![]() |
|
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Recenzje Płyty "all The Roadrunning" (/showthread.php?tid=381) |
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - macsa - 03.05.2006 Dobra robota !!
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 03.05.2006 Gdyby nie to, że płytę już posiadam, to po przeczytaniu tej recenzji szybko biegłbym do sklepu. A tak włšczam tylko 'repeat all' w odtwarzaczu i jest ok. To dobra recenzja o płycie a nie o tym czy Mark chce zarobić i szuka nowych możliwoci w tym temacie. Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ania - 03.05.2006 ...gdyby nie ta 'wielka woda' wyslalabym autorowi 'mississippi' w postaci magnoli bo po lekturze nawet love and happiness brzmi troszke lepiej
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - aaadam - 03.05.2006 brawo! wietna robota! Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 04.05.2006 Też bardzo mi się podoba Rzetelna, fachowa robota i co bardzo ważne opisany utwór po utworze ale nie mogło być inaczej skoro recenzja jest pióra Kuby.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 04.05.2006 Przypuszczam ,że Olapha
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 04.05.2006 Ale podpisane jest Kuba Olesiński przecież :wacko: Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 04.05.2006 znowu dałem ciała???? :o Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - olaph72 - 04.05.2006 Autorem jest Kooba, redaktorem - ja.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 04.05.2006 No to dałem tylko pół ciała
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - StonyRoadRider - 06.05.2006 Cytat:Originally posted by grzegorz@May 3 2006, 11:13 AMA ja szybko włożyłem płytę do mojego starego sprzętu grajšcego i nacisnšłem "play" Ja odbieram muzykę w dużym stopniu intuicyjnie, albo mi się co podoba, albo nie. Często nie wiem, dlaczego co do mnie przemawia lub odrzuca, nawet jak się nad tym zastanawiam. Recenzent natomiast musi to nazwać, i to w sposób, który czytelnikowi wyda się atrakcyjny. Stšd powstajš krzywdzšce oceny, tym bardziej, jeli wpływ na ich powstawnie ma brak wiedzy. Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 07.05.2006 Nie potrafie tego wytłumaczyc, - wstyd się przyznac ale nigdy nie wysłuchałem całej płyty oprócz DS i MK za jednym "podejciem". Nowš "Drogę" MK i EH słucham za jednym podejciem i jeszcze repet all
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 12.05.2006 przeglšdam dzisiaj sobie teletydzień... kawka, niadanie itp... i nagle o mało się nie zakrztusiłam... oto jest recenzja płyty MK & EH... i to jaka ![]() w skrócie, bo recenzja jest doć długa: "Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Dlatego włanie nie ma tu piosenek pisanych z mylš o listach przebojów. Jest za to pięknie." "Tym, co łšczy Harris i Knopflera, jest dojrzałoć i klasa." "Jednak największym smaczkiem All The Roadrunning nie sš melodie oraz aranżacyjne smaczki, a współbrzmienie głosów Harris i Knopflera. Chwilami słuchajšc tego albumu, mamy wrażenie, że to rozmowa dwojga dojrzałych partnerów. Jego niskie, szorstkie melorecytacje i jej wysoki, mocny piew dajš nam poczucie obcowania z mšdrš, dowiadczonš parš. Dwojgiem luidzi, których mšdroć życiowa przyda się każdemu z nas. Tomasz Lada" Jestem mile zaskoczona takš recenzjš w zwykłej gazecie telewizyjnej. Drugi raz w życiu sięgnęłam po tš gazetę... to się nazywa szczęcie
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - jambore - 12.05.2006 A tytuł brzmi "Piosenki ze smakiem" "Nastrojowe, oparte na gitarowych tematach ballady". Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ania - 12.05.2006 za to pan Ziebinski w Newsweek'a twierdzi, ze 'niby wszystko na plycie pasuje, brzmi znakomicie, ale czuje sie brak czegos'. Mark Knopfler jego zdaniem 'chyba zbyt powaznie podchodzi do granej przez siebie muzyki, pozbawiajac jej luzu'. W glosie Emmy 'zabraklo zas pasji', ktora ponoc pojawila sie w 'podobnych piosenkach na solowym albumie Ryana Adamsa 'Hearbreaker' . zdecydowanie bardziej wole sniadanie i kawke z panem Lada
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 12.05.2006 Ptysia a możesz całoć przytoczyć to tak w razie gdybymy już nie dostali tego teletygodnia.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - ptysia - 12.05.2006 Cytat:Originally posted by Robson@May 12 2006, 01:19 PMProszę bardzo ![]() Mark Knopfler i Emmylou Harris - Po raz pierwszy razem Piosenki ze smakiem Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Dlatego włanie nie ma tu piosenek pisanych z mylš o listach przebojów. Jest za to piękno. Emmylou Harris za gwiazdę muzyki country została uznana przed blisko 40 laty. I mimo, że nowe albumy nagrywa rzadko, jej pozycja jest wcišż niepodważalna. Mark Knopfler osišgnšł wyżyny w latach 80., prowadzšc grupę Dire Straits. Jego zespół wylansował kilkanacie przebojów i sprzedał kilkadziesišt milionów płyt, zyskujšc aplauz zarówno ze strony publicznoci, jak i krytyki. Po rozpadzie zespołu z powodzeniem prowadzi karierę solowš. Nie produkuje może teraz takiej iloci przebojów, ale jego kolejne albumy sš wielkimi wydarzeniami, a na koncerty przychodzš komplety publicznoci. Choć zarówno Harris jak i Knopfler sš wielkimi gwiazdami, ich artystyczne drogi sš od siebie bardzo odległe. Choć były lider Dire Straits chwilami romansował z muzykš country, a Harris - w latach 70. - z rockiem, to wydawałoby się, że ich współpraca artystyczna jest niemożliwa, a nawet bezsensowna. A jednak... Tym, co łšczy Harris i Knopflera, jest dojrzałoć i klasa. Włanie wokół nich został zbudowany ich wspólny album. Obydwoje nie muszš nic udowadniać, tworzyć na siłę piosenek z nadziejš na triumfy na listach przebojów. Mogli po prostu napisać dobre piosenki i wspólnie je nagrać. Album "All the Roadrunning" wypełnia 12 utworów. To podobne do siebie w klimacie, oparte na gitarowych tematach, nastrojowe ballady. Snujš się leniwie, otulajšc słuchaczy smakami dojrzałoci i spełnienia. Pozbawione nachalnoci melodie kojš nas, sprawiajšc, że przy tej płycie doskonale odpoczywamy. Jednak największym smaczkiem "All The Roadrunning" nie sš melodie oraz aranżacyjne smaczki, a współbrzmienie głosów Harris i Knopflera. Chwilami słuchajšc tego albumu, mamy wrażenie, że to rozmowa dwojga dojrzałych partnerów. Jego niskie, szorstkie melorecytacje i jej wysoki, mocny piew dajš nam poczucie obcowania z mšdrš, dowiadczonš parš. Dwojgiem ludzi, których mšdroć życiowa przyda się każdemu z nas. Tomasz Lada" Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Robson - 12.05.2006 Dziękuje Ptysia. I aż miło poczytać. Autor serio potraktował płytę i jak dla mnie bardzo trafnie odczytał jej mšdroć i przesłanie.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - grzegorz - 12.05.2006 Tacy porzšdni recenzenci, a w takich marnych gazetach pracujš.
Recenzje Płyty "all The Roadrunning" - Marcin_Kr - 13.05.2006 wzišłem włanie do reki program tv (Tele Tydzień), pozycja może nienajambitniejsza ;]... ale co tam piszš: tytuł: PIOSENKI ZE ZMAKIEM "... Ten album nagrały dwie gwiazdy. Artyci, którzy nikomu nie muszš nic udowadniać. Slatego włanie nie ma tu piosenek pisanych z mylš o listach przebojów. Jest za to piękno..." i to chyba motto recenzji, z którym nie zgodzić się trudno |