![]() |
|
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Brothers In Arms 20th Anniversary Edition (/showthread.php?tid=36) |
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 15.05.2005 limitowana edycja.... znajac zycie to po godzinie od premiery juz jej nie bedzie Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - aaadam - 17.05.2005 i tu nie masz racji, bo już po 1 sekundzie nie będzie, bo wygląda na to, ze polskie przedstawicielstwo firmy płytowej wcale nie będzie miało tej wersji w katalogu Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 17.05.2005 Cytat:Originally posted by aaadam@May 17 2005, 01:03 AMtego tez sie obawaiałem
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - Robson - 17.05.2005 Otrzymałem, dziś (17 maja) wiadomość, że płyta będzie dostępna w Polsce. Uff kamień z serca
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 17.05.2005 juz sie nie moge doczekac Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - seba - 17.05.2005 I tak sobie chyba tego nie kupie, bo trzeba mieć dobry sprzęt żeby tego posłuchać -_- . A ja takiego niestety nie posiadam(myślę o kinie domowym). Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 18.05.2005 ja na szczescie mam zarówno kino jak i 5.1 zestaw na kompie Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - aaadam - 18.05.2005 Cytat:Originally posted by mencin@Apr 14 2005, 06:06 AMMencin, oczywiście masz rację - to był skrót myslowy z każdym instrumentem w innym kanale. Jednak słyszałem takie płyty gdzie tak jest, że nie ma wyraźnej sceny muzycznej a instrumenty są "rozrzucone" po kanałach. Jeśli chodzi o koncerty to taka forma jest jedyną wg. mnie dopuszczalną: sprzodu zespół na tyłach pubiczność. Posiadam sprzęt 5.1 ale i posiadam dobre stereo i powiem, że mając parę pozycji w obu wersjach .............. częściej ich słucham w stero. 5.1 to przede wszystkim filmy. Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - StonyRoadRider - 18.05.2005 Dzisiaj się dowiedziałem w Universalu tyle, co już wcześniej było wiadomo: że w ogóle u nas będzie. I nie odnotowali nawet faktu opóźnienia - premiera jest niby 9 maja tylko płytek fizycznie nie ma
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - Robson - 19.05.2005 Bo oni są zapatrzeni w zupełnie inne tytuły :angry: Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 19.05.2005 ano poza tym czas mslec o sprowadzeniu płytki z CZech Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - aaadam - 25.05.2005 czy kotś wie co dzieje się z tą premierą? Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - Raingod - 30.05.2005 Wlasnie po powrocie z weekendu dostalem w swoje rece przesylke z Amazon UK. Piekne wydanie, limitowane. I mam problem - na moim sprzecie odtwarzacz dvd widzi go jako zwykle CD i dziala 2 kanalowo moze ktos podpowie o co chodzi? Mialem kiedys plyty z plikmi w systemie 5.1 i nie bylo problemu....
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - grzes - 30.05.2005 Cytat:Originally posted by Raingod@May 30 2005, 01:31 AMa Twój odtwarzacz to SACD czy DVD-AUDIO ? o ile dobrze pamiętam ta płytka to SACD SACD ma inny format zapisu od DVD / DVD-AUDIO pomimo iż nośnikiem też jest DVD moze znajdziesz coś więcej na: http://cdrinfo.pl/artykuly/dvd_sacd/ Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 30.05.2005 wiec powinno u mnie dzialac Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - grzegorz - 30.05.2005 Już to chyba pisałem gdzieś wcześniej ale się powtórzę. To nowe wydawnictwo jest tak jak wiadomo w formacie SACD ale jest to wersja hybrydowa tzn. jedna warstwa ma format SACD (5.1), a druga CD (2.0). I jeśli odtwarzacz nie obsługuje formatu SACD to nie ma siły by usłyszeć 5.1 kanałów np. na odtwarzaczu DVD. SACD nie jest kompatybilny z formatem DVD, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby odtwarzacz czytał wszystkie formaty. Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - Robson - 30.05.2005 Niestety to prawda co napisał Grzegorz. Ja też z tej płyty nic nie "wycisnę"
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - aaadam - 02.06.2005 Czy dobrze zrozumiałem, że płyta jest już do kupienia? Jeśli tak - to gdzie i za ile? Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - kszaq - 03.06.2005 nie widdzialem jeszcze tylko taki pack 2 plyty Dire Straits i Commu w cenie jednej Brothers In Arms 20th Anniversary Edition - aaadam - 03.06.2005 znalazlem na amazonie ta plytke ale prawie 34$ :wacko: |