![]() |
|
Nowe Contributions - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowe Contributions (/showthread.php?tid=444) |
Nowe Contributions - Robson - 05.02.2008 Nie spodziewałem się aż tak dobrego materiału. wietna płyta. Bardziej liczyłem na nowoczesne brzmienia a tu tymczasem tradycyjne instrumentarium, piękne melodie i gitara MK gra aż miło.
Nowe Contributions - Gasper - 17.02.2008 Założyłem konto na Paypal i również zamówiłem płytkę. Oby wszystko poszło zgodnie z planem B) Nowe Contributions - olaph72 - 18.02.2008 Słychać wpływy Elvisa Costello i Beatlesów. Podoba mi się ten album! O niebo bardziej niż KTGC.
Nowe Contributions - Shiver - 20.02.2008 Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 5 2008, 02:20 AMTo mi przypomina motyw z filmu Notting Hill o poszukiwanych egzemplarzach ksišżki... bez podpisu autora
Nowe Contributions - ania - 22.02.2008 Cytat:Originally posted by olaph72@Feb 5 2008, 01:41 PMfantastyczna!
Nowe Contributions - Gasper - 01.03.2008 No i przyszedł mój egzemplarz. Numer 519, "For Lukasz" Jeszcze nie miałem czasu przesłuchać, ale wieczorkiem nadrobię B) Nowe Contributions - Robson - 20.04.2008 20 maja ukazuje sie nowa płyta Sonny Landretha "From the Reach" Wród goci: Robben Ford, Eric Clapton, Eric Johnson, Vince Gill i Mark Knopfler Pamiętacie "South Of I-10" ? Chórki Marka w "Shootin' For The Moon" a ponadto w "Creole Angel" i "Congo Square" Nowe Contributions - Ania_M - 20.04.2008 Ja pamiętam, genialne Kurczę, sama mietanka towarzyska ![]() Podobno swojš płytę wydaje też syn Sonny'ego. Nowe Contributions - Robson - 20.04.2008 Mark zagra w utworze "Blue Tarp Blues" otwierajacym album B) Nowe Contributions - Ania_M - 20.04.2008 Co mi się ojcowie pomylili ![]() Chodziło mi o syna Richarda Benetta... Proszę o łagodny wymiar kary.... :unsure: Nowe Contributions - Robson - 07.05.2008 O kurcze pieczone Mark na płycie Dandy Warhols :blink: Tego się nie spodziewałem. Jeli rzeczywicie to cieszę się bo ich płyta z bananami na okładce jest fajna http://muzyka.onet.pl/0,1743437,newsy.html Nowe Contributions - numitor - 07.05.2008 Cytat:Originally posted by Robson@May 7 2008, 06:39 PMIntersujšce - to pierwsza współpraca Knopflera z zespołem tego typu. Z ciekawostek - słyszałem kiedy, że Knopfler - a raczej Dire Straits - jest jednym z ulubionych wykonawców którego z członków Artic Monkeys (których zarówno pierwszš jak i drugš płytę szczerze polecam). Nowe Contributions - Robson - 19.05.2008 8 lipca powinna się ukazać płyta Georga Jonesa która wczesniej nie wiedzieć czemu nie zostala zrealizowana do końca. A będa to duety. Wrod wykonawców: Tammy Wynette, Keith Richards, Leon Russell, >Mark Knopfler<, Vince Gill, Dolly Parton, Marty Stuart, Ricky Skaggs, Jim Lauderdale and Shelby Lynne.
Nowe Contributions - Ania_M - 19.05.2008 Rozwija się ten "nasz" Markie.
Nowe Contributions - Robson - 20.05.2008 Cytat:Originally posted by Robson@May 7 2008, 06:39 PMTo juz potwierdzona informacja. Bardzo jestem ciekawy
Nowe Contributions - Robson - 27.05.2008 Na stronie Sonny Landretha sš już próbki niektórych utworów z jego najnowszej płyty. W tym "Blue Tarp Blues" w którym zagrał Mark. Mocny rockowy kawałek
Nowe Contributions - Robson - 04.06.2008 Pieknie. To jest włanie ten kawałek
Nowe Contributions - Ania_M - 04.06.2008 Nie jest zły.
Nowe Contributions - Robson - 05.06.2008 24 wrzenia Mark zagra w Royal Albert Hall razem z Joe Brownem który z kolei kilka dni temu występował na koncercie razem z Markiem Inni muzycy którzy wystšpia tego dnia na scenie to Jools Holland, Dave Edmunds i Dennis Locorriere.
Nowe Contributions - Ania_M - 22.06.2008 Poproszę fanfary ![]() SONNY LANDRETH -FROM THE REACH ![]() 1. Blue Tarp Blues 2. When I Still Had You 3. Way Past Long 4. The Milky Way Home 5.Storm of Worry 6. Howlin' Moon 7. The Goin' On 8. Let It Fly 9. Blue Angel 10.Uberesso 11. Universe Jak dla mnie, niele.
|