![]() |
|
Dire Straits - utwory dodatkowe - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 20na35 - nowy ranking (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=23) +---- Wątek: Dire Straits - utwory dodatkowe (/showthread.php?tid=1955) |
Dire Straits - utwory dodatkowe - SmokEustachy - 03.02.2012 retro13 napisał(a):co to znaczy ze półprodukt?Tzn ze została połączona ze "Skateaway". A jest jeszcze ten duet MK z podstawówki. Czemu tego nie ma? Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 03.02.2012 "Chili Wind" ?
Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 03.02.2012 Mnie zawsze ciakawiło, co powoduje, że MK odrzucał jakieś utwory. Czasami widać, że to piosenki po prostu słabsze (" Badges, Posteres, Stickers, T-Shirts" albo luźniejsze ("Twisting by the pool"). Ale czasami wydaje mi się, że to jedne z najlepszych piosenek, jakie powstawały w danej sesji, np. "Milionaire Blues" czy "Kingdom come". Nie mówiąc już o "Camerado", które jest jedną z najlepszych piosenek napisanych przez MK kiedykolwiek! Dire Straits - utwory dodatkowe - pawellod - 03.02.2012 Wśród odrzutów MK jest wiele fajnych piosenek, ale Camerado to już wręcz przesada - istna perła do kwadratu! Myślę, że mogła być odrzucona ze względu na niedopasowanie do innych utworów, które miały tworzyć album jako całość do słuchania od początku do końca bez przerwy. No i na "Sailing to Philadelphia" konkurencja jest jednak bardzo mocna.
Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 03.02.2012 Ale "The Long Highway" mogło się pomieścić tak samo jak "My Claim To Fame" na "Golden Heart" Dire Straits - utwory dodatkowe - mirek - 04.02.2012 What`s The Matter Baby? Eastbound Train Think I Love You Too Much If I Had You Two Young Lovers Milionaire Blues Bernadette In My Car Kingdom Come Twisting by the Pool Real Girl Making Movies Me and My Friends Badges, Posters, Stickers, T-Shirts Dire Straits - utwory dodatkowe - Jeżozwierz - 04.02.2012 Millionaire Blues - 14 Twisting By The Pool - 13 Think I Love You Too Much - 12 What's The Matter Baby? - 11 Two Young Lovers - 10 Eastbound Train - 9 If I Had You - 8 Making Movies - 7 Kingdom Come - 6 Badges, Posters, Stickers, T-Shirts - 5 In My Car - 4 Real Girl - 3 Me and My Friends - 2 Bernadette - 1 Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 04.02.2012 A u mnie wyglądało by tak. Wiem że nie będzie liczone ale chciałem się sprawdzić w tym nie do konca oficjalnym i jakże trudnym zestawie. Think I Love You Too Much 10 If I Had You 9 Millionaire Blues 9 Twisting By The Pool 8 Kingdom Come 8 Two Young Lovers 8 What's The Matter Baby? 8 Eastbound Train 7 In My Car 5 Bernadette 4 Real Girl 4 Making Movies 3 Me and My Friends 3 Badges, Posters, Stickers, T-Shirts 1 Dire Straits - utwory dodatkowe - retro13 - 05.02.2012 nie wiem dlaczego Bagdes, Posters.. tak nisko ![]() tylko u Jeżozwierza trochę wyżej to taki fajny, jazzujący kawałek chociaż w tym kawałku i tak najbardziej podoba mi się sposób w jaki Mark wymawia słowo "T-shirts" ![]() a jeśli chodzi o Bernadetę to całkiem fajny kawałek, tylko żal że M nie zaśpiewał. Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 Na razie 8 głosów .
Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 retro13 napisał(a):nie wiem dlaczego Bagdes, Posters.. tak nisko No niby fajny, ale są lepsze po prostu . U Ciebie też musi być jakiś najgorszy .
Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 06.02.2012 retro13 napisał(a):nie wiem dlaczego Bagdes, Posters.. tak nisko Kiedyś spotkalem się z taką opinią o DS która bardzo mi się spodobała i w moim odczuciu oddaje prawdę: 'W dorobku DS jeśli już zdarzały się utwory słabe to nigdy nie były one niedopracowane' Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 Robson napisał(a):Kiedyś spotkalem się z taką opinią o DS która bardzo mi się spodobała i w moim odczuciu oddaje prawdę: 'W dorobku DS jeśli już zdarzały się utwory słabe to nigdy nie były one niedopracowane' Nie zapominaj, że mówimy o utworze z płyty, której realizacja - podobno - trwała jeden dzień. Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 06.02.2012 Chyba trochę więcej. To nie ma znaczenia. Pozostała trójka z tej Epki nijak ma się do tego stwierdzenia a "Badges..." owszem. Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 Robson napisał(a):Chyba trochę więcej. To nie ma znaczenia. Pozostała trójka z tej Epki nijak ma się do tego stwierdzenia a "Badges..." owszem. Trochę jednak się ma .
Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 06.02.2012 Dla mnie nie. To samo stwierdzenie mogę zastosować np. do "Les Boys" Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 Robson napisał(a):Dla mnie nie. To samo stwierdzenie mogę zastosować np. do "Les Boys" Chyba zależy, jak na to spojrzeć. Nawet "Twisting By The Pool" to utwór słaby, patrząc z perspektywy "Telegraph Road". Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 06.02.2012 Tak porównywać można w nieskończoność. Kwestia gustu. ps. nie cytuj za każdym razem moich wypowiedzi nie ma takiej potrzeby jeśli rozmawiamy tylko my. Dire Straits - utwory dodatkowe - numitor - 06.02.2012 Robson napisał(a):ps. nie cytuj za każdym razem moich wypowiedzi nie ma takiej potrzeby jeśli rozmawiamy tylko my. Ale ja lubię tak odpowiadać, zresztą czasem odnoszę się tylko do części Twojej wypowiedzi, jak teraz. To chyba nic złego? Dire Straits - utwory dodatkowe - Robson - 06.02.2012 Ok. Nie nic złego. Myślałem że robisz to automatycznie. |