![]() |
|
Hay Festival - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Hay Festival (/showthread.php?tid=649) Strony:
1
2
|
Hay Festival - Robson - 05.06.2007 A jednak Nie miałem jeszcze czasu na odsłuchanie całoci. Dzięki Kuba
Hay Festival - macsa - 05.06.2007 Cytat: Byly dwa albo trzy takty podczas wywiadu bodajze smile.gif. Nie caly utwor, malutki fragmencik. No, no - czyżby nasz Koobaa jednak zmiękł i przesłuchał "Secondary Waltz", a może było szybkie przewijanie po częci wywiadu nazwanej "Abilites, and school life" ?
Hay Festival - koobaa - 05.06.2007 Na razie jestem twardy ale takie rzeczy jak ten wywiad mnie katuja - przyznaje. Nie sluchalem niczego oprocz wywiadu dla Sky, do ktorego link podal Robson kilka postow wyzej. Cala reszte wyczytalem z relacji swiadkow naocznych .
Hay Festival - grzegorz - 05.06.2007 Mark wspominał gdzie, że Secondary Waltz będzie na nowej płycie, czy sš to póki co przypuszczenia fanów? Hay Festival - macsa - 05.06.2007 To jest więcej niż pewne, że usłyszymy ten walczyk na nowej płycie Marka. Zajrzyj Grzegorzu na stronę Guy'a - wyranie napisał w relacji z festiwalu : ...and a song from the new record, Secondary Waltz. http://www.guyfletcher.co.uk/guyedit/hayonwye.html Hay Festival - grzegorz - 05.06.2007 A miałem nie słuchać nic nowego do czasu wydania płyty. Zmylił mnie tytuł, bo przecież już znany od lat i dałem się wcišgnšć w słuchanie. Mam nadzieję, że wytrzymam bez słuchania zwiastunów nowych piosenek do premiery. Będzie lepiej smakować. Hay Festival - dziadek - 06.06.2007 Kooba, Grzegorz jestem z Wami! Nie będzie to łatwo, ale tak chyba lepiej - odczekać by za parę miesięcy (a może już wczeniej! móc odsłuchać całoć: w kolejnoci proponowanej przez Marka. Ciekawe kiedy dowiemy się co więcej o nowej trasie koncerowej!
Hay Festival - Robson - 06.06.2007 Nie ukrywam, że mi też bardzo zależy na poznaniu nowego materiału w sposób jak najbardziej naturalny i wieży ale Secondary Waltz mamy w wersji koncertowej więc na takš "brawurę' można było sobie pozwolić poza tym na płycie na pewno zabrzmi inaczej Co innego propozycje w internecie w postaci próbek 30 sek. tego i ja chciałbym uniknšć
Hay Festival - Robson - 10.06.2007 Video Secondary Waltz z 4 czerwca. Zupełnie inna publicznoć prawdziwa "sztuka nie oddychania" Wersja absolutnie akustyczna bez dr Fletchera. Cudna zresztš http://www.mark-knopfler.info/news.htm Hay Festival - hillbilly - 10.06.2007 Nie dałem rady wytrzymać ale nie żałuje... miałem wiele obaw po raczeej mało entuzjastycznych reakcjach fanów na forum MK News ale uważam że: piosenka może nie jest rockowa i porywajšca ale ma w sobie to co. po pierszych kilku sekundach słuchania naszły mnie skojarzenia z utworami Stand Up Guy i Night in Summer Long Ago, oraz że klimatycznie niestety nowy album może być kontynuacjš ostatniego projektu. Mam jednak nadzieje ze moje obawy się nie potwierdzš a samo wykonanie na festiwalu Hay było jedynie nakreleniem linii melodycznej przez Marka i efekt końcowy będzie wyglšdał nieco innaczej i usłyszymy te wszystkie instrumenty które znalazły się w dzienniku Guya. W każdym razie potencjał tego utworu jest wysoki.. Hay Festival - Robson - 10.06.2007 Sposób w jaki Mark wykonuje Secondary Waltz na Hay Festival bardzo do mnie trafia. Tylko On i gitara. Secondary Waltz zagrany na zupełnym luzie a jednoczenie przekonywujšco. To jak dla mnie raczej Markotny Mark, ta druga akustyczna wersja tylko mnie w tym utwierdza. I też podobnie jak Hillbilly ciekawi mnie jak zabrzmi na studyjnej płycie. Jeli zupełnie inaczej, to tylko potwierdzi się wszechstronnoć MK i że skomponowane przez niego utwory majš wcišż w sobie wiele przestrzeni i może nam je prezentować przy bogatym instrumentarium bšd tylko z akustycznš gitarš ps. pierwsza jaskółka wiosny nie czyni Hillbilly
Hay Festival - macsa - 13.06.2007 No to mamy już komplecik - na Dime włanie ukazało się DVD z wystepu Marka na Hay Festival. Mimo zakazów sprytni i SZALENI fani MK znaleli sposób na uwiecznienie pierwszego występu Mistrza po nagraniu nowej płyty. Tak trzymać Mark Knopfler, Hay Festival 2007 DVD Hay-on-Wye, UK, 3 June 2007 01. Interview 02. Donegan's Gone 03. Interview 04. Secondary waltz 05. Interview 06. Rüdiger 07. Interview 08. Sailing to Philadelphia 09. Interview 10. Romeo & Juliet 11. Interview 12. Going Home (Wild theme) 13. Interview 14. Song for Sonny Liston Mark Knopfler is supported by Guy Fletcher, as usual :-) Interviews by Matthew Evans Source: DVD Audience recording, personal recording on both MD audio and mpg video by Philipp with the Shoe (remember Beaulieu 2002), aka Man On A Track video fomat: Mpeg-2 720x576 25fps (4:3) 8000 kbps Lineage: audio recorded with Sony MD recorder > WAV video with Sony mini-DV mixed with Adobe Premiere > MPEG2 > DVD Mixing and editing using Adobe Premiere by Digger Research (Still don't know who that DR might be, but I saw him last morning in the mirror :-)) ) A MARK IN TIME Have fun, Waldo Torrent: Mark Knopfler, Hay Festival 2007 DVD (PAL) Szybkich transferów... |