Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117)

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ptysia - 24.06.2006

trochę na inny temat... od razu zaznaczę, że jestem w szoku...

Spotkałam dzisiaj na "imprezie plenerowej" pewnego człowieka... Andrzeja. Otóż Andrzej jak usłyszał, że jestem fankš DS i MK, wspomniał coœ o forum, że nawet zdarzyło mu się tu pare razy być, ale nie o to chodzi... Andrzej, gdy MK miał grać w Sali Kongresowej, chciał kupić bilety na ten koncert. Nie udało mu się, więc chciał kupić od konika tuż przed koncertem, ale bilety były w cenie 800zł... Więc gdy tak się zastanawiał nad wydaniem doœć pokaŸnej kwoty, zobaczył menedżera MK, który chodził i rozdawał bilety, bo inaczej by się zmarnowały! Andrzej dostał bilet za darmo i siedział w loży honorowej!... rany... brak słów...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 24.06.2006

Ja też nie miałem biletu na tamten koncert (podobno sprzedawano je wyłšcznie w Warszawie - czy to prawda?) i też byłem skazany na koników. Kiedy usłyszałem cenę (600 zł), pomyœlałem sobie: no to po zabawie, wracam na tarczy...
Wtedy spostrzegłem dziwnego, rosłego faceta, który chodził od grupki do grupki ludzi i coœ tam zagadywał. Pomyœlałem: może ten będzie miał taniej. Poszedłem więc za nim. Okazało się, że goœć ma na szyi identyfikator (CREW) i... rozdaje bilety! Polegało to na tym, że pytał kogoœ: "Jesteœ fanem Marka"? "Jestem" - odpowiadał człowiek. "No to wymień trzy pierwsze płyty Dire Straits". Delikwent wymieniał tytuły, po czym facet wręczał mu bilet. I tak kolejno "obsłużył" paręnaœcie osób. Zrozumiałem, że to moja ostatnia szansa. Wmieszałem sie w grupkę osób, do której zmierzał. "Mam ostatnie cztery bilety" - powiedział facet i pokazał palcem: "Jeden, dwa, trzy, cztery". Byłem trzeci.
Wchodzšc do Kongresowej szczypałem się po całym ciele. Mimo że również siedziałem w loży, nie wierzyłem w to co się stało. Dopóki nie zabrzmiały pierwsze dŸwięki "Calling Elvis". Co było potem, wszyscy wiecie... Uśmiech

P.S. To nie był menedżer, tylko ktoœ z ekipy technicznej. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 24.06.2006

kurcze... to wszystko brzmi jak bajka... :o

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 24.06.2006

Wiem. Ale tak było. Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 24.06.2006

w to nie wštpie... ale cuda się jednak zdarzajš...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 24.06.2006

A ja kurcze nie pojechałem wtedy do Wa-wy :ph34r:

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 25.06.2006

O rany nie wiedziałem, że tak było Duży uśmiech Ale to prawda bilety były tylko w Warszawie. Przynajmniej wtedy kiedy ja zaczšłem o nie walczyć. Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 25.06.2006

W 2001 mieszkałem od dwóch lat w Poznaniu. Ale nawet wczeœniej, kiedy mieszkałem i pracowałem w stolycy, zamawiałem bilety na koncerty u kolegi, który ma sklep muzyczny w Jeleniej Górze. To on przekazał mi hiobowš wieœć, że bilety do Kongresowej nie wyszły poza Warszawę. Mimo to zaryzykowałem. I udało się. Uśmiech
To był jeden z najpiękniejszych koncertów w moim życiu. I jedna z największych przygód. Z koncertem DS na Praterstadion w Wiedniu, w 1992 roku, też wišże się pewna anegdotka. Ale o tem potem. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pablosan - 25.06.2006

Cytat:Originally posted by olaph72@Jun 24 2006, 09:22 PM
Ja też nie miałem biletu na tamten koncert (podobno sprzedawano je wyłšcznie w Warszawie - czy to prawda?) i też byłem skazany na koników. Kiedy usłyszałem cenę (600 zł), pomyœlałem sobie: no to po zabawie, wracam na tarczy...
Wtedy spostrzegłem dziwnego, rosłego faceta, który chodził od grupki do grupki ludzi i coœ tam zagadywał. Pomyœlałem: może ten będzie miał taniej. Poszedłem więc za nim. Okazało się, że goœć ma na szyi identyfikator (CREW) i... rozdaje bilety! Polegało to na tym, że pytał kogoœ: "Jesteœ fanem Marka"? "Jestem" - odpowiadał człowiek. "No to wymień trzy pierwsze płyty Dire Straits". Delikwent wymieniał tytuły, po czym facet wręczał mu bilet. I tak kolejno "obsłużył" paręnaœcie osób. Zrozumiałem, że to moja ostatnia szansa. Wmieszałem sie w grupkę osób, do której zmierzał. "Mam ostatnie cztery bilety" - powiedział facet i pokazał palcem: "Jeden, dwa, trzy, cztery". Byłem trzeci.
Wchodzšc do Kongresowej szczypałem się po całym ciele. Mimo że również siedziałem w loży, nie wierzyłem w to co się stało. Dopóki nie zabrzmiały pierwsze dŸwięki "Calling Elvis". Co było potem, wszyscy wiecie... Uśmiech

P.S. To nie był menedżer, tylko ktoœ z ekipy technicznej. Oczko
Po prostu trudno w to uwierzyć!!! Ja miałem bilety dzieki koledze z Wa-wy, ktory poszedł do agencji organizaujšcej koncert i po prostu dał "prezent" i pani sprzedała mu 4 bilety w cenie każdy 200 pln zanim trfiły do publicznej sprzedaży. W Gdańsku też można było pomarzyć o nich...

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pablosan - 25.06.2006

Wczoraj obejrzałem fragmenty Bazylea'92 i wiecie co? smutno mi się zrobiło... Zatęskniłem za Dire Straits Smutny

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 25.06.2006

To co piszesz Olapf jest wręcz nie wiarygodne, ale prawdziwe. Ja też nie dostalem wtedy biletu i mimo iż ruszylem całš W-wę miesišc przed koncertem były już nie do kupienia. Żebym wiedział - może siedział bym w loży obok ciebie.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - olaph72 - 26.06.2006

Gdybym ja wiedział - zabrałbym ze sobš conajmniej parę osób. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 26.06.2006

Wszyscy wtedy chcieli zobaczyć Marka Knopflera. Ciœnienie było bardzo duże a koncert wielkim przeżyciem.

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Emilka - 27.06.2006

...a za oknem obrazki niczym Love Over Gold..
tak się zastanawiam, w którym miejscu płyty szukać najtrafniejszego nawišzania do obrazka z okładki
ech dziwne zjawisko taka sucha burza

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 27.06.2006

Też się nad tym często zastanawiam. Uśmiech Nie wiem czy to będzie najtrafniejsze nawišzanie ale słyszę i widzę okładkę w 5 minucie i 41/42 sek. Private Investigations. Oczko

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 27.06.2006

Ależ przepiękne popołudnie tutaj u mnie się zrobiło 19.30. Po deszczu obudziły sie ptaki, wyjrzało słońce i powietrze zapachniało. Siedzę w robocie ale jakoœ sie tym za bardzo nie przejmuje. Muzyka? Prosto z Islandii. Oto co mi w duszy gra. Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 27.06.2006

Do kitu dzisiejszy dzień ale i tak mam dobry humor Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Emilka - 27.06.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Jun 27 2006, 02:23 PM
Też się nad tym często zastanawiam. Uśmiech Nie wiem czy to będzie najtrafniejsze nawišzanie ale słyszę i widzę okładkę w 5 minucie i 41/42 sek. Private Investigations. Oczko
hmm Twoje skojarzenie wydaje mi się logicznie zasadne, choć zawsze w tym momencie mam przed oczami widok zwalnioanego spustu jakiejœ niebezpiecznej zabawki, wogóle humphrey bogart, kapelusz, zadymiony bar lub ciemna ulica lœnišca deszczem...
mnie (może o dziwo) się nasuwa na myœl piosenka tytułowa..hm może dlatego, że burza przynosi ukojenie, al LOG właœnie taka wg mnie jest , w przeciwieństwie do trzymajšcego w napięciu i nie bójmy się tego słowa Oczko mrrocznego Private Investigations..

ależ ja się opuœciłam forumowo...przynajmniej pisarsko, z czytaniem trzymam rękę na pulsie, przez co wydaje mi się że wcale nie minšł rok od kiedy się z wieloma z was widziałam

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 28.06.2006

Cytat:Originally posted by jambore@Jun 27 2006, 10:37 PM
... ale i tak mam dobry humor Uśmiech
przyznaj sie prowadziles autobus ? Oczko Duży uśmiech Oczko Szczęśliwy Uśmiech

Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 28.06.2006

Cytat:Originally posted by ania+Jun 28 2006, 12:51 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ania @ Jun 28 2006, 12:51 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-jambore@Jun 27 2006, 10:37 PM
... ale i tak mam dobry humor Uśmiech
przyznaj sie prowadziles autobus ? Oczko Duży uśmiech Oczko Szczęśliwy Uśmiech [/b][/quote]
Tylko jechałem :wacko: :wacko: