![]() |
|
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< (/showthread.php?tid=49) |
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - HOWARD - 10.05.2005 Cytat:Originally posted by kszaq@May 10 2005, 07:14 PMMasz rację, nie widziałeś mnie w Torwarze, bo nie miałem biletów ![]() Ale raz tam w tej hali byłem. To było w okresie Światowych Dni Młodzieży Taize 1999/2000 (m. in. Sylwester, ludzie z całego świata; stolica troszkę przeżyła wtedy najazd; ale ówczesne i tamtejsze rozwiązania komunikacyjne bardzo dobrze mi się kojarzą) W Torwarze właśnie odbywały się spotkania młodych i msze z ojcem Roger... Podobało mi się, dużo wejść na sektory, góra, dół, ładne korytarze, przeszklone zewnętrzne elementy ścian, itd. Widać było, że niezniszczony, nowy budynek. To miejsce spełniło oczekiwania. W ogóle to wtedy w Warszawie było dość ciekawie, nie dość, że ta cała atmosfera tych Dni, to w dodatku spotkałem w "Empiku" Huberta Urbańskiego (omal nie założyliśmy się, że ktoś wygra milion ), potem, już w siedzibie TVN, chwilka rozmowy i fotografia ze ś.p. Marcinem Pawłowskim... (naprawdę przesympatyczny człowiek i dziennikarz, szkoda Go bardzo )... zresztą w te kilka dni spędzone w Warszawie miałem okazję spotkać jeszcze parę publicznie znanych w kraju osób, ale nie będę zanudzał, bo Ziobro, a właściwie jego adwersarz mi się przypomniał ![]() Hehe, jedna sytuacja też mi się teraz przypomniała... Na pytanie gdzie jest ul. Myśliwiecka 3/5/7 pewna pani stojąca na przystanku niedaleko Stadionu X-Lecia powiedziała: panie, coś pan, lepiej do Multikina jechać na jaki film (o ile pamiętam to wtedy multikina zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu, i puszczano wtedy Oczy Szeroko Zamknięte-były takie wielkie billboardy na budynkach) ![]() Filmu do dzisiaj nie oglądnąłem. ... Hmmm...a o czym to mieliśmy mówić, Krzaqu-Torwarku? ![]() Mówisz, że Sułtani Swingu Ci się najbardziej podobały... Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - tawnuk - 10.05.2005 Cytat:Originally posted by HOWARD@May 10 2005, 06:37 PMNabijaj posty Howard, nabijaj
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - seba - 10.05.2005 No tak Panie Howardzie. Nabijacz postów z ciebie zawodowy. Już tysiąca przekroczyłeś
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - kszaq - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by HOWARD@May 10 2005, 07:37 PMnie no wszystkie piosenki były świetne ale ta moc "sułtanów".... Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - adam trucker - 11.05.2005 ja bym musiał jeszcze raz posłuchać żeby ztwierdzić który mi się najbardziej podobał
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - HOWARD - 11.05.2005 Liczba głosów czterdzieści i cztery w naszej mini-ankietce to dobry czas na pierwsze przyjrzenie się wynikom ![]() Na prowadzeniu (a jakże by inaczej )Telegraph Road [43.18%] drugim w kolejności utworem na razie jest... Sultans Of Swing [15.91%] a trzecim (dopiero??? ):Romeo And Juliet [9.09%] Ale wszystko jeszcze może się zmienić albowiem są jeszcze osoby, które nie zagłosowały (dość trochę tych osób ).Zapraszam zatem do oddania głosu i wyrażenia swojego zdania. Będziemy wiedzieć co było na koncertach w Polsce am besten... Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - StonyRoadRider - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by HOWARD@May 11 2005, 10:08 AMPo tej ankiecie i tak widać wzrost liczby forumowiczów. W poprzednich głosowało nie więcej niż 15 osób PS. Już nie czuję się taki samotny - ktoś jeszcze podzielił mój wybór ![]() PS 2. Nowych zachęcam do głosowania w poprzednich ankietach - m. in. okładki i piosenki irlandzkie - są na drugiej stronie tego forum. Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - tawnuk - 11.05.2005 Esh... ja wiedziałem że jednak What it is nie przebije Telegraph'a albo sułtanów, zresztą w spodku to była pierwsza wersja live mojej ukochanej piosenki jaką kiedykolwiek słyszałem B) Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - numitor - 11.05.2005 Stony --> A na co glosowales? Ja na "Song For Sonny Liston" jestem ceikawy czy to ja dolaczylem ?
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - kuba87 - 11.05.2005 Ja proszę jeszcze o opcję w ankiecie na końcu pod tytułem "WSZYSTKIE" ponieważ nie jestem w stanie wybrać jednej piosenki, jeśli do dzisiaj jestem pod wrażeniem i w myślach mam cały czas sobotni wieczór w Warszawie ( bynajmniej nie na meczu obok :/ ) ... Reasumując, mój głos na najlepszy utwór przyznaje całemu koncertowi
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - kszaq - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by numitor@May 11 2005, 02:20 PMroadrider bodajze na romeo and juliet Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - lukas1119 - 11.05.2005 WITAM WSZYSTKICH JESTEM TUTAJ NOWY, JAKBY KTOŚ NIE WIEDZIAŁ FAJNA STRONA - DOBRZE ŻE JEJ AUTORZY ZAREKLAMOWALI JĄ NA KONCERCIE W SPODKU (W WAWIE CHYBA TEŻ??) TELEGRAPH ROAD - NA TO CZEKAŁEM I TO NAJBARDZIEJ MNĄ ZAKRĘCIŁO W sumie to nie zdziwiłem się widząc wyniki Telegraph road i zaraz za nią Sultans of swing POZDRAWIAM Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - StonyRoadRider - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by kszaq+May 11 2005, 03:25 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kszaq @ May 11 2005, 03:25 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-numitor@May 11 2005, 02:20 PMroadrider bodajze na romeo and juliet [/b][/quote] dobra, ucinam wszelkie spekulacje Why Aye Man - pierwsze wrażenie okazało się decydujące.
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - ddawwidd - 11.05.2005 Ciezko wybrac... Zaznaczylem "Boom Like That", mimo ze caly koncert stal na rewelacyjnym poziomie. Powod? W Katowicach zostalo to zagrane o niebo lepiej niz na plycie studyjnej, z niesamowita energia... Zreszta po koncercie sie tak naprawde do tego utworu przekonalem. A "Telegraph Road" czy "Sailing..." uwielbialem juz przed koncertem ![]() PS.: Moj pierwszy post na forum - witam wszystkich
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - HOWARD - 11.05.2005 Witamy Ciebie ![]() Faktycznie, BLT na koncercie wypadło lepiej, zdecydowanie lepiej aniżeli na płytce, ale to tak chyba już jest z koncertówkami Publiczność robi swoje.
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - kszaq - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by HOWARD@May 11 2005, 06:10 PMwarto to potem zsnow uslyszec na plycie cd z koncertem Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - HOWARD - 11.05.2005 Już niedługo, Krzaq, już niedługo... (jak to dostanę, to ... chyba non-stop w odtwarzaczu będzie szło) Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - kuba87 - 11.05.2005 Oj tak... oby można już było posłuchać... ale faktycznie, ktoś to kiedyś tutaj mądrze stwierdził, że im dłużej czekamy tym z większym apetytem będziemy słuchać.. i ja sie zgadzam... a jeszcze raz ponowie swoje pytanie... Czy będzie jakiś zapis audio/video z TORWARU?? BO jak narazie wszystko kręci się wokół Spodka.. czy ktoś wogóle nagrywał Torwar??
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - pablosan - 11.05.2005 Zagłosowałem na TR, aczkolwiek był jeden utwór w Pradze w którym w pewnym momencie MK tak uderzyl w struny, ze ja usłyszałem jakby ktos podszedł do kryształu czy czegos podobnego-ciezko to wytłumaczyć mi i uderzył w to czyms metalowym, naprawde zapamietałem to maksymalnie, nigdy nie sadzilem, ze gitara moze miec taki dzwiek!!!. Zdaje sie ze to było Sailing To Philadelphia , ale nie jestem pewiem.
Najlepszy! >>> 6/7 Maj 2005 <<< - HOWARD - 11.05.2005 Cytat:Originally posted by kuba87@May 11 2005, 10:41 PMGrzesiu na kamerze cyfrowej nagrywał koncert Torwar 2005 (chyba było już o tym mówione kilka dni temu na forum, a nawet dzisiaj MARTINEZ potwierdził )
|