![]() |
|
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera (/showthread.php?tid=124) |
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - ania - 25.03.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 23 2006, 05:35 AMpodobalo sie bardzo nie powiem, ze nie a po francusku byloby tak: Il y a un long temps est venu un homme sur une voie marchant trente milles avec un paquet sur le sien en arrière et il a déposé sa charge où il a pensé qu'il était le meilleur a fait une maison dans le désert il a construit une carlingue et un magasin d'hiver et il a labouré vers le haut de la terre par le rivage froid de lac et les autres voyageurs sont venus montant en bas de la voie et ils jamais ne sont plus loin allés, non, ils n'ont jamais retourné alors sont venues les églises alors sont venues les écoles alors sont venus les avocats alors sont venus les règles alors sont venus les trains et les camions avec leurs charges et la vieille voie sale était la route de télégraphe Alors sont venues les mines - alors est venu le minerai alors il y avait les périodes difficiles il y avait alors une guerre le télégraphe a chanté une chanson au sujet de monde extérieur la route de télégraphe est devenue si profonde et tellement au loin comme un fleuve de roulement. . Et mon par radio indique que ce soir il va geler les gens conduisant à la maison par les usines il y a six ruelles du trafic trois ruelles mobiles ralentissent. . J'avais l'habitude à comme d'aller travailler mais elles l'ont fermé avalent J'ai obtenu une droite d'aller travailler mais il n'y a aucun travail ici à trouver oui et eux dites que nous allons devoir payer ce qui est dû nous allons devoir récolter d'une certaine graine qui est semée et les oiseaux vers le haut sur les fils et les poteaux de télégraphe ils peuvent toujours voler loin de cette pluie et de ce froid vous pouvez les entendre chanter hors de leur code de télégraphe toute la manière en bas de la route de télégraphe Vous savez que j'oublierais plus tôt mais je me rappelle ces nuits quand la vie était juste un pari sur une course entre les lumières vous avez eu votre tête sur mon épaule que vous avez eu votre main dans mes cheveux maintenant vous acte plus froid comme vous ne semblez pas vous inquiéter mais croyez en moi le bébé et moi vous enlèvera de hors de cette obscurité et dans le jour de ces fleuves des phares ces fleuves de pluie de la colère qui vit sur les rues avec ces noms 'cos j'ai couru chaque lumière rouge sur la ruelle de mémoire J'ai vu le désespoir éclater dans des flammes et je ne veux pas le revoir. . de toute ce dire de signes désolé mais de nous soyez fermé toute la manière en bas de la route de télégraphe kto poprobuje zaspiewac ? :wacko: do odwaznych swiat nalezy
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - numitor - 25.03.2006 Ja sprobowalem
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - ania - 25.03.2006 i jak dychasz jeszcze ?
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - numitor - 25.03.2006 Tak, owszem, ale nie wiem, czy Francuz sluchajacy tego by dychal .
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 25.03.2006 Spróbujcie po czesku.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - ania - 25.03.2006 a ja tkwilam w przekonaniu, ze to slowacki :blink: skoro czeski to ... to zmienia to postac rzeczy ... ide sobie pospiewac p.s. zaden tam czechoslowacki
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 25.03.2006 Aczkolwiek kiedy nagrywali płytę, to Czechosłowacja istniała sobie w najlepsze. ![]() Mam jeszcze TR w wykonaniu Druhej Travy - inne, trochę wolniejsze, lepiej brzmišce (no i w języku angielskim). Ale plik sporo waży, więc nie ma szans, żebym wysłał go e-mailem. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - ania - 26.03.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 25 2006, 06:59 PMo matko z corka :o zwracam honor ...i spiewam dalej
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - anrom - 26.03.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 23 2006, 05:35 AMCzy i ja mogę poznać? anrom@o2.pl Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Trissi - 13.04.2006 Niespodzianka ponowna - money for nothingTym razem jest to wykonanie jednego z naszych polskich zespołów - GTC A tu co z cyklu Pink Floyd Łapcie
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 24.04.2006 Robert Krestan a Druha Trava - "Lily Of The West" Niezłe, niezłe. Komu?
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 27.04.2006 A może po portugalsku...??? ![]() Jordi Calmet - "Romeu i Julieta" Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - dudageo - 27.04.2006 proponuję norweski... "Spasering av liv" (Walk of Life) "Telegrafiske Veien" (... wiadomo )"Private undersokelser" (... też wiadomo )
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 27.04.2006 Ja wcale nie żartowałem! Chętnym wylę mp3-kę.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 19.08.2006 dudageo >> "Svänger Ett Gäng" - czy to też po norwesku?
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - olaph72 - 20.08.2006 Już sprawdziłem. To po szwedzku. Taki tytuł ma przeróbka SOS w wykonaniu Lalla Hanssona.
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Ania_M - 20.08.2006 Ja za coverami nie przepadam, jak dla mnie to wepchanie się w twórczoć innego artysty i próba zaistnienia kosztem oryginalnego Autora. Uważam, że najlepiej muzykę Marka Knopflera wykonuje Mark Knopfler [znacie? ], choć szczerze mówišc z chęciš posłuchałabym jak robiš to nasi Forumowicze
Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - numitor - 20.08.2006 Moim zdaniem dobrego artystę poznaje się po tym czy robi dobre covery. Oczywicie - nie jest to warunek konieczny, ale wiadczy o pewnej dojrzałoci artystycznej. Gorzej jest jeli kto opiera 90% swojej twórczoci na coverowaniu... Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - koobaa - 20.08.2006 Cytat:Originally posted by numitor@Aug 20 2006, 04:06 PMCiekawa teoria, Numitor. A wolisz, żeby cover był idealnš kopiš oryginału czy był umiejętnš interpretacjš? Gdyby Clapton nie zagrał kiedy kilku numerów J.J.Cale'a, pewnie swiat by o nim nie usłyszał... Więc może covery maja sens...? Ja osobicie uwielbiam grać covery, nie zawsze jednak lubię ich słuchać. Najlepsze Wykonania Muzyki Marka Knopflera - Robson - 20.08.2006 A ja mam kłopoty i z jednym i z drugim. A tak całkiem serio bardzo lubię posłuchać z ciekawoci jak "inni" czujš i odbierajš MK.
|