![]() |
|
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... (/showthread.php?tid=472) |
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 19.09.2006 OK nie ma czasu na spekulacje to juz jutro! Mam nadzieję, że nasi przedstawiciele na kontynent Ameryki Północnej- Kuba , Olaf będa czujni i blisko radia WCLZ.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - jamm - 20.09.2006 to o ktorej sluchac tego radia? naszego czasu oczywiscie... dzis czy jutro? bo ja mam za ciezka glowe dzis do takich lamiglowek bo na razie puszczaja dyskoteke U2
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - olaph72 - 20.09.2006 Niestety, nie mam szans na złapanie sygnału. Musieliby mieć w tym Maine naprawdę potężny nadajnik.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - jamm - 20.09.2006 no i wreszcie mowia o koncercie i biletach ale czy bedzie transmisja to nie zrozumialem... jak powiedzial koobaa, niektorzy baaardzo kochaja jezyk ojczysty
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 20.09.2006 Niestety transmisji z samego koncertu nie będzie. Będzie jedynie relacja z wydarzenia, jakim jest koncert MK w malutkim miasteczku rybackim w Maine. Z tego co wiem, koncert nie będzie nagrywany profesjonalnie, jednak wiem o co najmniej trzech osobach, które nagrywać będš i dwięk i wizję by zrobić z tego bootleg. Jak znam życie, będzie dostępny już wkrótce w sieci. Otarłem się o ten koncert, jednak niestety - wołali zbyt wiele za bilety. Podobno zwracajš nawet kasę, za bilety premiowane (500$ które dawały przepustkę na party po koncercie, w którym miał uczestniczyć MK. Pewnie doszło do jakiego nieporozumienia, bo Mark raczej nie będzie w tym spotkaniu uczestniczyć. To na razie tyle wieci z frontu.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 21.09.2006 Done With Bonaparte Sailing to Philadelphia Donegan's Gone Rudiger The Trawlerman's Song Romeo & Juliet Song For Sonny Liston (MK & Glen) Marbletown Devil Baby Baloney Again Postcards From Paraguay Whoop Dee Doo All That Matters (MK, Richard & Guy) A Place Where We Used To Live encore: Wild Theme (MK & Guy) If This Is Goodbye Co niesamowitego... niezwykła setlista, prawda? Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 21.09.2006 Jestem w szoku to mało powiedziane!!! Moje ukochane A Place Where We Used To Live, Whoop De Doo ,Trawler i jeszcze Pocztówki. Och wiele bym dał aby mieć ten koncert w swoich zbiorach. I zrobię wszystko aby tak sie stało. Wierzę że wspólnymi siłami uda Nam się. ![]() ps. zwracam uwagę na finał. Tylko Mark
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 21.09.2006 Cieszę się Robert, że się odezwałe bo już się zastanawiałem czy naprawdę na nikim nie zrobiła wrażenia ta setlista... ![]() Koncert był filmowany z przez conajmniej dwie kamery i nagrywany przez kilka osób. Na pewno bedzie dostepny juz niebawem. To był historyczny wieczór, bez dwóch zdań... Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 21.09.2006 Zdecydowanie Taki program, repertuar nie zdarza się przy każdej okazji. Próbuje wczuć się w klimat i moim zdaniem setlista przepięknie ułożona. Whoop Dee Doo, All That Matters, A Place Where We Used To Live. Czy trzeba czego więcej? Alez musiało być magicznie. Już nie mówię o zakończeniu.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Ania_M - 21.09.2006 No jasny gwint! Jeszcze wczoraj pamiętałam o tym koncercie ale potem zupełnie wyleciało mi z głowy :-( Będzie gdzie jaka powtórka? Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 21.09.2006 I wrócił Trawler którego brakowało podczas Shangri-La tour. Nie sšdze aby była powtorka. Takie wydarzenia sš jednorazowe i przechodza do bogatej historii. Oczywicie fani zrobiš wszystko aby ten wieczór jako udokumentować tak jak to już niejednokrotnie miało miejsce
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 21.09.2006 Tak... Cały czas przeżywam, mimo, że nie dane mi było tam być. Wystarczy spojrzeć na setlistę i majšc wiadomoć, że oprócz MK byli tam tylko gitarzysta, klawiszowiec i basista oraz fakt, że wszystko odbywało sie w tak kameralnym otoczeniu, w rezultacie to musiał być wyjštkowy i unikalny wieczór. Tylko jeden utwór DS - Romeo & Juliet, w którym końcowe solo gra Richard... Reszta to MK solo i to w naprawdę akustycznym wydaniu - Mark Knopfler Unplugged. Song For Sonny Liston - tylko Mark i Glenn Worf, Wild Theme - tylko Mark i Guy... No a przeciez jeszcze Pocztówki i A Place...- takie klejnoty po raz pierwszy grane na żywo... Już nie mogę się doczekać DVD... ![]() PS. Mała korekta w setlicie, po Donegan's Gone pojawił się jeszcze Rudiger (już dopisałem)
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - adam82 - 22.09.2006 Zrobiła wrażenie na mnie ta set lista... i to spore ![]() Mam wielkš nadzieję, że może Mark na następnej trasie trochę zamiesza w secie i usłyszymy "Devil Baby", "A Place Where We Used To Live", "Travleramana" + co z ATRR. Swojš drogš dla mnie korzystne byłoby odpuszczenie sobie grania "Walk of Life" i "MfN", osłuchane to, a jest tyle wpsaniałych mniej znanych perełek
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 22.09.2006 Cytat:Originally posted by adam82@Sep 22 2006, 12:11 AMZgadzam się Adam, choć z drugiej strony idšc raz na jaki czas na koncert swego ukochanego artysty żal jest wykrelać cokolwiek z repertuaru... Ale masz rację, MFN i WOL nie brakowałoby mi na solowym koncercie Marka Knopflera. Mylę, że ten historyczny koncert w Boothbay może w pewnym sensie być poczštkiem nowego trendu w muzycznym postrzeganiu wiata przez MK. Małe sale koncertowe i bliski kontakt z publicznociš - muzyka, którš obecnie tworzy Mark zdaje się idealnie pasować do tego typu scenariusza. Ja się cieszę. Cały czas mam w pamięci atmosferę klubu Ronniego Scott'a w którym było nie więcej niż 300 osób a ze sceny oddalonej o kilka metrów płynęły dwięki np Water Of Love w wykonaniu The Notting Hillbillies... Mylę, że Mark idzie włanie w tym kierunku. Byle tylko można było normalnie dostac bilety... ![]() Guy Fletcher umiecił na swej stronie mini-dziennik z koncertu w Boothbay. Ciekawa lekturka, wyglšda na to, że niewiele brakowało by nie dotarł na czas i koncert odbyłby się w trio. Wyglšda też na to, że Mark występował w pożyczonych gaciach
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - adam82 - 22.09.2006 Cytat:Originally posted by koobaa@Sep 22 2006, 02:02 AMZgadzam się, że takie klubowe koncerty majš w sobie niewštpilwy urok. Tylko majš dwa zasadnicze minusy - dostęp do biletów i kwestię cen - czasem kluczowš, szczególnie w polskich warunkach... Inna rzecz, to fakt, że po zmianie szyldu Mark i tak zrezygnował ze stadionów, co mnie osobicie bardzo cieszy. Dla mnie sale na kilka-kilkanacie tysięcy sš dobrym "złotym rodkiem", żeby tylko jeszcze powstało u nas kilka takich naprawdę nowoczesnych obiektów. Ostatnio pozytywnym zaskoczeniem była dla mnie wizyta w Kedzierzynie-Kolu na koncercie Al'a di Meoli - wietna kameralna (mylę że na 6 tys. max) sala, naprawdę nowoczesna, jedynym minusem jest położenie gdzie "na końcu wiata"
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 22.09.2006 A najbardziej intryguje mnie wykonanie 'Pocztówek z Paragwaju'
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 27.09.2006 Pojawiajš się pierwsze nagrania z tego koncertu. Robson wprawdzie założył osobny wštek dla Whoop Dee Doo, ale proponuje wrócić tutaj gdyż jest już ich trochę więcej: A place where we used to live Devil Baby All that matters File factory jest kolejnym serwisem gdzie mozna umieszczać duże pliki on line. Trzeba odnaleć link: "download for free with File FactoryBasic" Póniej pojawiš sie pewnie reklamy, które można ominšć klikajšc w lewym dolnym narożniku i na kolejnej stronie trzeba znaleć link: "click here to begin your download". Dalej powinno już ukazać się okienko typowe przy cišganiu pliku. Chciałbym abymy wiedzieli, że te nagrania zostały udostępnione przez ludzi, którzy chcieli się nimi podzielić, warto o tym pamiętać, że wcale nie musieli tego robić. Osobicie zapytałem czy mogę umiecić tutaj te linki zapewniajšc, że nie zostanš wykorzystane w komercyjny sposób. To był koncert charytatywny i istniała przez chwilę możliwoć, że na salę nie zostana wpuszczone osoby z jakimkolwiek sprzętem nagrywajšcym. Jakoć jest jaka jest. Whoop Dee Doo, do którego Robert podesłał link jest wersjš poprawionš. Nagrania powyższe zostały zarejestrowane przez tę samš osobę (Gayle z Michigan), jednak sš doć ciche i nie obrobione jak to pierwsze. Mimo wszystko mylę, że to pierwsze udostępnione nagrania i nie powinnismy być wybredni. Jesli kto potrafi (i ma odpowiedni sprzęt/program) to może pewnie doć łatwo polepszyć ich jakoć. Mylę też, że nie ma co liczyć na nagrania z konsolety, gdyz takich nie zrobiono, a jeli tak, to sš strzeżone przez Opera House, gdzie odbył się koncert. Bootleg DVD jest również w fazie składania. Istnieje kilka zapisów z równoległych kamer więc pewnie za jaki czas się doczekamy. Cały koncert w wersji audio ma się również pojawić na Dime, lada chwila. Na razie tyle .Wcišż czekamy na Pocztówki ...
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 27.09.2006 Wielkie dzięki Kuba Rzeczywicie sporód tych czterech Whoop De Doo słychać najlepiej. Ale i tak jaki drobny fragment tego wydarzenia mamy.
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - koobaa - 27.09.2006 Done With Bonaparte Sailing To Philadelphia Donegan's Gone & Rudiger Trawlerman's Song & Romeo and Juliet Song for Sonny Liston
Jeszcze Jeden Koncert Z Markiem... - Robson - 27.09.2006 Jestem pod dużym wrażeniem. Na razie tylko tyle mogę powiedzieć. Sailing jest po prostu magiczne. Sonny Liston póki co niedostępny. |