![]() |
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117) |
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 20.01.2006 Kolejny okaz potęgi Marka: (Intro)Program w TVP 2, dzisiaj po południu, o mieszkaniach, domach, budownictwie w innych krajach. (Bridge)Szwajcaria. Nowo zbudowany dom w stylu szwajcarskim. Drewniany, konstrukcja wewnętrzna z cegły, bardzo super Zamieszkiwany przez Szwjcara i jego żonę, Amerykankę.(Finale) Na cianie domu wielki napis Shangri-La. Wiadomo jako czcionkš ![]() B) Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 20.01.2006 Ten szwajcar pewnie był 28 czerwca 1992 roku na Stadionie w. Jakuba w Bazylei
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pawel - 21.01.2006 włanie sobie słucham koncertu z Nashville "Sometimes i miss my river Tyne..." Mark piewa tym swoim lekko leniwym głosem, jakby od niechcenia.. Jego gitara też piewa.. musze uważać żeby się nie rozkleić, nie wypada... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 21.01.2006 ANIA Czy mój mail doszedł do Ciebie. Robiłem to przez Forum i nie wiem czy doszedł.Taki mały temacik odnonie pięcdziesištek i pieprzu Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 21.01.2006 doszedl wlasnie jestem w trakcie odpisywania p.s. a powinnam byc w drodze do pracy ... hmm Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - MARTINEZ - 21.01.2006 ania ma juz 50 ?
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Michal - 22.01.2006 Marcin "Sexi fotka" Martinez nigdy nie bedzie miał 50-tki zawsze ............................................ 18-stki hehehehe
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 25.01.2006 Prairie Wedding Dzi odprawiałem cztery ciężarówy do Anglii(Londyn,Birmingham,Chorley,Charlow). Jak co dzień popiech i walka z czasem, żeby zdšzyć na rozładunek. I te ciemne ,zmęczone twarze moich chłopaków(czyt.kierowców), w chodakach, z wypchanymi porfelami na łańcuszkach w tylniej kieszeni spodni,włosy zaczesane w kitke, mimo siarczystego mrozu koszulka na krótki rękawek z wywalonym bicepsem. Twarda szkoła - pomylałem. AŻ TU NAGLE z głosników w kabinie na całš parę poszło Prairie Wedding. Do tego te warczšce motory,ciemny dym z rur wydechowych i muza..... Za trzy minuty dostalem smsa(poprawnie napisany) "Prairie Wedding to dla szefa" KURCZE JAKO NIE MOGĘ O TYM ZAPOMNIEĆ - (skurczybyki - skšd oni to wytrzasneli) Zapodajcie sobie ten utworek - poczujecie klimat. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - macsa - 25.01.2006 Kuchnia - ale masz Andrzeju wietnych pracowników... Ale pewnie traktujesz ich po ludzku i dlatego tak się odwdzięczajš... Oby więcej takich MARKOWYCH SZEFÓW Ciary idš jak się czyta twojej opowiastki. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 25.01.2006 Staram się na "macsa" A tak na serio,w utworach Marka tyle opisów i spotrzerzeń dnia codziennego, których nie zauważamy - ludzkiej krzywdy, dobroci i zawici. Jak mogę być złym szefem jak przepojony jestem metaforami Marka(bacznego obserwatora swiata), a jego łagodzšce dzwięki gitary stabilizujš nerwy. Do tego trochę humoru, a potem już tylko pytania : "jak Pan to robi Panie Jasiński, że u Pana cišgle pracujš Ci sami ludzie"(cytat: ze spotkania Zrzeszenia Przewożników Międzynarodowych - Poznań styczeń 2006). O kurczaki , chyba trochę przesadziłem - Nie wszystko wyglšda "Landrynkowo" , jak to ongi napisał Mencin, ale dla mnie człowiek jest tylko człowiekiem, i cieszę się , że ja też jestem człowiekiem. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - marcin.h - 26.01.2006 odrobina chumoru http://www.tutej.pl/cms.php?i=6535 Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jamm - 30.01.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 25 2006, 05:37 PMAndrzej bylbys na tyle rockandrollowy aby zabrac mnie jakos na stopa do anglii? kierwa funfla bym odwiedzil na tej obczyznie bo strasznie markotnie mu tam samemu... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 30.01.2006 W każdej chwili.Ładunki z Polski mam z Okolic Ostrzeszowa(tj na trasie Poznań - Wrocław i w Kostrzyniu Wlkp). Dzisiaj ładuję, aż do Glasgow. W każdym tygodniu zawsze co jedzie. Nie ma takiej możliwoci , żeby nie jechało.Wejdz do mnie na maila lub gadu to co ustalimy. Z powrotem też Cię mogę zabrać do domu.Oczywicie wszystko gratis i za prom też nie musisz płacić. Ciężarówki MAN - ***** - te gwiazdeczki to standardzik dla klientów, he,he. Do tego klimatyzacja, webasto(ogrzewanie),WC(niestety na dworze),kajuta sypialna(pociel we własnym zakresie),obiad na promie(też gratis) Polecam smak porannej kawy(5,30) przy pierwszym warknięciu motorów mail: ajoffice@o2.pl gadu 5796600 Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 30.01.2006 Andrzej... to szykuj kilka MAN-ów na czerwcowe koncerty do Londynu
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 30.01.2006 DUDAGEO - Tak też myslałem ,że kilka bedzie potrzebnych. Do MANa wchdzi 36 europalet. Na każdej europelecie zmieci się czworo ludzi, czyli mamy 144 osoby plus kierowca i pilot na jednym aucie, mnożšc to razy kilka......, to dopiero będzie przemyt. Własnie od rana walczyłem z francuskš policjš w Dunkierce, ponieważ podczas przeprawy promowej znaleziono u mnie w tirze(na pace) trzech emigrantów.Nie przerażajacie się - to normalka.Nikt nie wie kiedy, i gdzie, i jak oni wchodzš.Po godzinie policja wypuszcza kierowcę, a po pięciu(godzinach) emigrantów.Taka zabawa w kotka i myszkę. Dobrze mówiš moi kierowcy,cytuję: SZEFIE Z FRANCUSKIEGO NAJLEPSZA JEST MIŁOĆ Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dudageo - 30.01.2006 w razie czego mam licencję pilota
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 31.01.2006 Z notatnika niedoszłego rosjoznawcy- czyli jak to ania w ramach pomocy studenckiej przepytywała ze znajomoci mowy rosyjskiej: 1) z serii zdań o Pani Zimie: - Kaloryfery w naszym najlepszym akademiku jeszcze nie grzejš, i cały sie trzęse z zimna- trzeba sie będzie rozgrzać czym mocniejszym (nie ma innej rady ) i położyć do łóżka. Może sie przyniš jutrzejsze zajęcia praktyczne? (na pewno )- Skóra pęka na trzaskajšcym mrozie. Za każdym razem uderzam o futrynę. :blink: 2) z serii Andrzej palacz - Nie pal, bo wypalisz dziurę w narzucie!-Nie wypalę. To jest polityka spalonej ziemi. Kwas wypalił na tkaninie dziurkę. Palę mieci. Zapal wiatło. Spalasz za dużo gazu. Komary tnš. :blink: Wrzštek parzy usta. :blink: :blink: 3) z serii ambitny student: - Wpadnij do mnie przed trzeciš, posłuchamy nowego nagrania koncertu fortepianowego Piotra Czajkowskiego w wykonaniu Sokołowa. Na pewno przyjdę, czekaj na mnie do czwartej, ponieważ wczeniej muszę oddać do naprawy mojš drukarkę. Jak na złoć wczoraj się zepsuła, i nie mogłam wydrukować referatu o przygodach miłosnych Puszkina. 4) ...no i moje ulubione - Zjedz banana, a potem zjedz mnie. Spróbujcie, jedzcie, sama upiekłam to ciasto- pogotowie jest czynne przez całš dobę! Ten proszek żre ręce. Mole żrš wełnę. Wegetarianie nie jedzš mięsa, tylko czasem siebie nawzajem. autorstwa tychże 'zdań przykładowych' zdradzić nie mogę- to wbrew prawu autorskiemu... ale jak czytamy autor zachował logicznš całoć a i treć nie należy do nużšcych ćwiczeń gramatycznych trzymajcie kciuki- egzamin w rodę!! :unsure: p.s. jeden mylnik=jedno zdanie gdyby kogo myliły te kropki oddzielajšce jednš myl od drugiej. oj namyłał sie autor, namylał
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - pawel - 31.01.2006 Aniu Skoro bywasz od pewnego czasu w Szkocji (jak napisała w wštku "kim jestemy") może zdšżyła już poznać się z duchami Edynburga i potrafisz rozszyfrować tš tajemniczš końcówkę teksu "What it is":"...There's chink of light, there's a burning wick There's a lantern in the tower Wee Willie Winkle with a candlestick Still writing songs in the wee wee hours On Charlotte Street i take A walking stick from my hotel The ghost of Dirty Dick Is still in search of Little Nell" Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 31.01.2006 Drogi Pawle, z tłumaczeniami rzeczywicie czasem ciężko bywa...na twoim miejscu poprosiłabym o pomoc Koobę ...bo wiesz ja w tej Szkocji tylko po szkocku, a nie po angielsku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - marcin.h - 31.01.2006 Cytat:Originally posted by ania@Jan 31 2006, 12:59 PMAniu władasz też może językiem Gaelic?? |