Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 04.01.2012

Późna wiosna?Uśmiech Panowie są w studiu i proces miksowania trwaUśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 30.01.2012

Jeśli wspólne koncerty BD/MK w Ameryce to prawda to tracę nadzieję na nowy album tej wiosnySmutny

Robi się bardzo ciekawie bo Guy Fletcher mówi że będą na trasie z Bobem Dylanem w Ameryce. To kurcze pieczone kiedy nowa płyta? Jednak jesień. Zwykle kiedy ukazuje się nowy album rusza też tourne promocyjne. Same niespodzianki i znaki zapytania. Najbardziej oczekiwany album A.D. 2012- to jak zawsze Mark nie ma sobie równych w tej dyscyplinie ale jakoś nastawiłem się wiosnę tymczasem wszystko zaczyna się gmatwać.

Powstaje nowa płyta!!!:) - Andrzej - 30.01.2012

I znowu ten Dylan - ten tu już nie żle namieszał na tym forum.

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 31.01.2012

Uśmiech Ciekawe czy amerykańska publiczność usłyszy coś więcej z nowej płyta poza "Privateering", "Haul Away" i "Corned Beef City"

Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 10.02.2012

strasznie mi się teskni za studyjną, wyczyszczoną wersją Haul away... Smutny

wyobrażam sobie jak pieknie by brzmiała...

Kurde, Marek, litości.... Smutny

Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 10.02.2012

Zaiste mam tak samo. Przy czym wydaje mi się że "Haul Away" nie będzie odbiegać za bardzo od wersji koncertowej, natomiast w "Privateering" chyba coś zmodyfikują i zaskoczy nas bardzo pozytywnie.

Pytanie do dr Fletcha: tell us what phase is the album? Did you record string? Vocal special guest? and then? By February mixing?

Odp. Yes

Uśmiech

To może jedank jest szansa aby 7 solowy album MK ujrzał światło dziennie tak jak "Golden Heart' na wiosnę.

[quote=Robson;50301. Przy czym wydaje mi się że "Haul Away" nie będzie odbiegać za bardzo od wersji koncertowej,
[/quote]

ależ niech nie odbiega, tam jest wszystko tak jak być powinno
tylko potrzebna mi jest wyraźniejsza wersja bo wydaje mi się że w tych koncertowych dostępnych wiele pieknosci subtelnych znika, i nie da się ich wysłyszeć... nie mówiąc o tym że przytłumiony głos pana M pozostawia niedosyt

Oczywiście że tak, ale to w końcu tylko wersja koncertowa i jeszcze nie najlepszej jakości. W wersji studyjnej to będzie prawdziwa perełka. Już chciałbym wiedzieć i znać insipracje Marka. Skąd pomysł i dlaczego jest tak łzawo

a poza tym tracę cierpliwość przez te wczorajsze późnonocne traumatyczne przemyślenia...
śniło mi się coś o DS, ze nie zdązyłam na jakiś koncert i nie chcieli mnie wpuśić, i ktoś mi powiedział że już wszystko przepadło bo to jest ich ostatni koncert.....

: /

Mnie też coś "męczyło"Uśmiech Ale nie potrafie tego sprecyzować może i lepiejUśmiech

Robson napisał(a):W wersji studyjnej to będzie prawdziwa perełka.

dokładnie to samo przeczuwam
i spieszy mi się
zrób coś, RobsonUśmiech

Uśmiech Jedynie możemy szukać radości w czasie oczekiwania. To też może być na swój sposób ekscytujące. Bo to jest ten czas kiedy możemy spekulować, kiedy nic jeszcze nie jest pewne. Jeśli cierpliwość jest cnotą a podobno tak to potem nagroda większaUśmiech Ale na dłuższa metę chyba można się wykończyćUśmiech

jak sie można wykończyć, to co się uśmiechasz...? Uśmiech

Słuszna uwagaUśmiech Próbuję mimo wszystko znaleźć jasne stronyUśmiech

Chciałbym aby na nowej płycie było tyle utworów ile na "Shangri-La" i jeszcze zgrabny zestaw b-side. Chciałbym płytę DVD jako zestaw dodatkowy czyli materiał z sesji. Ciekawi mnie czy na okładce znów zobaczymy reprodukcję jakiegoś obrazu i przy okazji poznam kolejnego malarza. Pytań mam znacznie więcejUśmiech

ja jestem cholernie ciekawa tytułu

To też i czy np. tytuł będzie ukryty w jakmiś tekście a jednocześnie nie będzie utworem tytulowym. Czyli tak jak po raz pierwszy było na płycie "Kill To Get Crimson"

stawiam na coś prostego i niewydumanego

Pamiętam nasze zdziwienie jak poznaliśmy tytuł wlaśnie wspomnianej przeze mnie płyty. Chyba najbardziej kooba nie mógl zaakceptować tak dziwnego tytułu. Faktycznie wtedy nie wiedziliśmy o co chodzi. Co za koszmarny tytul dla całości. Zabić dla czego? Dla karmazynu dla czerwieni? To był jeden wielki znak zapytaniaUśmiech

Robson napisał(a):Pamiętam nasze zdziwienie jak poznaliśmy tytuł wlaśnie wspomnianej przeze mnie płyty. Chyba najbardziej kooba nie mógl zaakceptować tak dziwnego tytułu. Faktycznie wtedy nie wiedziliśmy o co chodzi. Co za koszmarny tytul dla całości. Zabić dla czego? Dla karmazynu dla czerwieni? To był jeden wielki znak zapytaniaUśmiech

hehUśmiech

fajneUśmiech

ale wam zazdroszczę jakoś...Uśmiech

Powstaje nowa płyta!!!:) - numitor - 10.02.2012

Robson napisał(a):To też i czy np. tytuł będzie ukryty w jakmiś tekście a jednocześnie nie będzie utworem tytulowym. Czyli tak jak po raz pierwszy było na płycie "Kill To Get Crimson"

W pewnym sensie było też tak na "Making Movies" Uśmiech.