![]() |
|
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera (/showthread.php?tid=124) |
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - numitor - 20.08.2006 Cytat:Originally posted by koobaa+Aug 20 2006, 05:39 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Aug 20 2006, 05:39 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-numitor@Aug 20 2006, 04:06 PMCiekawa teoria, Numitor. A wolisz, żeby cover był idealnš kopiš oryginału czy był umiejętnš interpretacjš? Gdyby Clapton nie zagrał kiedy kilku numerów J.J.Cale'a, pewnie swiat by o nim nie usłyszał... Więc może covery maja sens...? Ja osobicie uwielbiam grać covery, nie zawsze jednak lubię ich słuchać. [/b][/quote] Oczywicie, że interpretacjš - Dla mnie, Kuba, cover bedšcy kopiš to "odegranie oryginału", a nie "coverowanie". Np. to co Montgomery zrobiłz Sultans of swing to rewelacyjny, boski cover. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - koobaa - 21.08.2006 ...czyli ja raczej odgrywam oryginały z różnym skutkiem... ![]() Ale to nic, to również jest wielka frajda, przynajmniej dla grajšcych .A propos coverów... Mark Knopfler został nominowany do nagrody Bluegrass Award w kategorii Song of the Year za Marbletown, ale... nie w jego wykonaniu tylko grupy Blue Highway. Ma kto może to wykonanie? Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Robson - 21.08.2006 "...czyli ja raczej odgrywam oryginały z różnym skutkiem..." Życzyłbym każdemu aby tak cudownie grał i czuł MK.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - macsa - 31.08.2006 Z cyklu: "Odgrzewanie tematów o Marku" Włanie wczoraj znalazłem bardzo ciekawy cover wykonany przez paniš ULITĘ KNAUS ze swoim zespołem. Jest to wykonanie Money For Nothing na fortepian, gitarę i perkusję. Zupełnie inna, jazzowa interpretacja rockowego hitu naszego mistrza... Posłuchajcie sami : Money For Nothing by ULITA KNAUS Co wy na to ?? P.S. Oto szczegóły koncertu: 4. Februar 2006 Radio Bremen Sendesaal Bürgermeister-Spitta-Allee 45 Hansestadt Bremen, Germany Ulita Knaus - Vocals, Percussion Mischa Schumann - Piano Heinz Lichius - Drums Sandra Hempel - Electric & Acoustic Guitar Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Igor23 - 31.08.2006 gdyby nie piew na końcu w życiu bym nie powiedział że to MFN, ale cover inny niż wszystkie, gdzie się naladuję głównie muzykę Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - grzegorz - 31.08.2006 Gdyby nie piew, to chyba sam Mark nie rozpoznałby swojej produkcji. Totalna improwizacja, ale pewnie dla smakoszy jazzu rewelacja. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 29.01.2008 "Romeo and Juliet" w dwóch wykonaniach: 1. Devitka (po czesku) 2. The Brown Derbies (a capella - cuuuuuuuuuuudo! ![]() Komu?
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - ania - 29.01.2008 piszę się na to drugie dziękuję!
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - numitor - 29.01.2008 Ja także poproszę - jradomski@gmail.com
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Ania_M - 29.01.2008 Ja poproszę tę wersję po czesku! ![]() anna.maloszewska@interia.pl ![]() Dziękuję. PS Zachomikowałam "Why Worry" w wykonaniu Nany Mouskouri. Link, folder "Covery". Mnie się bardzo podoba. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - anrom - 29.01.2008 To i ja poproszę oba wykonania anrom@o2.pl Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 29.01.2008 Poszło do wszystkich zainteresowanych. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Ania_M - 30.01.2008 Olaph - dziękuję. Bardzo sympatyczna wersja ![]() Udało mi się dostać kilka wspomnianych tu piosenek, przesłuchalam sobie Monte Montgomery - jestem pod wrażeniem, zarówno Sultans of Swing (mylę że niegłupio by było gdyby kiedy Mark zagrał takš wersję akustycznš ). "Romeo and Juliet" zawsze była jednš z moich ulubionych piosenek, jeżeli kto miałby coverować Marka w ten sposób, to zmieniam natychmiast zdanie o coverach, Cudownie, naprawdę. Mylę że jeżeli MK słyszał te wersje, to był zadowolony Wspomniana i udostępniona przeze mnie wersja "Why Worry" to po prostu cud, miód i orzeszki. Zakładajšc temat o innym wykonaniu "Going Home", zupełnie zapomniałam o tym. Jeli kto więc nie słyszał, to podaję adres do "Going Home" w wykonaniu The Shadows. http://www.youtube.com/watch?v=ue_TEkEfz-k Czytałam też kiedy w jakim wywiadzie, że synowie Marka założyli zespół i wykonujš m.in. swojš wersję "Sultans of swing" - Mark twierdzi że ich wersje sš lepsze od oryginału Ciekawe, czy byłaby okazja gdzie posłuchać??Udanym Coverom , takim jak te powyżej, mówię tak Wszystkie Covery które mam pozwoliłam sobie wrzucić na mojego chomika.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - SmokEustachy - 31.01.2008 Cytat:Originally posted by numitor+Aug 20 2006, 05:56 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor @ Aug 20 2006, 05:56 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Ciekawa teoria, Numitor. A wolisz, żeby cover był idealnš kopiš oryginału czy był umiejętnš interpretacjš? Gdyby Clapton nie zagrał kiedy kilku numerów J.J.Cale'a, pewnie swiat by o nim nie usłyszał... Więc może covery maja sens...?Cytat:Originally posted by koobaa@Aug 20 2006, 05:39 PM Ja osobicie uwielbiam grać covery, nie zawsze jednak lubię ich słuchać. [/b] Oczywicie, że interpretacjš - Dla mnie, Kuba, cover bedšcy kopiš to "odegranie oryginału", a nie "coverowanie". Np. to co Montgomery zrobiłz Sultans of swing to rewelacyjny, boski cover. [/b][/quote] ee jakie takie akustyczne piłowanie. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - koobaa - 01.02.2008 Widzę, że kolegę Smoka nie łatwo jest uszczęliwić ![]() Proszę państwa: "O yeah, the boys CAN PLAY!": Walk Of Life Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Robson - 01.02.2008 Ale wycinajš chłopaki. Kapitalne wykonanie. Dzięki Kuba. Kolejny koncertowy cover do kolekcji
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Ania_M - 02.02.2008 Wrzucilam na chomika dwa covery które znakazłam: "Sultans of swing" w wykonaniu System of a down "Romeo and Juliet" w wykonaniu The Killers. Życzę miłego słuchania. Pierwszego nie będę komentować, natomiast drugie jest bardzo fajne. ![]() Link "Walk of life" podane przez Kubę, jest bardzo miłe dla ucha ![]() PS Znalazłam na youtube: Money for Nothing - Gary McGill Tugores - Local Hero Romeo and Juliet Tunnel of love Brothers in arms We can get wild Heart full of holes Solo - Punish the monkey Single Handed Sailor Lady Writer Private Investigations Sultans of swing Sultans of swing Mi się podoba. Oczywicie nie wszystko ale większoć. Zwłaszcza jestem pełna podziwu dla tego co zrobili z piosenkami Marka The Alchemists.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Ania_M - 08.02.2008 O matko : Ticket to heaven To to mi sie wybitnie nie podoba! Mam tez bardzo fajne wykonania piosenek Marka, okazyjnie - a spiewa moich 16 papug! Oczywiscie robia to bardzo po swojemu i za kazdym razem jak wlaczam MK. Chyba im sie podoba ta muzyka.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - mikołaj - 03.04.2008 sympatyczna wersja "All the roadrunning" http://www.youtube.com/watch?v=JT66NjcQ2VU Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - aaadam - 04.04.2008 Ja mam singielek z cover wersjš Why Worry. Spiewa to niejaka Deeath a pioseneczka nazywa się Relax (tytuł zmienony bo dorzucono w pisence trochę innych słów i dzwięków). Jak dla mnie rewelacja ten kawałek. |