![]() |
|
Ktgc Tour 2008 - Setlista - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Ktgc Tour 2008 - Setlista (/showthread.php?tid=861) |
Ktgc Tour 2008 - Setlista - fakungio - 31.03.2008 "Hill Farmer's Blues"- rewelacyjnie zagrane!! Wolę Devil Baby niż Postcards ale mogłyby być oba ![]() Faktycznie "Marbletown" jaki skiffle - kapitalne!! Dobrze że wszedł w te klimaty - rewelka!! Napaliłem sie na ten koncert w Wawie "Devil Baby" trochę za wolno zagrane. Ktgc Tour 2008 - Setlista - hillbilly - 31.03.2008 Cieszę się że Mark trochę zamieszał w setlicie... Tak mylałem że w końcu zacznie grać Cannibals zamiast Walk of Life - to przecież bardzo podobne do siebie utwory zwłasza w obecnej wersji gitarowej (znanej już z NHB) Szkoda że mój drugi typ na podmianę się nie sprawdził i Money For Nothing nie zamieniło się w Heavy Fuel. No i niestety słabe utwory na zakończenie koncertu. Ktgc Tour 2008 - Setlista - pablosan - 31.03.2008 Hillbilly Naprawdę uważasz Going Home-klasyk nad klasykami za słabe zakończenie koncertu? Ktgc Tour 2008 - Setlista - hillbilly - 31.03.2008 Cytat:Originally posted by pablosan@Mar 31 2008, 07:53 PMOczywicie że nie to miałem na myli. Chodzi mi o cały zestaw 4 zamykajšcych utworów. Nie wyobrażam sobie zakończenia koncertu bez Brothers In Arms i Going Home ale pozostałe 2 utwory Mark mógłby sobie też już odpucić. Jeżeli dobrze pamiętam to tak samo kończyła się trasa Shangri-LA. So Far Away Mark gra chyba na każdym koncercie od 2001 a Our-Shangri-La po prostu mi nie leży, zwłaszcza wolkanie. Nie oczekiwałem że pojawi sie Solid Rock ale np. zamiast Shangri-La chętnie usłyszałbym Let It All Go, Sands of Newada, Your Latest Trick czy Water of Lovea So Far Away można byłoby zastšpić Setting Me Up, Next Time I'm In Town, Long Highway czy The Bug. Tylko tyle uwag, cała reszta imponujšca. Ktgc Tour 2008 - Setlista - hillbilly - 31.03.2008 Ps. Pablo wybierasz się jeszcze na jakie inne niż Torwar koncerty? Ktgc Tour 2008 - Setlista - pablosan - 31.03.2008 Hillbilly Mnie bardzo leża te cztery kawałki kończšce poczštkowe koncerty trasy, chociaż usłyszeć Solid Rock, The Long Highway czy Setting Me Up-byłoby bezcenne PS. Poza Torwarem będę w Pradze-czyli tylko Spodka brakuje do powtórki z 2005 roku Zresztš tym razem szykuje się większa ekipa z Forum w T-Mobile Arena. A jak Twoje plany koncertowe?
Ktgc Tour 2008 - Setlista - PAWEŁ - 01.04.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 31 2008, 02:10 PMMUSICIE ZAŁOŻYĆ TRANSPARENT I NAPISAĆ PIOSENKI !! BĽDMY WTEDY DOBREJ MYLI,ŻE TAK JAK MÓWILICIE SOLID ROCK I TUNEL OF LOVE ORAZ RUDIGER/ SKATEAWAY /THE LONG HIGHWAY ZAGRA !! POZDRAWIAM.PAWEŁ.
Ktgc Tour 2008 - Setlista - hillbilly - 01.04.2008 Cytat:Originally posted by pablosan@Mar 31 2008, 10:44 PMNo niestety w tym roku tylko Torwar... a Praski koncert w 2005 r. podobał mi się najbardziej ![]() mam nadzieje że to nie ostatnia trasa... a na waszš obszernš relację z koncertu już czekam... Ktgc Tour 2008 - Setlista - Robson - 01.04.2008 31.03 Rotterdam Ahoy 1) Cannibals 2) Why Aye Man 3) What It Is 4) Sailing To Philadelphia 5) True Love Will Never Fade 6) The Fish And The Bird 7) Hill Farmer´s Blues 8) Romeo & Juliet 9) Sultans Of Swing 10) Marbletown 11) Daddy´s Gone To Knoxville 12) Postcards From Paraguay 13) Speedway At Nazareth 14) Telegraph Road 15) Brothers In Arms 16) Our Shangri-La 17) So Far Away 18) Local Hero A więc na razie cała ruchomoć setlisty polega na zamienianiu się Pocztowek z "Devil Baby"
Ktgc Tour 2008 - Setlista - grzegorz - 01.04.2008 Zapowiadanej różnorodnoci na razie nie widać. Oby tylko liczba utworów z czasem nie zaczęła się kurczyć. Ktgc Tour 2008 - Setlista - Stach - 01.04.2008 Nie wiem czy to dobrze czy le, ale Mark generalnie różni się od większoci artystów - weteranów, którzy wracajš z sentymentem do repertuaru z lat wietnoci. Knopfler tego nie robi. Dla zasady zagra kilka numerów DS i to tych najbardziej znanych i tylko na tym bazuje już od kilku lat. Powiedziałbym nawet, że w pewnym stopniu odcina się od swych najlepszych dokonań. Setlista jest tego potwierzeniem. Woli klimat swych póniejszych, solowych płyt. Ktgc Tour 2008 - Setlista - Robson - 01.04.2008 Mamy 5 na 18 DS reszta to Knopfler solo. Mark szanuje tradycję i wspomnienia swoich fanów ale jednoczenie ma wiadomoć że ma bardzo wiele do zaoferowania ze swoch płyt podpisanych tylko własnym nazwiskiem. Ktgc Tour 2008 - Setlista - macsa - 01.04.2008 Mark nie patrzy w przeszłoć - dla niego liczy się to co może jeszcze przekazać i stworzyć. Pięć utworów z repertuaru DS to moim zdaniem ukłon w stronę publicznoci i utwory które jemu samemu "pasujš"... Ktgc Tour 2008 - Setlista - Stach - 01.04.2008 Dokładnie tak
Ktgc Tour 2008 - Setlista - Robson - 02.04.2008 Dzi Mark zagra przed szalonymi hiszpanami. Pewnie najszybciej będš mieli DVD
Ktgc Tour 2008 - Setlista - aaadam - 02.04.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Apr 2 2008, 01:53 PMNiekoniecznie, bo dostałem maila z adresu: mail@mark-knopfler-news.co.uk, następujšcej tresci: Important Announcement There are increasing numbers of fans filming the show. Everybody should be able to enjoy the concert without interference from others. It is beginning to get too distracting for the band and irritating too many people in the audience. Please note that starting with immediate effect video/DVD/film cameras will not be permitted in any part of the venue. Single shot cameras and audio are still okay but please be mindful of your fellow fans. Paul Crockford PCM Wyglšda na to, że mogš być problemy z wnoszeniem kamery
Ktgc Tour 2008 - Setlista - Filip - 02.04.2008 Witam Setlista Super wcišż mam małš nadzieję że jednak uda mi się dotrzeć na torwar i usłyszeć i zobaczyc to
Ktgc Tour 2008 - Setlista - Robson - 02.04.2008 Tak sobie słucham "Postcards From Paraquay" i jest zagrane z fletem co jakby podkrela 'paragwajski' charakter tej opowieci. Swojš drogš kapitalny pomysł
Ktgc Tour 2008 - Setlista - hillbilly - 02.04.2008 Najbardziej zastanawiajšce jest to że Mark obecnš trasš bardziej promuje album Ragpicker's Dream niż ostatniš płytę :unsure: Ktgc Tour 2008 - Setlista - Robson - 02.04.2008 Też o tym mylałem w końcu mamy aż 5 utworów z tej płyty. Może to jaka drobna rekompensata z trasy której nie było. |