![]() |
|
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737) |
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.02.2012 Tak to prawda. A wkrótce potem Mark zaczął komponować muzykę do filmów
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 10.02.2012 ta wersja jest dość czysta http://www.youtube.com/watch?v=BylnRLFNZMw&feature=related plus zdjęcia Kotusia z Hamburga
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.02.2012 Faktycznie. Zmieniłem studio żeby odsłuchać Jest cudowna. Dzieki retro.Ale trochę inaczej zagrał na akustyku niż np. w Glasgow. Tu brakuje mi tych sekundowych pociągnieć za struny które mnie poruszają. Warto sprawdzić i porównać. Ale jakościowo chyba najlepsza jaką słyszałem. Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 10.02.2012 po ilosci razy ile już dziś tego kawałka przesłuchalam, i pewnie ile jeszcze przesłucham- można by przypuszczać że mam dziś jakieś urodziny albo coś... ![]() ![]() ( pozdro dla A. )
Powstaje nowa płyta!!!:) - Ania_M - 10.02.2012 Znowu udzieliła mi się ta radość oczekiwania.... ![]() Robert, ładną masz gitarkę ![]() Ja chyba pójdę tropem Andrzeja i w swoje urodziny zapuszczę sobie 20 razy jakąś piosenkę Marka. Zobaczymy, jaką, może do tej pory będzie nowa płyta? ![]() A z KTGC mam piękne wspomnienia. Przyszła do mnie do domu akurat jak w szpitalu czekałam na przedostatnią operację przy wydłużaniu nogi, więc rodzice przywieźli mi ją na oddział. Potem były dosłownie "pielgrzymki" do mnie na salę zarówno innych pacjentów jak i pielęgniarek i lekarzy, żeby posłuchać tej pięknej muzyki. Z tego wszystkiego tata przywiózł "Jedynkę" i dopiero po "Sultanach swingu" panowie doktorzy zorientowali się czyjej płyty słucham :-) A to, że jak w maju 2008 pojechałam na kontrolę i musiałam zdawać relację z koncertu Marka (panowie doktorzy widzieli zdjęcia na naszej-klasie i moim blogu) lekarzom na stołówce, to już zupełnie inna historia ![]() Przepraszam za prywatę, tak mi się jakoś przypomniało
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.02.2012 "Robert, ładną masz gitarkę" To nie moja to Chucka Loyola
Powstaje nowa płyta!!!:) - Ania_M - 10.02.2012 To w takim razie niezłe masz znajomości
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 "Gdzieś już to czytałem. Jeśli Mark zastosuje ten sam chwyt co przy poprzednej płycie to jest duże prawdopodobieństwo że mamy tytuł nowego albumu" to oczywiście szaleństwo zgadywać w ten sposób, prawdopodobieństwo trafienia pewnie porównywalne z Totolotkiem ale wczoraj doznałam iluminacji, - i wydaje mi się że to byłby dobry tytuł, chociaż dziś wydaje mi się może trochę zbyt mało uniwersalny...myślę też co by było gdyby płyta otrzymała jednak taki tytuł i okazała się być złożona z samych morskich ballad..? i jakie jest prawdopodobieństwo że Mark chciałby aby cała płyta miała właśnie taki charakter...? myślę, że jakieś tam prawdopodobieństwo jest, skoro wyraźnie widać jak bardzo lubi ten rodzaj utworów.... ( próbuję wniknąć w jego tok myślenia, co jest oczywiście kolejnym szaleństwem - uprzedzając wszelkie zarzuty..
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 Właśnie. Tym bardziej że już dwie mamy a sekcja szkocka (jak ja sobie nazwałem) doskonale takim morskim klimatom nadaje kolorytu. Tak tak retro też o tym myślałem Ale że Mark świetnie dobiera instrumenty do swoich opowieści to chyba raczej należy się spodziewać bardziej różnorodnego materiału. A na nowej płycie mamy powrót harmonijki ustnej, gitary pedal steel czy mandoliny. A więc...
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 no , ok, spoko, zapomniałam że czekamy na nowe " Baloney".. ![]() masz rację ale nawet jeśli powiedzmy repertuar ułozyłby się 50% do 50 % ( czyli np 5 utworów morskich i 5 o innym charakterze) to nadal Privateering ma rację bytu jako tytuł ![]() bo zakładam że na tych dwóch numerach żeglarskich się nie skończy, - widać że Mark miał wenę w tym kierunku... no, chyba że Haul i Privat. to zbiór skończony, a płyta ma mieć zupełnie inny zamysł... ( przychodzi mi na myśl Sailing to Philadelphia- tytuł morski, i jedyny quasi morski numer w zestawie.. - quasi bo jednak chodzilo w pierwszej kolejności o konkretną historię..) ech, jego się chyba nie da rozgryźć w ten sposób... )
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 Chyba nie Ale nie należy też zapominać że głos MK jest stworzony właśnie do takich morskich, szantowych opowieści i nie opuszcza mnie wrażenie że Mark przy całej swej skromności dobrze o tym wie i świetnie się czuje w takim repertuarze. Tak więc kolejny argument? Nawet jeśli mało uniwersalny to nie znaczy, że nie będzie figurował nad całością. A jeśli tak to utworów z dalekich mórz i oceanów kto wie można się spodziewać więcej? "Kill To Get Crimson" to był dopiero uniwersalny tytuł
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 oczywiście, Robert, zgadzam się z tobą usiłuję znaleźć jakieś prawidłowości, które by pozwoliły coś tam wysnuć - i masz rację, że jedną z takich prawidłowości jest brak oczywistości
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 Moje 'chyba nie' było odp. na Twoje "ech, jego się chyba nie da rozgryźć w ten sposób..."
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 nie da się rozgryżć- co jeszcze bardziej prowokuje do tego by spróbować to zrobić... w każdym razie jeśli domysły odnośnie tytułu okażą się jakimś cudem słuszne, to.. jeszcze nie wiem co, ale COŚ na pewno
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 Wtedy napiszemy do managemantu MK że właściwie Mark nie wymyślił nic nowego czego wcześniej nie wiedziała Ania retro z Polski
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 nie kpij ![]() myślałam raczej o czymś w rodzaju postawienia piwa całej kolejnej koncertowej ekipie ( tudzież kawy )no i dobra, niech to będzie oficjalna deklaracja
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 Nad kawą się zastanowię![]() Wszyscy się ucieszą. Ja nie zapomnę tej deklaracji Teraz kolejny ruch należy już do MK.
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 no wiesz, Robson... ? ![]() nad czym tu myśleć.. ?
Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.02.2012 No wiesz berlińskiej smak pamiętam do dziś
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.02.2012 smak- czy jej , że tak powiem, entourage...? ![]() nieważne, nie odpowiadaj ![]() a o deklaracji pamiętaj w razie gdybym ja zapomniała
|