![]() |
|
Kill To Get Crimson - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Kill To Get Crimson (/showthread.php?tid=654) |
Kill To Get Crimson - macsa - 15.06.2008 "Heart Full Of Holes" po zmroku to ja się boję słuchać bo tam na końcu sš takie dwięki, które nie pochodzš z naszego wiata i potem ciężko się zasypia... No ale za to " In The Sky" na zakończenie ciężkiego i hałaliwego dnia to najlepsze ukojenie, przynajmniej dla mnie... :wub: Kill To Get Crimson - Ania_M - 28.06.2008 Po kolejnym przesłuchaniu K2GC stwierdziłam, że 'nowe' "Secondary Waltz" nie jest wcale takie złe. Trzeba mi było na to 9 miesięcy z hakiem
Kill To Get Crimson - koobaa - 28.06.2008 Behind With The Rent. To mój utwór z tego albumu. Ale nie potrafię wysłuchać tylko tego, bo przecież zaraz za nim następne perełki... .
Kill To Get Crimson - fakungio - 28.06.2008 Ja stwierdzam że ta płyta,jak wiele Marka, układa się w głowie po kilkudziesięciu przesłuchaniach. To nie znaczy jednak że jest bardzo dobra. Wystarczy wrócić do fantastycznej "Golden Heart" czy fenomenalnej "Sailing To Philadelphia" czy rewelacyjnej(!!! "Our Shangri" żeby na nowo przyzwyczajać się do redniego poziomu ostatniej.Można porównać to zjawisko do wejcia do zimnej wody, która po jakim czasie wcale nie jest taka zimna...do czasu przejcia do Jakuzzi.. PS. Największym gniotem jest według mnie "We can get wild" I niestety za dużo grania "kostkš", dlaczego???? Mark, dlaczego zostawiasz ten miękki styl palcowy, który przecież wymyliłe....ehhh Pozdro!!! Kill To Get Crimson - Ania_M - 29.06.2008 Cytat:Originally posted by fakungio@Jun 28 2008, 11:02 PMWg mnie to jest jedna z najpiękniejszych piosenek. "Secondary waltz" nabrało u mnie ostatnio łask, ale wraz uważam go za najsłabszy utwór na płycie. Gdyby został zagrany w starej wersji to mielibymy trzy wietne piosenki "z pazurem" - "We can get wild", "Secondary Waltz" i "Punish the monkey". O tak Kuba, Behind With The Rent jest niesamowite Czy ja dobrze rozumiem, że bohater ma zaległy czynsz do opłacenia?
Kill To Get Crimson - koobaa - 30.06.2008 To byłoby zbyt proste Ania . Unikajmy dosłownoci. Tekst mam właciwie przetłumaczony, muszę go jeszcze wygładzić. Niebawem podelę.
Kill To Get Crimson - Robson - 30.06.2008 fakungio i tu się bardzo różnimy (i bardzo dobrze bo dla mnie "We Can Get Wild" to absolutna perła.
Kill To Get Crimson - seska - 08.08.2008 Widziałem ostatnio płyte KTGC na winylu wydana przez Warner ciekawe jak to jest słuchać nowych utworów na starej czarnej płycie. Te wszystkie trzaski może i smarzenie to musi być nisamowite uczucie słuchać tej płyty. Kill To Get Crimson - JK7 - 10.08.2008 Nie wiem, czy to dobrze , ale dla mnie utwór 'We Can Get Wild' to numer 1 całej płyty.Szkoda, że nie miałem przyjemności usłyszeć jego na żywo, jest czego żałować... Kill To Get Crimson - Ania_M - 10.08.2008 Ja mam wiele numerów jeden na Tej płycie...
Kill To Get Crimson - JK7 - 11.08.2008 To prawda, cała płyta jest genialna, zresztą jak wszystko, co wychodzi od Knopfler'a... Jak ktoś wyżej wspomniał, utwór 'Behind With The Rent' również należy do ścisłej czołówki na płycie... Kill To Get Crimson - Ania_M - 11.08.2008 A ja powiem tak: nie licząc pozostalych moich ulubionych piosenek, Heart full of holes jest moją ulubioną.
|