Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Złe Miłego Poczštki - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Złe Miłego Poczštki (/showthread.php?tid=933)

Strony: 1 2 3 4

Złe Miłego Poczštki - Mark - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by baccarat@May 30 2008, 01:06 AM
Mark ma i słabsze poczštki i słabsze utwory i słabsze wykonania i to prawda , ale 98% z was nagrywałoby bootlega, gdyby pierdnšł. Trzeba się opamietać i odróżniać dobre i złe, a nie pić z dziubka. I cenić jakoœć nagrań, a nie podniecać się nagraniem z telefonu, Mark nawet by tego nie odsłuchał.
A KOCHAM GO DŁUŻEJ OD WAS.
w tym co baccarat napisał jest trochę prawdy, nie ma co ukrywać ale sporo utworów mp3 czy też bootlegów sš no kiepskiej jakoœci. Sam trzymam je na dysku tak w sumie tylko po to żeby mieć je w swoich zbiorach ale niestety nie nadajš się one ani do wrzucenia na płytkę i stworzenia własnej kompilacji ani też aby głoœniej posłuchać na słuchawkach , nie wspominajšc już o kolumnach. Gitary cicho słychać , basu wogóle nie słychać , a talerze perkusji czy szczotki sš głuche i bez głębi dŸwięku. I tu nie ma się co obrażać , ale zapewne sporo osób już ma ' fioła ' na punkcie DS , MK i nagrałoby przysłowiowe pierdnięcie, tylko ciężko jest im się uderzyć w pierœ i wyrzec że nie zrobiły by tego.

Złe Miłego Poczštki - numitor - 30.05.2008

Pierdnięcia bym nie nagrał, ba!, nawet nie słucham tych bootlegów słabszej jakoœci. Sam mówisz, że masz je na dysku - więc ich słuchasz, a póŸniej krytykujesz innych. To do Marka.

Do reszty - no błagam Was, będziemy rozstrzšsać wstepy piosenek? Mam założyć temat "Piosenki słabe od 1:10 do 1:40"? A może słabe zakończenia? Albo słabe drugie zwrotki? Wyobrażacie sobie oceniać ksišżki "No, pierwszy akapit jest dobry, ale drugi tak sobie wyszedł"? Jeœli tak to współczuję Wam i temu jak odbieracie sztukę.
A wyobrażacie sobie pisać, że "Poczštek tej ksišżki to takie "sru-tu-tu"? Jeœli tak - również współczuję.

Złe Miłego Poczštki - JK7 - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by numitor@May 30 2008, 09:15 PM
Do reszty - no błagam Was, będziemy rozstrzšsać wstepy piosenek? Mam założyć temat "Piosenki słabe od 1:10 do 1:40"? A może słabe zakończenia? Albo słabe drugie zwrotki? Wyobrażacie sobie oceniać ksišżki "No, pierwszy akapit jest dobry, ale drugi tak sobie wyszedł"? Jeœli tak to współczuję Wam i temu jak odbieracie sztukę.
A wyobrażacie sobie pisać, że "Poczštek tej ksišżki to takie "sru-tu-tu"? Jeœli tak - również współczuję.
Brilliant...!! Oczko
Rewelacyjna wypowiedŸ, œwietna...

Numitor, całkowicie się z Tobš zgadzam, a porównanie do ksišżki i akapitów było genialne Uśmiech
I rzeczywiœcie, chyba nie na tym polega odbieranie sztuki, nieważne czy to sztuka zapisana w muzyce, czy na papierze...

Nie chce mi się komentować tematu i wypowiedzi niektórych forumowiczów, ale myœlę, że można by to cišgnšć tak długo, jak szybko skończyć...
Oczko

Złe Miłego Poczštki - SmokEustachy - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by numitor@May 30 2008, 09:15 PM
Pierdnięcia bym nie nagrał, ba!, nawet nie słucham tych bootlegów słabszej jakoœci. Sam mówisz, że masz je na dysku - więc ich słuchasz, a póŸniej krytykujesz innych. To do Marka.

Tak jest będziemy oceniać intra bo prawo do tego gwarantuje nam konstytucja. jak skończymy ze wstępami to się weŸmiemy za solówki albo za coœ innego. Do przyszłej soboty

Złe Miłego Poczštki - JK7 - 30.05.2008

Może naprawdę załóżmy temat ''piosenki słabe od 1:10 do 1:40''...?
Oczko

Złe Miłego Poczštki - SmokEustachy - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by JK7@May 30 2008, 11:01 PM
Oczko
Jeœli sš ludzie których ten temat porusza - to czemu nie.
2. Mi nie chodziło o niskš jakoœć bootlegów tylko o fałsze itp wyczyny powodujšce brecht u publiki.

Złe Miłego Poczštki - numitor - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by SmokEustachy+May 30 2008, 11:11 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (SmokEustachy @ May 30 2008, 11:11 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-JK7@May 30 2008, 11:01 PM
Oczko
Jeœli sš ludzie których ten temat porusza - to czemu nie.
2. Mi nie chodziło o niskš jakoœć bootlegów tylko o fałsze itp wyczyny powodujšce brecht u publiki. [/b][/quote]
Jakie fałsze wywołujšce "brecht"? O czym Ty mówisz?

Złe Miłego Poczštki - faf123 - 30.05.2008

Cytat:Originally posted by SmokEustachy@May 30 2008, 11:11 PM
brecht u publiki.
hah ahhahahahaha

"brecht" jest stałym elementem koncertów Marka,ledwo wejdzie i ludzie się "brechajš" (chyba tak to sie pisze Uśmiech )

dodam, ze przychodza na koncert zeby sie poœmiać....yy..pobrechac....

no nie przesadzajmy....

Złe Miłego Poczštki - faf123 - 30.05.2008

dodam, że niedługo niektóre osoby z forum bedš wychodzić z koncertu, jak bedš słyszeć poczštki niektórych piosenek. Pomyœla sobie "boze, jakie ciamciam-ramciam" i i bedš probowały zwrócić bilet...

Co do bootlegów, to nie ma nakazu słuchania ich...jesli komuœ sie nie podobaja, to niech po prostu ich sobie nie puszcza.

Złe Miłego Poczštki - fakungio - 31.05.2008

Żenada..

Złe Miłego Poczštki - Ania_M - 31.05.2008

Numi, a nie mamy prawa odbierać muzyki w taki a nie inny sposób i dzielić się tym z innymi? Czy trzeba z góry zakładać, że skoro słuchamy Marka i jesteœmy jego fanami, to wszystkim nam się ma podobać dosłownie wszystko? Masz sporo racji w tym co piszesz, ale z drugiej strony nie możesz mieć pretensji o to, że staramy się szukać "nowych tropów" w piosenkach MK.
Mogę przysišc na co checie, że zakładajšc ten temat nie miałam zamiaru wywołać takiej burzy na Forum, chcialam sprawdzić jakie Wy macie o tym zdanie.

Złe Miłego Poczštki - numitor - 31.05.2008

Jak najbardziej uważam, że można krytykować, ale nie w taki sposó - "puciam-puciam", "brecht u publiki" - co to w ogóle za język? Jesteœmy Polakami i dbamy o naszš ojczystš mowę, czy kaleczymy jš na każdym kroku?

Złe Miłego Poczštki - Ania_M - 31.05.2008

To jeżeli o to Ci chodzi, to najmocniej przepraszam, widocznie Ÿle zrozumiałam to co napisałeœ. Dodam tylko, że takie wyrażenia u mnie też powodujš gęsiš skórkę, zwłaszcza "brecht" :wacko: Zwracam honor.

Złe Miłego Poczštki - numitor - 31.05.2008

Cytat:Originally posted by Ania_M@May 31 2008, 01:57 PM
To jeżeli o to Ci chodzi, to najmocniej przepraszam, widocznie Ÿle zrozumiałam to co napisałeœ. Dodam tylko, że takie wyrażenia u mnie też powodujš gęsiš skórkę, zwłaszcza "brecht" :wacko: Zwracam honor.
Tak, głównie myœlałem o tym.

Co do istoty tematu - nie podoba mi się to, krytykuję, ale nie jest tak, że czegoœ zabraniam. Krytykowałem głównie język tej dyskusji.

Złe Miłego Poczštki - faf123 - 31.05.2008

Cytat:Originally posted by numitor@May 31 2008, 02:01 PM

Co do istoty tematu - nie podoba mi się to, krytykuję, ale nie jest tak, że czegoœ zabraniam. Krytykowałem głównie język tej dyskusji.
a ja nadal zastanawiam o co chodzi z tym "brechtaniem" się publicznosci na koncertach...hmmm

Może ktos opowiada dowcipy o tym, że ktoœ nagrywa "pierdniecia" Marka i się tym zachwyca?? Duży uśmiech

Złe Miłego Poczštki - seska - 31.05.2008

Ten temat to jest czarna magia :ph34r:

Złe Miłego Poczštki - pablosan - 31.05.2008

Witam

Przeczytałem kilka stron. Muzyka Marka Knopflera jest muzykš mojego życia, ale do licha-nigdy w życiu nie miałbym ochoty posłuchać jego pierdnięcia...-ludzie odbija Wam? Zgadzam się z Numitorem-krytykujmy, ale nie kaleczmy języka, co to znaczy puciam-puciam? Może jeœli by było to napisane normalnym polskim językiem, to też bym miał szansę się temu przysłuchać-ale jak skoro nie wiadomo o co chodzi? Po drugi oglšdałem dziesištki razy oglšdałem i słuchałem "On The Night" i albo mam gumowe ucho, ale nie słyszałem żadnych "brechtów" przy The Bug? Gdzie w którym miejscu?

Bootlegi-jest sporo materiału naprawdę dobrej jakoœci, nie dla audiofilów, ale dla zwykłych œmiertelników na pewno.

Mnie bardzo podoba się intro do Darling Pretty-potem nagle uderzenie Gibsona-miodzio Uśmiech

Złe Miłego Poczštki - SmokEustachy - 31.05.2008

Cytat:Originally posted by pablosan@May 31 2008, 04:04 PM
Witam

Przeczytałem kilka stron. Muzyka Marka Knopflera jest muzykš mojego życia, ale do licha-nigdy w życiu nie miałbym ochoty posłuchać jego pierdnięcia...-ludzie odbija Wam? Zgadzam się z Numitorem-krytykujmy, ale nie kaleczmy języka, co to znaczy puciam-puciam? Może jeœli by było to napisane normalnym polskim językiem, to też bym miał szansę się temu przysłuchać-ale jak skoro nie wiadomo o co chodzi? Po drugi oglšdałem dziesištki razy oglšdałem i słuchałem "On The Night" i albo mam gumowe ucho, ale nie słyszałem żadnych "brechtów" przy The Bug? Gdzie w którym miejscu?

Bootlegi-jest sporo materiału naprawdę dobrej jakoœci, nie dla audiofilów, ale dla zwykłych œmiertelników na pewno.

Mnie bardzo podoba się intro do Darling Pretty-potem nagle uderzenie Gibsona-miodzio Uśmiech
1. Puciam - puciam - onomatopeja.
2. Brecht - no publika rechoce rozwalona wyczynami sekcji rytmicznej.
3. Słychać to na bootlegach nagrywanych przez publikę bo przecież nie na oficjalnym wydawnictwie! Ktoœ zapuœcił nagrywanie i słychać jak się brechtajš koło niego.
4. Motyw o jakoœci bootlegów w sensie jakoœci nagrania nie ja wprowadziłem. Jest on tu nie zwišzany. Mi chodzi o to, że na bootlegach słychać fałsze zespołu.

Rozjaœniłem czy do soboty musicie poczekać?
PS:
http://www.sjp.pl/co/brechta%E6

Złe Miłego Poczštki - Mark - 31.05.2008

ja widzę że na tym forum jest więcej kłótni jak miłoœci braterskiej i solidarnoœci społeczeństwa

Złe Miłego Poczštki - pablosan - 31.05.2008

Mark Knopfler solo grał jedynie The Bug na trasie "Golden Heart" w 1996 roku. Na którym bootlegu (mam kilka audio) jest ten rechot ludzi? Skšd wiadomo, że to chodzi o sekcje rytmicznš i jej wyczyny?

Może ludzie sš po prostu szczęœliwi z tego co się na scenie dzieje i po prostu się œmiejš do siebie?