![]() |
|
Spotkanie Z Markiem - Katowice - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +---- Dział: Katowice, Spodek - 6 maja 2005 (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=25) +---- Wątek: Spotkanie Z Markiem - Katowice (/showthread.php?tid=48) Strony:
1
2
|
Spotkanie Z Markiem - Katowice - grzes - 16.05.2005 Cytat:Originally posted by tomek999+May 15 2005, 06:44 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (tomek999 @ May 15 2005, 06:44 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-HOWARD@May 9 2005, 07:25 PMA co powiecie o dziewczynie która wygrała gitarę mistrza ? -_- Dziwne, ze nie weszła jeszcze na forum się pochwalić [/b][/quote]mówiłem jej o naszym forum Hej dziewczyno z gitarą Marka czy już tu jesteś? Spotkanie Z Markiem - Katowice - kszaq - 16.05.2005 ja mam wrazenie ze ta osoba jest zarejestrowana na forum
Spotkanie Z Markiem - Katowice - tawnuk - 16.05.2005 To pewnie Howard :ph34r: On ma taką dziewczęcą buźkę tylko sobie włosy ściął dla niepoznaki
Spotkanie Z Markiem - Katowice - HOWARD - 16.05.2005 Włosy ściął?? Hehehe, chyba nie bałdzo... Zawsze miałem włosy (na avatarku też mam jeśli o to biega)... no... może w krótkim okresie po urodzeniu nie miałem, ale to wyjątek
Spotkanie Z Markiem - Katowice - kszaq - 16.05.2005 jesli Howard ma wlosy to co ja MAM ?
Spotkanie Z Markiem - Katowice - Piotrd - 16.05.2005 hmmm a ja znając życie podejrzewam, ze ta dziewczyna z gitarą nawet nie jest fanem MK, ot wygrała przypadkowa osoba, jak najczęściej w życiu się zdarza. Swoją drogą ciekawe co z nią zrobi. A i jeszcze mam takie małe pytanko, co to za gitara i naczym polega, ze jest to gitara MK, bo z tego co się zorientowałem to on rozdaje taką 1 gitarę przed każdym koncertem (taka forma promocji). więc jak to z tymi gitarami jest (pamiętam, że to chyba taka tradycja bo w 2001 przed koncertem w Kongresowej też podarował gitarę)... Spotkanie Z Markiem - Katowice - BET - 16.05.2005 Oj Piotrus Piotrus, tyle o tym buczymy Jest to Fender Stratocaster - instrument ktory najbardziej kojarzy sie z Markiem i ktory byl przez dlugi czas jego pierwszym instrumentem. "Straty" Marka to gitarki z jego sygnaturka, czyli modele na ktorych gra MK i ktore zostaly przez niego "zaprojektowane" (wielu gitarzystow dokonuje zmian w modelach gitar tak, aby te jak najlepiej odpowiadaly ich preferencjom). "Jego strat" - oczywiscie ten wygrany instrument to nie gitarka na ktorej Marus gral/gra przez jakis czas, tylko nowka, z salonu A te gitarke z 2001 roku to ma pewien forumowicz - Lucky Kooba
Spotkanie Z Markiem - Katowice - Piotrd - 16.05.2005 Cytat:Originally posted by BET@May 16 2005, 09:12 PMdzięki za wyjaśnienia No teraz to dla mnie wszystko jasne ![]() ps. ciekawe ile takie cudo kosztuje (zupełnie nie mam pojęcia na temat gitar)... Spotkanie Z Markiem - Katowice - BET - 17.05.2005 To Ci powiem - 1999$ plus koszty przesylki http://www.fender.com Dobrze mowie? Chyba tak. Kiedys sobie kupie. Napewno.
Spotkanie Z Markiem - Katowice - seba - 17.05.2005 Ja na niego zbieram . To jest jakieś 8000 złotych. Nie tak dużo jak na takie cudo .
Spotkanie Z Markiem - Katowice - BET - 17.05.2005 Luzik Seba! Dolar traci na wartosci, niedlugo ten strat bedzie tyle kosztowal ile squiery made in korea
Spotkanie Z Markiem - Katowice - Robson - 17.05.2005 To co przeżył Grześ i czego był świadkiem to przechodzi wszelkie pojęcie. Chyba bym nie podołał
Spotkanie Z Markiem - Katowice - margolcia - 22.05.2005 to dziewczę co miało szczęście wygrać gitarę to nie ja - zapewniam a jestem nieskazitelnego charakteru. Na razie czytam o czym piszecie, ale popędzona przez Howarda melduję że żyję, tylko nawał pracy nie pozwala mi aktywnie uczestniczyć w dyskusji. Pozdrawiam wszystkich, Lady Writer :ph34r: ...... Spotkanie Z Markiem - Katowice - koobaa - 30.05.2005 Cytat:Originally posted by Piotrd@May 16 2005, 06:00 PMJa tez sie swego czasu zastanawialem o co chodzi z tymi gitarami ktore raz po raz rozdaje MK. Nie omieszkalem GO o to zapytac przy okazji pamietnego meet'n'greet w 2001r. Wtedy mi odpowiedzial ze to byla jedna z jego gitar treningowych, ktorych uzywal w domu i na ktorych nie nagrywal tylko sobie cwiczyl. Czy mowil prawde? Nie wiem. Przypuszczam, ze nawet jesli to nieprawda i gitare zakupila firma plytowa dajac MU ja tylko do podpisu, to bylo MU niezrecznie o tym mowic i nie chcial mi robic przykrosci. W kazdym razie, moge z cala pewnoscia potwierdzic, ze jest to oryginalny Fender Strat model Standard z 2000r (USA). (model MK Signature ukazal sie kilka miesiecy pozniej), moge potwierdzic, ze Mark na nim gral - na moja prosbe zagral na nim kilka taktow, i z cala pewnoscia moge potwierdzic ze jest to oprocz wspanialego instrumentu niesamowita pamiatka ze spotkania ktore zostanie w pamieci na cale zycie. I naprawde, powiem Wam, nawet jesli te gitare zakupil ktos inny, to sam fakt ze otrzymalem ja od mego Maestro ma dla mnie znaczenie symboliczne. I niech tak zostanie... Spotkanie Z Markiem - Katowice - HOWARD - 30.05.2005 Cytat:Originally posted by koobaa@May 30 2005, 04:37 AMNa pewno to co mówił Mark to była prawda. Jeśli sam o tym Ci powiedział to po co miałby kłamać? ![]() Super sprawa z tą gitarą, naprawdę, wielka rzecz... Gdyby i mi udało się ją w takich samych okolicznościach dostać nie leżała by na półce tylko chyba zacząłbym się uczyć grać (na gitarze nie umiem zagrać dosłownie nic) Ale z kolei bardzo nie pogardziłbym bębnami Terry'ego... , tymi na których widać jak gra M4N... Mniam!Zresztą Sonor Danny'ego też się świetnie prezentuje, ale jednak instrument "szalonego Williamsa" nie pokonany ![]() ...Tak mi się na wspomnienia zabrało... Czy DS nie mogliby zagrać chociaż raz na jakimś koncercie? Powiedzmy Knopfler (hehe, "powiedzmy Knopfler" ), Clark, Fletcher, Williams, Cummings, Illsley i Franklin? Byłoby....miło
Spotkanie Z Markiem - Katowice - kszaq - 30.05.2005 Cytat:Originally posted by BET@May 17 2005, 01:37 PMowszem traci ale w przypadku dolara jest tak ze bardzo dlugo traci az do chwili az się mocno "odbije" i znow bedzie po normalnej cenie hmm a mze taki maly koncert DS w 2008 roku ? |