![]() |
|
Kill To Get Crimson - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Kill To Get Crimson (/showthread.php?tid=654) |
Kill To Get Crimson - fakungio - 26.09.2007 Cytat:Originally posted by kuba87@Sep 26 2007, 09:21 AMOczywicie że nie. Koncert musi trwać zawsze ok. 2 godzin (tak zazwyczaj jest zakontraktowane), więc utworów będzie razy 2 lub 1,5ra
Kill To Get Crimson - Robson - 26.09.2007 I często jest też tak że na trasie promocyjniej pojawiajš się utwory które niekoniecznie usłyszymy podczas wielkiej wiatowej trasy
Kill To Get Crimson - Robson - 26.09.2007 Zapodaję fragment wywiadu w którym Mark jak zwykle zajmujšco opowiada o swoim nowym dziele Jak dla mnie bardzo ważne słowa dotyczšce KTGC bo to dokładnie słychać kiedy słucha się tego albumu.Na pytanie Michała Stencela "jakiego używasz sprzętu- nowego czy starego, więcej gitar elektrycznych czy akustycznych"? Mark odpowiada: Sposób pracy, jaki najbardziej mi odpowiada, to połaczenie starych technologii z nowymi. Wybieram to, co najlepsze ze starych czasów oraz najbardziej odpowiadajšce mi nowinki. To bardzo interesujšce dowiadczenie- połšczyć to, co wydawałoby się niemożliwe do połšczenia i obserwować, jak zadziała. Na przykład, można użyć całkiem nowego ekwipażu i podłšczyć go do starego, niemieckiego mikrofonu z lat trzydziestych bšd czterdziestych. Podobnie jest z instrumentami- niekiedy lepiej sprawadzajš się nowoci, a niekiedy starocie. Podłšczasz, dajmy na to, gitarę z lat dwudziestych do nowoczesnego, cyfrowego amplitunera, i nagle okazuje się, że doskonale ze sobš współgrajš. Lubię eksperymenty tego rodzaju. Pamiętam, jak udało mi się w dzieciństwie namówić ojca, żeby kupił mi niewielkš gitarę elektrycznš. Kosztowała pięćdziesišt funtów, co na tamte czasy było sporš sumš. Nie miałem odwagi, żeby nacišgnšć go jeszcze na wzmacniacz. Pożyczałem więc akustyczne gitary od przyjaciół i uczyłem sie na nich grać. Grę palcami opanowałem włanie na tych pożyczonych gitarach. Mylę, że dobrze na mnie wpłynęła ta "podwójna" edukacja muzyczna. Kill To Get Crimson - StonyRoadRider - 26.09.2007 Cytat:Originally posted by aaadam+Sep 25 2007, 11:54 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (aaadam @ Sep 25 2007, 11:54 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>A tak na marginesie, może ktos mnie uwiadomi: co to jest: http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=1157545&oknrt=1157545[/b] <!--QuoteBegin-kuba87@Sep 26 2007, 12:44 AM Winyl? W takiej cenie? Czy to nie winyl?[/quote] Tak, to winyl Singiel jest tylko na winylu, nie ma wersji CD.
Kill To Get Crimson - aaadam - 27.09.2007 Skoro winyl to musi być druga strona, może kto wie co jest na drugiej stronie tej płytki? Kill To Get Crimson - Robson - 27.09.2007 Robert Sankowski w GW pisze o KTGC "Lider Dire Straits spoglšda za siebie" Bardzo ogólna recenzja bez wchodzenia w szczególy, raczej przychylna ale ten ostatni akapit mnie po prostu "rozwalił' "To album dla raczej podtatusiałych fanów, ktorzy lubiš posłuchać muzyki wygodnie rozparci w swoim ulubionym fotelu. ale kto powiedział, że i oni nie zasługujš od czasu do czasu na niezłš płytę"? No włanie kto powiedział? Nie czuję sie jeszcze podtatusiałym fanem choć może powinienem o tym pomyleć ale z drugiej strony płyta od tygodnia nie opuszcza mojego odtwarzacza. Tak czy inaczej co jest nie tak z tš recenzjš
Kill To Get Crimson - Raingod - 27.09.2007 A wedlug mnie trafna recenzja
Kill To Get Crimson - Toloth - 27.09.2007 Cytat:Originally posted by Raingod@Sep 27 2007, 01:26 PMBardzo trafna! Co prawda mam 19 lat i do tatusia mi daleko , ale od dziecka uwielbiałem takie klimaty. Włanie kończy płytka grać, ostatnie akordy In The Sky. Udanego popo wszystkim
Kill To Get Crimson - lukas1119 - 27.09.2007 No co jest w tym zdaniu Ciekawe tylko dla kogo będzie skierowany set na koncertach
Kill To Get Crimson - Toloth - 27.09.2007 Z przekory chciałbym, żeby nasz Masta nie zagrał już MFN Czasem mnie już denerwuje
Kill To Get Crimson - koobaa - 28.09.2007 Ciekawe, że jeli muzyka nie ma rockowego wykopu a jest zbiorem wyrafinowanych ballad, to od razu kwalifikuje się jš jako zestaw dla "podtatusiałych fanów". mieszne. I mało trafne moim zdaniem. Ciekawe która fanka Marka chciałaby zostać okrelona jako "podtatusiała"...? I co to w ogóle znaczy? Kill To Get Crimson - adam82 - 28.09.2007 http://www.rollingstone.com/reviews/album/...imson?rating=11 http://www.zmemusic.com/country/kill-to-ge...imson/#more-846 Dwie ciekawe recenzje - polecam. Kill To Get Crimson - koobaa - 28.09.2007 Pięknie napisane i bardzo trafne. Ta druga jest jednš z lepszych jakie czytałem o którejkolwiek płycie Marka. Dzięki Adam .
Kill To Get Crimson - MARTINEZ - 28.09.2007 no ale to zdanie z tej recenzji wlasnie ujmuje to o czym rozmawiamy "His trademark guitar style and voice make the album sound like a story your grandfather was telling you when you were just a kid." Kill To Get Crimson - fakungio - 28.09.2007 Knopfler kiedy powiedział że przy tworzeniu płyty nie myli jak ona się sprzeda, bo już nie musi tego robić. Skromny, ale na pewno pewny swojej wartoci goć. Kill To Get Crimson - Robson - 28.09.2007 To prawda. Ta druga recenzja to spojrzenie na nowa płytę MK naprawdę serio. Więcej takich wnikliwych ocen. Kill To Get Crimson - mikołaj - 28.09.2007 Wracajšc do myli, że w "Kill to get crimson" Mark nie miał pomysłu na płytę, ze jest nierówna - spróbujcie proszę usunšć z listy utworów "Heart full of holes" i "Secondary waltz" i posłuchać...koniecznie w zaciszu domowym... ![]() PS. Chodzi mi o to, że te dwa utwory (moim zdaniem) troszkę przeszkadzajš, psujš klimat. "Heart full of holes" było by cudowne gdyby nie ta "polka" od połowy utworu. No a "Secondary waltz" to taki Markowy (szkolny) żarcik. Pozatym jest fantastycznie, Mark gra troszkę Marvinowsko, pięknie piewa, wietnie brzmiš klawisze i rytmy perkusyjne... Kill To Get Crimson - Robson - 29.09.2007 Piękne jest to, że patrzymy na ten album z różnych stron. Dla mnie akurat ta polka musi ozdabiać Heart Full Of Holes. Co zupełnie niespotykanego jak dotšd w twórczoci MK
Kill To Get Crimson - kuba87 - 29.09.2007 Zgadzam się z Tobš Robson Tak jak o płycie pisałem nie zawsze w superlatywach, tak Heart full of holes dostał ode mnie najwyższš notę - utwór piękny, niesamowity Wiecie co? Coraz bardziej płytka mi się podoba, to już chyba setny raz jej słucham, jak nie więcej i cišgle jest co nowego, czego wczeniej nie słyszałem - to jest włanie w Marka stylu... Kill To Get Crimson - Robson - 29.09.2007 Na oficjalnej licie OLiS najlepiej sprzedajšcych się płyt w naszym kraju Kill To Get Crimson debiutuje na pozycji 11 i jest to najwyżej notowana nowoć To by sie zgadzało z sondš jakš zrobiłem po wszystkich sklepach w Opolu w ostatnim czasie
|