło wam do głowy, że ich głosy nie bardzo ze sobš współbrzmiš ??
mruczando marka z 'góra' Emmy ...
takie troszkę zbyt kontrastywne ...

I o to chodzi Ania Uśmiech Też długo się nad tym głowiłem już jakiœ czas temu pytajšc sam siebie jak to będzie brzmieć? A tymczasem moim zdaniem to œwietny pomysł przy wysokim, bardzo wysokim wokalu Emmy i niskim Marka efekt będzie, jest intrygujšcy i bardzo ciekawy. Kiedyœ toczyła się dyskusja z kim chcielibyœmy aby Mark zaœpiewał i padło nazwisko Tracy Chapman. Uwielbiam jš ale nie dołšczyłem do grona zwolenników Oczko Natomiast z poczštku byłem sceptyczny co do Emmylou ale teraz kiedy prawie znamy całoœć jestem spokojny. Jak dla mnie œwietnie się uzupełniajš. To co zaœpiewa Mark nie może zaœpiewać Emmy i odwrotnie- mam na myœli możliwoœci głosowe. Uśmiech

This Is Us- Pierwszy Singiel - ania - 15.04.2006

fakt- falset marka to nienajszczęœliwszy z pomysłów Oczko Duży uśmiech
ale mi czasem ta cała emmy tak trochę piać zaczyna :ph34r:

Ona ma takš manierę wokalnš Uśmiech Nastawiłem ostatnio Desire Boba Dylana z 76 na którym też Emmy i zapewniam nic się nie zmieniła Uśmiech

This Is Us- Pierwszy Singiel - pablosan - 15.04.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Apr 15 2006, 03:11 PM
Ale to właœnie single kryjš największe niespodzianki Oczko I dzisiaj w Markomanii u Pana Marka N. wystartował. Komentarz NiedŸwiedzia: "widać MK zależy na sukcesie w St. Zjednoczonych bo nagrywa z Emmylou Harris..." Dziwny komentarz.
Hehehe-niezły żart udał sie Nidzwiedzkiemu-MK zależy na sukcesie w USA-buhahaha
Otóż Panie NiedŸwiedziu-Knopfler mógłby do końca życia leżeć do góry brzuchem bo sprzedał na œwiecie około 110 mln płyt... Właœnie w ogóle nie zależy mu na sukcesie-bo nagrywa taka właœnie muzykę i ma daleko w nosie krytyków i dziennikarzy muzycznych Język