![]() |
|
Bardzo Inna Muza - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Bardzo Inna Muza (/showthread.php?tid=456) Strony:
1
2
|
Bardzo Inna Muza - olaph72 - 24.07.2006 Cha cha! Ależ tam kobita mówi po rosyjsku, nie po ukraińsku! Na marginesie: mój dziadek od strony mamy też był Ukraińcem. Przynajmniej tak twierdził.
Bardzo Inna Muza - Patique - 24.07.2006 Cytat:Originally posted by olaph72@Jul 24 2006, 08:07 PMWiem, że ta pani mówi po rosyjsku (zresztš był to rok 1981, niemaszki pewnie nie rozróżniali).Niemniej sam ukłon się liczy. Moj dziadek był rodowitym Ukraińcem (pochodził z miejscowoci Przemylany z okolic Lwowa) i gdyby nie fakt, że z miłoci do mojej babki uciekł z niš do Gdyni (zaraz po narodzinach mojego ojca) to pewnie urodziłbym po drugiej stonie granicy ...
Bardzo Inna Muza - Andrzej - 24.07.2006 I wtedy mielibysmy swojš knopflerkowš placówkę dyplomatycznš na Ukrainie pod przewodnictwem Patique. Ale i tak jest nie żle w końcu mamy Olapfa w Kanadzie. Pręzny to orodek. Bardzo Inna Muza - olaph72 - 24.07.2006 Żeby było mieszniej: włanie wróciłem z banku, gdzie obsługiwał mnie kasjer Ukrainiec, niejaki Witalij.
Bardzo Inna Muza - ania - 25.07.2006 zmuszona sytuacja forumowa owego watku rozpoczelam generalne porzadki czelusci twardego dysku oraz podlogi wokol radia. obawiam sie, ze z marnym skutkiem, acz z artystycznym nieladem jako finalem pomijajac rzecz jasna Claptona :wub: wiadomo honey bunny i J.J. Cale'a przypominam 'mistrza naszego mistrza' (stare dzieje pewnej bardzo, bardzo, bardzo mojej piosenki B) ) ankowe niemarkowe to: James Brown - bo przy funky to dopiero mozna poszalec B) ![]() Dinah Washington- co tu duzo mowic- krolowa blues'a ... poza tym zawsze mialam slabosc do deciakow, grajacych za jej plecami Sade i Sting - takie moje dwa essy floressy ![]() ... co do calej ankowej niemarkowej listy to w zaleznosci od wspomnien zmienna jest ale jak sie zakocham to dopiero dyskoteka sie zaczyna
Bardzo Inna Muza - macsa - 25.07.2006 Skoro w wštku jest pytanie o bardzo innš muzykę to muszę się wypowiedzieć w tej sprawie... Drugim na licie moich ulubionych wykonawców jest grupa Depeche Mode, po MK oczywicie... Najbardziej fascynuje mnie płyta "Songs of faith...", nic co wydali wczeniej ani póniej nie dorówna tej płycie. Czy kto na forum też słucha DM ? Pozostałe moje fascynacje muzyczne sš już bardziej zbliżone do Mistrza: David Gilmuor - zwłaszcza ostatnia płyta... Pink Floyd - zwłaszcza " The Division Bell " i "Pulse" Norah Jones - pięknie klimaty i wiele, wiele innych... Bardzo Inna Muza - Bart - 25.07.2006 Cytat:Originally posted by macsa@Jul 25 2006, 07:28 AMJa, namiętnie :] Ale trudno mi wybrać jednš ulubionš płytę. Na pewno moja czołówka to SoFaD, Black Celebration, Ultra, Violator i ostatnio połowa Playing the Angel
|