Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 27.03.2012

A tym razem nie bylo ekipy filmującej powstawanie płyty więc chyba nie będzie dodatkowej płyty DVD. Ale jeśli to będzie podwójny album to DVD można sobie odpuścićUśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 27.03.2012

Obstawiam plytke na czerwiec a trase na jesien
lub plytke na wrzesien a trase w lecie w polsce Uśmiech

A wracajac do duetow, wokalistek.... oj to mi sie marza wokalistki jak z kapeli claptona....
http://www.youtube.com/watch?v=GHY0pGRh0ok ( i think i love you too much )
http://www.youtube.com/watch?v=4FPUvdwvBIs ( tearing us apart ) czas 2:17

albo przynajmniej taka Uśmiech http://www.youtube.com/watch?v=TBH8o8XXnVM

Powstaje nowa płyta!!!:) - Ania_M - 06.04.2012

Ja obstawiam płytkę na jesień a trasę na wiosnę 2013 Uśmiech Już mi się to śniło ostatnio... Uśmiech
ps: Robson, gratuluję imponującej liczby postów! Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 06.04.2012

Ja obstawiam na latoUśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - macsa - 07.04.2012

Z najnowszych przecieków u źródła:

"...album previews are likely in the Summer but I cannot gave any dates for release etc. "

Dr Fletch

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 07.04.2012

macsa napisał(a):Z najnowszych przecieków u źródła:

"...album previews are likely in the Summer but I cannot gave any dates for release etc. "

Dr Fletch

nie mogę się doczekać konkretów

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 07.04.2012

Nowe płyty ukazują się w wakacje niezwykle rzadko więc może w czerwcu?Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 08.04.2012

nie miałabym osobiście nic przeciwko temu żeby to byl czerwiec
( szczerze powiem: tez na to bardzo liczę, bo skoro nagrywanie sie zakończyło....?)

w ostateczności wole taki czerwiec od września czy październikaUśmiech

no i jest jeszcze ta kwestia że gdyby to był czerwiec, to może w rocznicę koncertu w Berlinie jechalibyśmy na.. kolejny koncert..??Uśmiech

ech.. marzenia piękne są....

Powstaje nowa płyta!!!:) - macsa - 08.04.2012

retro13 napisał(a):nie miałabym osobiście nic przeciwko temu żeby to byl czerwiec
( szczerze powiem: tez na to bardzo liczę, bo skoro nagrywanie sie zakończyło....?)

w ostateczności wole taki czerwiec od września czy październikaUśmiech

no i jest jeszcze ta kwestia że gdyby to był czerwiec, to może w rocznicę koncertu w Berlinie jechalibyśmy na.. kolejny koncert..??Uśmiech

ech.. marzenia piękne są....

Pięknie by było - marzę z Tobą Aniu !

Powstaje nowa płyta!!!:) - mary - 08.04.2012

Robson- słyszałam o Tobie w Minimaxie!

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 09.04.2012

macsa napisał(a):Pięknie by było - marzę z Tobą Aniu !

fajnieUśmiech
może będzie to miało jakąś moc sprawczą..

Powstaje nowa płyta!!!:) - numitor - 09.04.2012

To też szalenie równa płyta. Mój głos taki (ale po długim zastanowieniu):

1. Let It All Go - 12
2. Punish The Monkey - 11
3. Madame Geneva's - 10
4. We Can Get Wild - 9
5. Behind With The Rent - 8
6. The Scaffolder's Wife - 7
7. Heart Full Of Holes - 6
8. The Fish And The Bird - 5
9. In The Sky - 4
10. Secondary Waltz - 3
11. The Fizzy And The Still - 2
12. True Love Will Never Fade - 1

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.04.2012

numitor to nie ten watekUśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - macsa - 10.04.2012

mary napisał(a):Robson- słyszałam o Tobie w Minimaxie!

I ja też ! I ja też !

Oczko

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.04.2012

LA tym razem pojechał po bandzieUśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - koobaa - 10.04.2012

Co powiedzial? Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - mary - 10.04.2012

Napiszę niedokładnie, więc w razie czego mnie poprawcie: na początku mówił o tym, że w zeszłotygodniowym urodzinowym Minimaxie nie było MK, ale trzeba to nadrobić i w tym wydaniu będzie (więc w te pędy chwyciłam telefon i próbowałam włączyć dyktafon). Napisał był do niego Robson (podał imię i nazwisko oczywiście), związany z Radiem Opole (nie pamiętam, czy "związany", ale coś w tym stylu), który jest (i tu parafrazuję nagranie) bardziej zorientowany niż prowadzący i który przesłał ostatnią notkę z bloga GF o treści wiadomejOczko
LA się domyśla, że płyta będzie wydana tradycyjnie we wrześniu, jak to u MK bywa, "no chyba że już w sierpniu". Powiedział też, że za tydzień ukaże się płyta Bottiego, na której MK śpiewa "dość zaskakującą piosenkę Armstronga". Być może usłyszymy ją w kolejnej audycji. Włączył utwór "Shimnavale" Kennedy'ego, z płyty będącej najnowszym dziełem z udziałem MK, podsumowany słowami: "pięknie jak zwykle".

Powstaje nowa płyta!!!:) - numitor - 10.04.2012

Robson napisał(a):numitor to nie ten watekUśmiech

A, rzeczywiście. Bardzo przepraszam Oczko

Powstaje nowa płyta!!!:) - koobaa - 11.04.2012

Dzięki, Mary.

Dobrze powiedział Oczko. Z drugiej strony, zawsze zastanawiało mnie czy taki pasjonat muzyki Marka jakim bez wątpienia jest LA nie śledzi strony dr Fletcha? Przecież to jedno z podstawowych źródeł informacji z obozu MK. Wprawdzie trudno tam czasem coś konkretnego wyłowić bo trzeba być raczej na bieżąco i często czytać między wierszami, ale w moim odczuciu codzienna wizyta na tej stronie jest obowiązkowa.

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 11.04.2012

mary napisał(a):Napiszę niedokładnie, więc w razie czego mnie poprawcie: na początku mówił o tym, że w zeszłotygodniowym urodzinowym Minimaxie nie było MK, ale trzeba to nadrobić i w tym wydaniu będzie (więc w te pędy chwyciłam telefon i próbowałam włączyć dyktafon). Napisał był do niego Robson (podał imię i nazwisko oczywiście), związany z Radiem Opole (nie pamiętam, czy "związany", ale coś w tym stylu), który jest (i tu parafrazuję nagranie) bardziej zorientowany niż prowadzący i który przesłał ostatnią notkę z bloga GF o treści wiadomejOczko
LA się domyśla, że płyta będzie wydana tradycyjnie we wrześniu, jak to u MK bywa, "no chyba że już w sierpniu". Powiedział też, że za tydzień ukaże się płyta Bottiego, na której MK śpiewa "dość zaskakującą piosenkę Armstronga". Być może usłyszymy ją w kolejnej audycji. Włączył utwór "Shimnavale" Kennedy'ego, z płyty będącej najnowszym dziełem z udziałem MK, podsumowany słowami: "pięknie jak zwykle".

Ja mu dam Radio OpoleUśmiech Osobiście wiele zawdzięczam Leszkowi Adamczykowi. Pamiętam jego sobotnie poranki w Trójce. Mark mial swoje stałe miejsce w jego programie. To się nawet jakoś fajnie nazywało.