Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Mark W Rmf ?:) - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Mark W Rmf ?:) (/showthread.php?tid=59)

Strony: 1 2

Mark W Rmf ?:) - Robson - 01.06.2005

Ano chyba że tak Oczko Ale przyznasz rok temu na Metallice w Chorzowie trochę wolnych miejsc na trybunach pozostało, zresztą podobnie jak teraz na Mystic.

Mark W Rmf ?:) - kszaq - 01.06.2005

Cytat:Originally posted by Robson@Jun 1 2005, 01:08 PM
Ano chyba że tak Oczko Ale przyznasz rok temu na Metallice w Chorzowie trochę wolnych miejsc na trybunach pozostało, zresztą podobnie jak teraz na Mystic.
owszem
na Mystic nie pojechałem, zrezygnowałem a biletów się sprzedało 30 tysiecy
Metallica około 45-50 tysiecy choć prawdziwych danych dokładnie to raczej nigdy nie poznamy, niektórzy mówią nawet o 60 patykach

Mark W Rmf ?:) - kszaq - 01.06.2005

Ha !
26 sierpnia w Krakowie na imprezie Inwazja mocy zorganizowanej przez RMF na Scorpions przyszło 700 000 ludzi
może powtórka inwazji mocy, oraz zaprosic na niego Marka Knopflera

Mark W Rmf ?:) - Eowyn - 01.06.2005

myślę, że gdyby zrobili jeden koncert Marka w Polsce na jakimś dużym obiekcie, np. Chorzów albo coś w tym stylu, to by była taka Inwazja Mocy... Uśmiech

co do Marka w radiu-po koncercie w Spodku zapuszczali fragmenty koncertów Dire Straits sprzed lat...

mam nagraną Alchemię na taśmie, z radia Uśmiech

Mark W Rmf ?:) - anrom - 02.06.2005

Dla mnie to był ten pierwszy raz. Byłem wtedy na praktykach w ośrodku wczasowym. Miałem ranną zmianę, więc wieczorem był czas wolny. Dość już miałem chodzenia na plażę, postanowiłem zobaczyć, co bedzie w telewizji. Na sali telewizyjnej ku mojemu zdziwieniu nie było nikogo ( ośrodek na 300 osób ). Usiadłem w fotelu, włączyłem telewizyjną jedynkę z nadzieją na jakiś dobry film... nie był dobry. Przełączyłem na dwójkę, a tam zaczynał się koncert DS. Przyznam, że to chyba właśnie komentarz Piotra Metza przytrzymał mnie o sekundę dłużej i ... już dalej nie przełączałem kanałów.
Jak usiadłem, tak siedziałem bite dwie godziny i (o czym jeszcze wtedy tak naprawdę nie wiedziałem) właśnie się zakochiwałem. Ile to już lat minęło, a moja miłość trwa. I oby nigdy się nie skończyła.
Wówczas wiele bym dał, żeby móc obejrzec ten koncert raz jeszcze. Później okazało się, że kolega z mojego miasta ma to na video. Przegrałem, ale jakość była marna. Tak długo za nim chodziłem, aż sprzedał mi swoją taśmę. A potem to juz było tak jak napisał Koobaa: „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Czy ma ktoś może ten koncert w przyzwoitej jakości?

Korzystając z okazji pozdrawiam Cie Koobaa serdecznie, choć pewnie teraz jeszcze smacznie śpisz...

Mark W Rmf ?:) - kuba87 - 02.06.2005

Tak jak ktoś z Was napisał i mi najbardziej podoba się text p.Piotra
"zawsze, na wszystkich koncertach Dire Straits po Private Investigations było..." ( w tym momencie parenaście sekund przerwy ) potem tylko słychać jednego z 2 perkusistów...i poszło!! No i dokończenie komentarza... "Właśnie to"
Brzmi to rewelacyjnie, zwłaszcza gdy się wraca po wielu wielu latach do tego koncertu...

Mark W Rmf ?:) - Robson - 02.06.2005

Bazylea zauważyłem jednoczy Nas coraz bardziej Uśmiech Tylko się cieszyć. To naprawdę byl cudowny wieczór i też wracam do niego bardzo często. Kurcze ależ te trybuny wypełnione do końca prawda? Oczko

Mark W Rmf ?:) - mcl1979 - 02.06.2005

Cytat:Czy ma ktoś może ten koncert w przyzwoitej jakości?

Owszem, ja Uśmiech Sciagnalem tuz przed Spodkiem bootlega DVD z Bazylei... Jak sa chetni DVD bylo do sciagniecia na http://www.dimeadozen.org (strona z torrentami bootlegow, trzeba sie rejestrowac - w tej chwili z MK popularnoscia ciesza sie tam bootlegi z Polski Uśmiech )ale nie sprawdzalem czy dalej jest (pewnie tak). Jak jest, to kto moze niech sciaga - jakosc rewelacyjna.

Tak nawiasem mowiac to byl pierwszy koncert DS, ktory widzialem. Bylem wtedy smarkacz ale na szczescie moj wujek to nagral i puscil mi kasete. W zasadzie przed tym koncertem znalem tylko MFN - namietne kupowanie albumow zaczelo sie wlasnie wkrotce po tym koncercie. Najwiekszy problem byl taki, ze potem zapomnialem skad ten koncert byl - pozostalo mgliste wspomnienie. Mozecie sobie wyobrazic moja radosc gdy po sciagnieciu losowego DVD okazalo sie, ze to wlasnie ten koncert Uśmiech I to w dodatku, ze przypadkiem sciagnal mi sie pierwszy w zyciu widziany koncert DS na kilka dni przed moim pierwszym w zyciu koncertem MK na zywo Uśmiech Usmiech losu...

A wracajac do tematu - dla tych z Was, ktorzy nie moga (nie chca) sciagac DVD (badz co badz to jest 4,3 GB) moge skopiowac pare plytek. Ale z uwagi na fakt, ze moja nagrywarka ledwie zipie, to moge zaoferowac zrobienie powiedzmy najwyzej pieciu kopii. Dlatego w przypadku gdyby chetnych bylo wiecej dobrze by bylo, zeby te pierwszych piec osob tez moglo zaoferowac zrobienie kilku dalszych kopii...

Pozdrawiam

Marcin

Mark W Rmf ?:) - pablosan - 02.06.2005

ja przywioze na Zlot ten koncert w kosmicznej jakosci na DVD!!! Uśmiech-znacznie lepiej wydany koncert na DVD niz OTN (a zrobiony przez fanów) . Bedzie nagrywarka, to sobie chetni beda mogli skopiowac Uśmiech . Ja nie mam nagrywarki DVD Smutny

Mark W Rmf ?:) - StonyRoadRider - 02.06.2005

Cytat:Originally posted by pablosan@Jun 2 2005, 05:29 PM
Bedzie nagrywarka, to sobie chetni beda mogli skopiowac Uśmiech .
Mam nadzieję, że Torwar też już będzie na DVD Wywracanie oczami

W jakie DVD-R mam się zaopatrzyć? Plus, minus, czy jeszcze są jakieś istotne parametry? :wacko:

DVD-R to jest, ja sie na tym nie znam Język

To może sprawdź, czy coś pisze na płytce albo na pudełku Język Ja tez jestem w tym temacie zielony, ale zależy mi, żeby dało się skopiować i żeby działało. Oczko

Cytat:Originally posted by StonyRoadRider@Jun 2 2005, 06:20 PM
To może sprawdź, czy coś pisze na płytce albo na pudełku Język Ja tez jestem w tym temacie zielony, ale zależy mi, żeby dało się skopiować i żeby działało. Oczko
na plytce jest DVD-R Język

Mark W Rmf ?:) - mcl1979 - 02.06.2005

Z plytami DVD jest tak:

+ albo - ma znaczenie tylko dla:

- odtwarzacza
- nagrywarki

Nagrywarka ma mozliwosc nagrywania plyt albo DVD-R albo DVD+R (na szczescie obecnie ogromna wiekszosc nagrywarek obsluguje oba formaty)

Podobnie odtwarzacz na ktorym ma byc uruchomiona nagrana plyta musi miec oznaczenie, ze potrafi odczytywac odpowiedni rodzaj plyty. I podobnie - wiekszosc odtwarzaczy potrafi juz obslugiwac oba formaty.

Na wszelki jednak wypadek musicie sie upewnic:

a) jakie formaty moze nagrywac ta nagrywarka na zlocie
b) jaki format mozecie odtwarzac u siebie w domu (w stacjonarnym DVD na przyklad). Komputerowe DVD praktycznie wszystkie odtwarzaja OBA formaty (chyba, ze ma ktos bardzo stary albo bardzo kiepski odtwarzacz, ale osobiscie jeszcze takiego nie spotkalem :) )

To w jakim formacie jest nagrana "plyta matka" nie ma najmniejszego znaczenia praktycznego. Plyte DVD-R mozna spokojnie skopiowac na plyte DVD+R i odwrotnie.

Marcin

Mark W Rmf ?:) - HOWARD - 02.06.2005

Mi się już ta sprawa z DVD + - trochę wyjaśniła...
Marcin, dziękujemy za wyjaśnienie.

Cytat:Originally posted by pablosan@Jun 2 2005, 06:29 PM
na plytce jest DVD-R Język
A ja mam napisane na odtwarzaczu DVD-R Uśmiech

Czyli minus trzeba nagrać.

Wielkie dzięki za wyjaśnienia, mcl Uśmiech

Mark W Rmf ?:) - Vidocq - 02.06.2005

Cytat:Originally posted by pablosan@Jun 2 2005, 04:29 PM
ja przywioze na Zlot ten koncert w kosmicznej jakosci na DVD!!! Uśmiech-znacznie lepiej wydany koncert na DVD niz OTN (a zrobiony przez fanów) . Bedzie nagrywarka, to sobie chetni beda mogli skopiowac Uśmiech .
Chyba mamy ten sam koncert, nie Pablo ? Szczęśliwy Duży uśmiech

Mark W Rmf ?:) - Vidocq - 02.06.2005

Aha jeszcze jedno. Jak nie chcesz czekać Stony do zlotu na ten koncert to wal do mnie na priva Oczko

Cytat:Originally posted by tomek999+Jun 2 2005, 07:47 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (tomek999 @ Jun 2 2005, 07:47 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-pablosan@Jun 2 2005, 04:29 PM
ja przywioze na Zlot ten koncert w kosmicznej jakosci na DVD!!! Uśmiech-znacznie lepiej wydany koncert na DVD niz OTN (a zrobiony przez fanów) . Bedzie nagrywarka, to sobie chetni beda mogli skopiowac Uśmiech .
Chyba mamy ten sam koncert, nie Pablo ? Szczęśliwy Duży uśmiech[/b][/quote]
No raczej Tomek,
My thanks go to:tomek999 Uśmiech

Mark W Rmf ?:) - Eowyn - 02.06.2005

łe, ale to skomplikowane... :o