![]() |
|
Trasa Get Lucky z konsolety! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Trasa Get Lucky z konsolety! (/showthread.php?tid=1517) |
Trasa Get Lucky z konsolety! - anrom - 05.06.2010 Może to co napiszę będzie niepopularne, ale i płyta i koncert i wreszcie dvd z Emmylou Harris są dla mnie jednymi z najlepszych w karierze Marka. I podobnie jak Lamento oceniłbym koncert w RAH na jakieś 7 pkt na 10. Dla mnie było po prostu za cicho i wcale nie było tak krystalicznego dźwięku jakiego się spodziewałem. Nie wiem z czego to wynika. Owszem siedziałem niemal na samym końcu sali i od głośników było daleko, ale czy w takiej sali powinno to mieć aż takie znaczenie? Ktoś napisał, że przynajmniej stopa i bas nie zagłuszały reszty dźwięków. Zgadza się, bo ani stopy, ani basu praktycznie nie było słychać w ogóle. Pod względem nagłośnienia najlepiej oceniam właśnie koncert z EH w Hamburgu i w kongresowej w Pradze w 1996 r. Trasa Get Lucky z konsolety! - Robson - 05.06.2010 Zgadza się Hamburg MK&EH to była bajka. Chyba wtedy tak naprawdę sobie uświadomiłem jak wiele zależy od nagłośnienia. Najlepiej nagłośniony koncert MK na którym byłem. Trasa Get Lucky z konsolety! - BET - 05.06.2010 To ja pisalem Romku o tej stopie i basie, zreszta wymienialismy sie juz spostrzezeniami na ten temat jak pamietam Nie wiem jak tam u Was, ale w miejscu gdzie my siedzielismy (vis a vis glosnikow) bylo idealnie, wywazenie i krystalicznie. Nie to co w spodku w 2005 gdzie czuc bylo stope na calym ciele a pozostale instrumenty rozbijaly sie gdzies po scianach. Ale fakt, ciszej. W takim speedway moglo faktycznie brakowac pier....
Trasa Get Lucky z konsolety! - pablosan - 05.06.2010 anrom napisał(a):Pod względem nagłośnienia najlepiej oceniam właśnie koncert z EH w Hamburgu i w kongresowej w Pradze w 1996 r. A dla mnie Kongresowa 10 czerwca 2001 (siedziałem w 2 rzędzie no i ogólnie dla mnie tamten koncert był the best!!! i nie wiem jak dalej było słychać) oraz Praga 2008 (2-3 rząd na samym środku sceny)
Trasa Get Lucky z konsolety! - mirek - 05.06.2010 ja najlepiej jak do tej pory oceniam RAH, zobaczymy jak bedzie we Frankfurcie w poniedzialek
Trasa Get Lucky z konsolety! - Andrzej - 05.06.2010 Na pierwszym Koncercie w RAH siedzialem 10 m od sceny , lekko z boku - Cudo. Natomiast drugi koncert sluchałem już z najwyższego pietra lodży(porównywalnie to jakieś piąte pietro), i tutaj niestety miałem mały niedosyt, brakowało tego o czym pisze Anrom i Bet, czyli kopa wlaśnie w speedwayu, jednak wymiksowanie poszczegolnych instrumentow było genialne. Trasa Get Lucky z konsolety! - macsa - 06.06.2010 Niestety od miejsca trochę zależy w RAH - na dole jest genialnie, w lożach trochę brakuje mocy... Koncert z 31 maja jak dla mnie numer jeden ! Trasa Get Lucky z konsolety! - anrom - 06.06.2010 Właśnie na te opinie czekałem i to mnie trochę uspokaja - miejsca... Trasa Get Lucky z konsolety! - aaadam - 06.06.2010 pablosan napisał(a):A dla mnie Kongresowa 10 czerwca 2001 (siedziałem w 2 rzędzie Ja byłem w 10 rzędzie i też było rewelacyjnie. Wiele razy słyszałem, że Kongresowej nie można dobrze nagłośnić a tu było rewelacyjnie!!! Na lepiej brzmiącym koncercie byłem tylko na Stadionie Gwardii na Watersie....... ale to już inna bajka. Trasa Get Lucky z konsolety! - mirek - 07.06.2010 Jest juz na mp3 koncert z Antwerpii, hmm a z 31.05 i 1.06 nie ma. Wydaje mi sie ze sie nie pojawia te koncerty. A szkoda. Trasa Get Lucky z konsolety! - olaph72 - 07.06.2010 aaadam napisał(a):Robson napisał(a):Ale wydaje mi się ż tym razem to przynajmniej jakość tych koncertów będzie lepsza niż seria po trasie Shangri-La. Tamte też były świetne ale jakos brakuje mi na nich soczystosci dźwięku i jakiejś głębi. Były zgrywane z formatu wma. W takiej postaci udostępniano nagrania. Trasa Get Lucky z konsolety! - olaph72 - 07.06.2010 mirek napisał(a):Jest juz na mp3 koncert z Antwerpii, hmm a z 31.05 i 1.06 nie ma. Wydaje mi sie ze sie nie pojawia te koncerty. A szkoda. Mnie z kolei zależałoby na 3 czerwca - koncercie, na którym miałem być, ale nie wyszło... Trasa Get Lucky z konsolety! - Andrzej - 07.06.2010 No własnie Olaph, przecież Ty miałeś być trzeciego. Co się stało???? Trasa Get Lucky z konsolety! - filipk91 - 07.06.2010 Ktoś, kto ściągnął koncert z Chomika Hillbillyego może go wrzucić na sendspace.com albo wyslijto.pl w formie jednego rara? Bo jest dość sporo osób, które chciałyby go posłuchać, a nie mają konta na chomiku, albo nie mają wykupionego transferu Trasa Get Lucky z konsolety! - jambore - 07.06.2010 filipk91 napisał(a):Ktoś, kto ściągnął koncert z Chomika Hillbillyego może go wrzucić na sendspace.com albo wyslijto.pl w formie jednego rara? Bo jest dość sporo osób, które chciałyby go posłuchać, a nie mają konta na chomiku, albo nie mają wykupionego transferu Filip,nie żartuj ,2 zety na chomika? Trasa Get Lucky z konsolety! - filipk91 - 07.06.2010 Ale po co płacić te symboliczne 2 zety, skoro można wrzucić na darmowy serwer? Trasa Get Lucky z konsolety! - macsa - 07.06.2010 A ty myślisz, że Hillbilly to sobie to wyczarował - też musiał zapłacić i to nie głupie dwa złote... Uszanuj to Trasa Get Lucky z konsolety! - filipk91 - 07.06.2010 Czasami mam wrażenie, że połowa forumowiczów ma udziały w tym całym chomiku. To może zamiast płacić te głupie dwa złote każdy z nas zapłaci 25 euro i nie będziemy okradać artysty, którego fanów zrzesza to forum? Jak płacić to płacić Trasa Get Lucky z konsolety! - Robson - 08.06.2010 Jezu zaś jakiś problem. O czym Ty w ogóle Filip gadasz. Trasa Get Lucky z konsolety! - Dawid - 08.06.2010 Filip chyba już zaczynasz lekko przesadzać w tych swoich teoriach. Jeżeli chcesz chronić artystę to nie pytaj się w ogóle, czy ktoś umieści koncert na darmowym serwerze. Powinieneś raczej dziękować, że miał ktoś ochotę się z nami takim materiałem podzielić. |