Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Co Wam Się Podoba Na Forum - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Co Wam Się Podoba Na Forum (/showthread.php?tid=292)

Strony: 1 2 3 4

Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 02.08.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 27 2006, 03:32 PM
Najbardziej podoba mi się na Forum ten fenomen polegajšcy na tym , iż tak dużo jest tu ludzi młodych.(Przepraszam ,że zaniżam forumowš œredniš wieku - Andrzejowi stuknęło 44)
Cišgle mnie to zastanawia jak Mark swojš muzykš Was zagarnšł pod swoje skrzydła lub inaczej jak Wy zagarneliœcie muzykę Marka do swego serca.
Miałem 16 lat w 1978 roku kiedy uslyszałem Sułtanów. Dojrzewałem z tš muzykš i kszałtowałem swój charakter.Nigdy nie przyszedł moment zawachania, tudzież zdrady upodobań muzycznych, i tak jest do dziœ.
Przeżywałem każdš płytę i byłem œwiadkiem jej narodzin (rosło Markowe kultowe pokolenie)
Baczšc na to , że przeważajšca czeœć forumowiczów to ludzie między 20 -30stym rokiem życia, u Was z muzykš Marka musiało być odwrotnie,nie dane było Wam być przy genezie i powstawaniu tamtych płyt, nie żyliœcie w tamtych czasach, a mimo to - coœ Was ujęło, i dla Was, następnego już pokolenia Mark też stał się idolem.
No bo weœmy taki przykład: mnie akurat nie zauroczyła muzyka moich rodziców, ktorzy w latach 50-60 czegoœ tam zapewne słuchali i sluchajš do dziœ. Wręcz ich muzyka wydaję mi się œmieszna, pomijajšc poziom artystyczny, a wykonawcy tamtych czasów dziœ w idolu od razu dostali by miano kosmitów.
A Marka muzyka też ponoć jest "Nie modna" z tš małš różnicš(dla niektórych) , "że nigdy nie wyjdzie z mody"
I własnie na tym polega ten fenomen , ktory tak bardzo mi się podoba na Forum, jak Wy ludzie, tak niezmiernie młodzi potrafiliœcie dopatrzyć się w tej muzyce piękna.
Ania M - jest kolejnym przykladem.

Co Wam Się Podoba Na Forum - Ania_M - 02.08.2006

Cytat:Ania M - jest kolejnym przykladem.
Normalnie boję się otworzyć lodówkę Duży uśmiech Wszędzie ja Szczęśliwy

Cytat:jak Wy ludzie, tak niezmiernie młodzi potrafiliœcie dopatrzyć się w tej muzyce piękna
Wszędzie można odnaleŸć piękno, trzeba tylko umieć i potrafieć. Uśmiech Boli mnie tylko to, że tak niewiele moich rówieœników sięga po klasykę, że z klasyki wręcz się nabijajš..... Dlatego zaczęłam zastanawiać się nad zgłoszeniem się na wokalistkę szkolnego zespołu - moi szkolni koledzy klasykę będš dostawać wtedy na każdym koncercie.... Jak na razie w sprawie klasyki to mogę porozmawiać z nielicznš grupš osób z mojego œrodowiska.

Co Wam Się Podoba Na Forum - olaph72 - 02.08.2006

W drugiej połowie lat 70-tych ówczesne młodziaki też pluły na "klasykę". Dzięki temu pluciu mieliœmy Sex Pistols i całego punka. Nie ma tego złego... Uśmiech

Co Wam Się Podoba Na Forum - Ania_M - 02.08.2006

Ale czy wtedy dostawało się w zęby za słuchanie czegoœ innego niż większoœć? Uśmiech

Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 02.08.2006

W zęby raczej nie , bo wiekszoœć z nas miała ubytki ze względu na niedostateczny poziom Państwowej Slużby Medyczno - Stomatologicznej. Zatem nie było w co walnšć.
Ojej...ja bredze.

Co Wam Się Podoba Na Forum - olaph72 - 02.08.2006

Dostawało się, a jakże. Niektórzy lali punków, że hej.

Co Wam Się Podoba Na Forum - grzegorz - 02.08.2006

Ówczesne 'unity' stomatologiczne nie zachęcały do częstych wizyt :ph34r: A i w latach 70-tych płyt zagranicznych było bardzo mało i były bardzo drogie. Dopiero radiowa Trójka pozwoliła czegoœ innego posłuchać.

Co Wam Się Podoba Na Forum - numitor - 08.08.2006

Cytat:Originally posted by olaph72@Aug 2 2006, 04:40 PM
Dostawało się, a jakże. Niektórzy lali punków, że hej.
A niektórzy dostawali od punków, że ojej...

Co Wam Się Podoba Na Forum - Ania_M - 07.07.2008

A mi niedługo - 30 lipca - stukną 2 latka jak z Wami jestem. I wiecie co? Podobacie mi się wszyscy bez wyjątku Duży uśmiech Normalnie Was uwielbiam i żyć bez Was nie mogę!! I fajnie że są Ludzie, którzy głoszą Dobrą Knopflerową Nowinę na cały świat. Życzę Wam ( i sobie) żebyście się nigdy nie zmienili - jeszcze Was nie znam osobiście ale sądzę że próżno Drugich Takich jak Wy na świecie (zwłazcza w tym szerokim Internetowym)szukać. Uśmiech Tylko czasem wydaje mi się różnica wieku na tym Forum pomiędzy mną a Wami mnie stąd wyklucza - ale chyba małolata Wam nie przeszkadza? Oczko Zresztą - ja przy Was też czuję się jak u siebie Uśmiech

Co Wam Się Podoba Na Forum - Bart - 01.07.2009

Niedługo stukną Ci 3 latka Oczko

Co Wam Się Podoba Na Forum - Ania_M - 01.07.2009

Jak mogą stuknąć mi 3 latka, jak miesiąc temu z kawałkiem miałam 17-te urodziny?:p

A tak poważnie, to fakt. To już 3 lata jak z Wami jestemUśmiech Szybko ten czas leci. A jak widzę, co pisałam na początku na Forum to mi się wstyd robi Uśmiech Nie, żebym była teraz jakoś specjalnie mądra, ale straszny dzieciuch ze mnie był wtedy Uśmiech