Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Ksišżka O Ds/mk - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Ksišżka O Ds/mk (/showthread.php?tid=586)

Strony: 1 2 3

Ksišżka O Ds/mk - anrom - 08.03.2007

Ania ma rację, Robercie, nie daj się prosić... ^_^

Ksišżka O Ds/mk - Robson - 08.03.2007

I po co ja to mówiłem? Duży uśmiech

Ksišżka O Ds/mk - Raingod - 09.03.2007

A tak wogole to przypominam sie z faktem, ze mam wydawnictwo...... i drukarnie....

Ksišżka O Ds/mk - pablosan - 10.03.2007

Marzy mnie się taka pozycja na rynku ksiegarskim opisujaca dzieje DS i MK bardzo solidnie-i Polscy Fani tego dokonajš!!! Ale przy okazji mam kumpla w Gdańsku, fana Budki Suflera-zresztš prowadzi ich oficjanš stronę, który mimo bardzo mlodego wieku stworzył dzieło monumentalne dla fanów zespołu: Enyklopedie Multimedialna Budki Suflera-na której sš wywiady z muzykami, historia zespołu, okłdaki płyt i wiele innych ciekawostek. Może przy okazji można by pomyœleć właœnie o czymœ takim? Płyta multimedialna, która zbierała by np. recenzje fanów dotyczšce poszczególnych płyt zespołu, zdjęcia, itd., okładki płyt, singli itd. Ja wiem, zę trudno byłoby o wywiady z członkami DS czy Mk, ale poza tym reszta jest chyba do zrobienia, nie sšdzicie?

Ksišżka O Ds/mk - dudageo - 10.03.2007

Cytat: A tak wogole to przypominam sie z faktem, ze mam wydawnictwo...... i drukarnie....

a ja mam profesjonalnš redaktorkę i korektorkę w domu Oczko skromnie dodam też, ze w branży wydawniczej od paru latek się działa... he he... pomoc swojš także oferuję w każdym razie... do działki merytorycznej nie sięgam, bo myœlę, że Robert z kubš sa najbardziej kompetentni w tej materii...

Ksišżka O Ds/mk - macsa - 11.03.2007

No to od strony techniczne mamy już właœciwie wszystko. Teraz pytanie kto napisze pierwszy rozdział...

Sułtani do dzieła !!

Oczko

Ksišżka O Ds/mk - Ania_M - 11.03.2007

Ja tez nie mam nic przeciwko ksiazce o DS autorstwa calej naszej zgrai tudziez jakiejs czesci bractwa ;-)

Ksišżka O Ds/mk - Igor23 - 12.03.2007

Już nie mogę się doczekać tego DZIEŁA Uśmiech

Ksišżka O Ds/mk - Bart - 12.03.2007

Cytat:Originally posted by macsa@Mar 11 2007, 11:38 AM
Teraz pytanie kto napisze pierwszy rozdział...
Chyba lepiej byłoby najpierw opracować szkielet całoœci Uśmiech Lista rozdziałów i tematów w nich poruszanych.

Ksišżka O Ds/mk - Evelda - 13.03.2007

Kilka słów w tymże wštku na miłe wiosenne popołudnie Wywracanie oczami
Z dobrze poinformowanych Ÿródeł wiem, że prace nad tak oczekiwanš przez nas pozycjš już (a właœciwie wreszcie) ruszyły! Uśmiech Pozostaje nam dopingować i wspierać Autorów w ich żmudnym dziele… Wywracanie oczami A znajšc ich zaangażowanie, znajomoœć tematu, kronikarskš rzetelnoœć i szczerš pasję, o efekt końcowy możemy być spokojni Oczko

Ksišżka O Ds/mk - anrom - 13.03.2007

O ile sobie przypominam, mieliœmy juz ten temat na tapecie. I to całkiem niedawno. Jednak dyskusja wówczas potoczyła sie w zupełnie innym kierunku. Ale œlad i to duży pozostał.
Pamietacie zestaw pytań do Guy'a, który dzieki uprzejmoœci Koobyy trafił do adresata i został potraktowany całkiem serio? To właœnie od pomysłu na ksišżkę się zaczęło... B)

Ksišżka O Ds/mk - BET - 22.03.2007

A ja jestem swiezo po (tak tak, dopiero teraz :/) lekturze "blue booka" by Oldfield. I szczerze mowiac jestem bardzo rozczarowany. Pomijajac fakt ze temat jest potraktowany bardzo powierzchownie, ze niektore wnioski i opinie sa z d*** wziete (choc co do tych drugich to ok, kazdy ma prawo miec swoje zdanie), to autor momentami po prostu strzela gafy lub jest niescisly (np. pisanie o ulubionej gitarze Marka pare razy - to jest nia strat, to shecter, to national, to ktora w koncu??) lub ukazanie "amerykanskosci" sciezki do Local Hero z tylko zaznaczeniem obecnosci Ceilidh, podczas gdy ta muzyka jest duzo bardziej brytyjska niz amerykanska...no albo ze mna cos nie tak. A opinie o OES mnie po prostu przerazily. Trudno. Licze na Forumowiczow i pozycje w stylu wspomnien Masona Oczko

Ksišżka O Ds/mk - Bart - 23.03.2007

Cytat:Originally posted by BET@Mar 22 2007, 10:21 PM
A opinie o OES mnie po prostu przerazily.
To już sprawka Skaradzińskiego Oczko Ja na swoim egzemplarzu nagryzmoliłem nawet ostrzeżenie przed ostatnimi rozdziałami Duży uśmiech

Ksišżka O Ds/mk - Robson - 23.03.2007

Gdyby Jan Skaradziński wiedział, że będzie zbierał teraz baty od fanów MK jestem pewien, żeby się bardziej przyłożył Duży uśmiech

Ksišżka O Ds/mk - Ania_M - 05.04.2007

Coœ gdzieœ ruszylo w sprawie dzieła?
A powiedzcie mi, czy żeby powstała ksišżka biograficzna, nie trzeba zgody bohatera? Lub jesli on nie zyje, to kogos z rodziny?

Ksišżka O Ds/mk - koobaa - 05.04.2007

Cytat:Originally posted by Ania_M@Apr 5 2007, 06:04 AM
A powiedzcie mi, czy żeby powstała ksišżka biograficzna, nie trzeba zgody bohatera? Lub jesli on nie zyje, to kogos z rodziny?
O ile mi wiadomo, nie potrzeba zgody autora, lecz jeœli ma to być biografia sensu stricto, trzeba zaznaczyć, że nie jest autoryzowana - przez co mniej wiarygodna.

Ksišżka O Ds/mk - Ania_M - 06.04.2007

Zostaje wiec pytanie, jaka my chcemy Oczko

Ksišżka O Ds/mk - Robson - 06.04.2007

Wymagania mamy bardzo duże Oczko

Ksišżka O Ds/mk - grzegorz - 06.04.2007

To pozostało przekonać TYLKO jednš osobę i sukces murowany. Powodzenia!

Ksišżka O Ds/mk - Ania_M - 06.04.2007

Tš TYLKO i AŻ jednš osobę przekonać musi ktoœ z dużš charyzmš Oczko Kogo wybieramy? Uśmiech