![]() |
|
Nowy album MK - Get Lucky :) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowy album MK - Get Lucky :) (/showthread.php?tid=1053) |
Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 10.08.2009 [quote=adam82]Tak jak nielegalne jest w naszym kraju przechodzenie po pustej drodze na czerwonym świetle, albo wypicie wina ze znajomymi w parku. Co moim zdaniem wcale nie znaczy, że jest w tym coś złego. ...a po tym winie do samochodu sobie wsiąść i po pustej drodze na czerwonym świetle bezpiecznie dojechać. i co w tym złego???? czy nie wystarczy założyć tematu "opinie o nowej płycie"? Jak ktoś będzie chciał sobie poczytać albo podzielić się swoimi refleksjami to zajrzy jak nie to nie! Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 11.08.2009 hillbilly napisał(a):Jeśli uważasz, że narażanie innych użytkowników dróg publicznych nie jest niczym złym, to ja bym z tym polemizował. Lub inaczej, cytując Kazika, można rzec "To nie moje są słowa..".adam82 napisał(a):Tak jak nielegalne jest w naszym kraju przechodzenie po pustej drodze na czerwonym świetle, albo wypicie wina ze znajomymi w parku. Co moim zdaniem wcale nie znaczy, że jest w tym coś złego. A temat ochrzszczony tytułem nowej płyty Marka chyba jednak jest nienajgorszym miejscem do dyskusji na jej temat. Chociaż jak sam napisałem z bardziej dogłębną krytyką wstrzymam się do posłuchania CD na kolumnach. MP3 w aucie delektuję się drogą wstępu do zasadniczej uczty. Nowy album MK - Get Lucky :) - koobaa - 11.08.2009 A, róbta co chceta. Może jestem staroświecki, ale chcę zrobić to tak jak za dawnych lat, kiedy pierwszemu włożeniu płyty do odtwarzacza towarzyszył dreszczyk największych emocji. Lubię też świadomość, że wszystko co najlepsze jeszcze przede mną .
Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 11.08.2009 koobaa napisał(a):A, róbta co chceta. (...)Też o tym mówię Pozdrawiam
Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 11.08.2009 adam82 napisał(a):Jeśli uważasz, że narażanie innych urzytkowników dróg publicznych nie jest niczym złym, to ja bym z tym polemizował. Lub inaczej, cytując Kazika, można rzec "To nie moje są słowa..". Jakich UŻYTKOWNIKÓW (Ż) dróg publicznych??? przecież napisałem "po pustej drodze". Może to nie są twoje słowa ale twój sposób rozumowania. a przykład podałem ironicznie... szkoda że nie załapałeś. A co do tematu to czy wiesz co będzie pierwszym singlem płyty Get Lucky? Nowy album MK - Get Lucky :) - Bart - 11.08.2009 Wydzieliłem część postów do osobnego wątku. Jeśli ktoś czuje potrzebę dowalenia młodym yntelektualistom czy też starym prykom, zapraszam tam
Nowy album MK - Get Lucky :) - mirek - 11.08.2009 ok Bart ale ja niew eim do ktorych sie zaliczam yntektualista jestem ale nie mlodym raczej starym wiec ....
Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 11.08.2009 Fajnie, że odpowiadasz ironicznie, tylko szkoda, że nie na temat i nie bardzo rzeczywiście zrozumiałem jaką myśl chciałeś przekazać za tą ironiczną odpowiedzią. Gadanie o jeżdżeniu po pijaku ma się tak do tego, co ja napisałem, jak argumenty Partii w ZSRR, że w USA bije się murzynów, które miały być odpowiedzią na to, że u nich jest coś nie tak jak być powinno. To jest po prostu nie na temat. A jednocześnie sugerujesz, że może ja też przeciw temu nic nie mam. Być może, tutaj już snuję domysły, dla Ciebie ściągnięcie płyty, przed jej zakupem, picie wina i jeżdżenie po pijanemu autem to ta sama kategoria. Dla mnie jednak nie, subtelne różnice są. Co do tematu to dyskusja chyba tutaj nie toczy się w tej chwili na temat samego albumu, tylko na temat samej dyskusji o tymże albumie. Dygresje się zdażają na forach, rzekłbym nawet potrafią wzbogacić dyskusję, więc jednak bym się nie czepiał tego. Oczywiście można wezwać Hiszpańską Inkwizycję i wykosić każde zdanie, każdy post, każdą dygresję które są nie na temat, to może "oczyścić", "uzdrowić" i "uporządkować" atmosferę. Prawie tak jak jego świątobliwość Antoni Macierewicz oczyścił nasz kontrwywiad ![]() BTW: Dzięki za wskazanie błędu ortograficznego - piszę to bez ironii.PS: Droga zazwyczaj jest pusta na tyle na ile to widzisz, więc chyba obaj się zgodzimy, że lepiej nie zakładać, że pusta jest ona cała ![]() Edit: Z tym singlem, to ciężka sprawa. Cała płyta jest przepiękna, ja osobiście bym wypuścił przepiękne i poruszające "Remembrance Day". Które myślę, że oprócz tego jest dość "radio friendly". Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 11.08.2009 adam82 napisał(a):Fajnie, że odpowiadasz ironicznie, tylko szkoda, że nie na temat i nie bardzo rzeczywiście zrozumiałem jaką myśl chciałeś przekazać za tą ironiczną odpowiedzią. Dotyczyła twoich poglądów na temat łamania praw autorskich i porównywania tego procederu do przechodzenia na czerwonym świetle przy pustej drodze ale jak to sam napisałeś: "PS: Droga zazwyczaj jest pusta na tyle na ile to widzisz, więc chyba obaj się zgodzimy, że lepiej nie zakładać, że pusta jest ona cała ".. i tu się z Tobą zgadzam. "Co do tematu to dyskusja chyba tutaj nie toczy się w tej chwili na temat samego albumu, tylko na temat samej dyskusji o tymże albumie. Dygresje się zdażają na forach, rzekłbym nawet potrafią wzbogacić dyskusję, więc jednak bym się nie czepiał tego." ....i tutaj też się z Tobą zgadzam z tym, że są osoby na tym forum, które w tej dyskusji przed przesłuchaniem płyty nie chcą uczcestniczyć a niestety chąc się dowiedzieć jaki utwór będzie pierwszym singlem natrafiają na recenzję całej płyty. A ponieważ nie ma na tym forum osoby ,która wycina posty nie w temacie (tak jak ma to miejsce na oficjalnym forum) to można byłoby czysto koleżeńsko uszanować prośbę Numitora czy Ani i podyskutować sobie w innym miejscu. BTW: Dzięki za wskazanie błędu ortograficznego - piszę to bez ironii.no problem
Nowy album MK - Get Lucky :) - Ania_M - 11.08.2009 koobaa napisał(a):A, róbta co chceta. Może jestem staroświecki, ale chcę zrobić to tak jak za dawnych lat, kiedy pierwszemu włożeniu płyty do odtwarzacza towarzyszył dreszczyk największych emocji. Lubię też świadomość, że wszystko co najlepsze jeszcze przede mnąKubo, cieszy mnie niezmiernie, że jest nas dwoje staroświeckich. ![]() Bart, może faktycznie wydzielić wczesne recenzje płyty do osobnego wątku? Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 11.08.2009 A tak będzie wyglądac wersja deluxe: http://www.amazon.co.uk/Lucky-Deluxe-Boxset-Mark-Knopfler/dp/B002DPA55A/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=music&qid=1250009361&sr=8-2 Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 11.08.2009 Robson napisał(a):A tak będzie wyglądac wersja deluxe: Czy ktoś z was kupował już na Amazon? pytam bo jak ma być 13 tys egzemplarzy, a cena jak na polskie warunki jest zabójcza to może bezpieczniej byłoby zamówić box przez internet? Nie wiadomo czy polskie sklepy muzyczne zamówią box-sety. Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 11.08.2009 Tak, kupowałem sporo książek i DVD z brytyjskiego amazona. Ogólnie rzetelna firma, nie ma problemu z płaceniem zwykłą kartą płatniczą (przynajmniej VISA Electron działa). Jedynie co, to jest lekkie ryzyko, bo dostajesz paczkę standartowo do skrzynki, czy jak się nie zmieści do środka, awizo dostaje się. Nie jest to paczka polecona, tzn. nie kwitujesz odbioru. Także nie wiem, jak to będzie z ubezpieczeniem, czy ewentualnym dociekaniem swoich praw w przypadku zaginięcia. Mnie taki problem na conajmniej dziesięć zamówień nie spotkał. Nowy album MK - Get Lucky :) - hillbilly - 11.08.2009 Dzięki, bliżej premiery trzeba będzie rozeznać temat czy edycja będzie dostępna w Polsce a jak nie to zamówić na Amazonie. ps. Czy długo się czeka na paczkę
Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 11.08.2009 Nie, to mnie najbardziej zaskoczyło, jak zamawiałem w weekend, to zdarzało mi się w następny piątek już koncert oglądać, albo do lektury siadać. 5-10 dni roboczych max.
Nowy album MK - Get Lucky :) - seska - 12.08.2009 Po co bawic sie z zachodnimi sklepami i kartami nie lepiej na miejscu .Zamawiałem już w tym sklepie Markowe płyty więc polecam .Jest też nasza perełka ? ![]() tutaj link: http://sklep.smstep.pl/szukaj.html?tytul=GET+LUCKY+-DELUXE- Nowy album MK - Get Lucky :) - adam82 - 12.08.2009 Ale w Anglii przecie sporo taniej.. Nowy album MK - Get Lucky :) - grzegorz - 12.08.2009 Na Allegro na razie najtańsza opcja, ale wysyłka w dniu premiery.http://www.allegro.pl/item712170049_knopfler_mark_get_lucky_cd_dire_straits.html Nowy album MK - Get Lucky :) - Chocolate - 12.08.2009 macsa napisał(a):Przysłuchałem się dzisiaj z rana słowom piosenki "Remembrance Day" - ale masakra !! Remembrance Day to też moj nr 1 jak na razie i zawsze jak słucham mam też ciary. Już wyobrażam sobie co będzie się działo na koncertach jak wszyscy będą śpiewali z Mareczkiem > We will remember them... Nowy album MK - Get Lucky :) - Robson - 13.08.2009 Jeśli "Remembrance Day" znajdzie się w repertuarze koncertów to i gromadkę dzieci będą musieli zabrać A właśnie jak to w ogóle wypada? Ten chórek pojawia się tylko w refrenie czy przewija się przez całą opowieść? Jak są rozłozone akcenty?
|