![]() |
|
This Is Us- Pierwszy Singiel - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: This Is Us- Pierwszy Singiel (/showthread.php?tid=325) |
This Is Us- Pierwszy Singiel - HOWARD - 02.03.2006 Aha :unsure: Nie spasował Ci?.. A co w nim takiego "najgorszego", hillbilly, wyra to
This Is Us- Pierwszy Singiel - hillbilly - 02.03.2006 Przesłuchałem kilka razy i bardziej mnie denerwuje niz mi sie podoba... ich głosy wogóle nie pasujš do siebie.. a zwłaszcza nie lezy mi EH.. cały czas przypomina mi muzykę z filmu którego nie mogłem przetrawic.. chyba Grease sie nazywał.. a cała piosenka jest jaka taka banalna i te zagrywki w tle.... sorry ale wg. mnie do niczego. This Is Us- Pierwszy Singiel - HOWARD - 02.03.2006 No ja muszę powiedzieć, że mi się podoba, od razu chce się tupać nogš <tuptup>, a jak się chce tupać, to może to oznaczać, że dany kawałek muzyczny już zapowiada się niele ![]() Hillbilly, nie masz za co przepraszać. że do niczego. OK, wyrażasz tym swoje zdanie... Może inne Ci będš pasować.. Czekamy zatem na album na półkach
This Is Us- Pierwszy Singiel - hillbilly - 02.03.2006 Czekamy... jest jeszcze 10? utworów ![]() Pozdrawiam. This Is Us- Pierwszy Singiel - HOWARD - 02.03.2006 ![]() Tak, jeszcze prócz TIU, to całe dziesięć (nie liczšc wczeniejszego ATR) ... All The Roadrunning 01. Beachcombing - 4.13 02. This Is Us - 4.35 03. I Dug Up A Diamond - 3.36 04. Red Staggerwing - 3.00 05. Rollin' On - 4.12 06. Love And Happiness - 4.20 07. Right Now - 3.31 08. Donkey Town - 5.41 09. Belle Starr - 3.03 10. Beyond My Wildest Dreams - 4.23 11. All The Roadrunning - 4.49 12. If This Is Goodbye - 4.44 Dla mnie 5. i 12 utwór (tytuł) brzmi intrygujšco ![]() Poczekamy, posłuchamy.. This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 02.03.2006 Temat który kończy tę płytę mnie też bardzo intryguje. Wystarczy sobie przypomnieć slowa Maestro: "Piosenka If This Is Goodbye została zainspirowana słowami które pisarz Ian McEwan napisał po 11.09.2001 o tych rozmowach przez telefony komórkowe z wież WTC, rozmowach, które po raz ostatni mówiły "Kocham Cię";to z kolei łšczy sie z This Is Us , które jest żywym uwielbieniem życia z miłociš, ożenku, wychowywaniu dzieci oraz wspólnym oglšdaniu albumu ze zdjęciami" This Is Us kipi radociš życia i mšdrš prostotš. Życie i tak jest skomplikowane i pokręcone. W takich kategoriach mylę o tym fragmencie który od wczoraj bardzo mnie uzależnił i zaraża pozytywnš energia. Dzięki Mark, dzięki Emmy
This Is Us- Pierwszy Singiel - Shiver - 02.03.2006 Czy kto się orientuje czy ten singiel jest/będzie gdzie do kupienia? This Is Us- Pierwszy Singiel - Vidocq - 03.03.2006 Własnie dostałem od Howarda singielek... słucham go przy kawie , słońce wyszło w Łodzi. nieg szybko stopnieje Płyta zapowiada się zaiste wybornie. This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 03.03.2006 Shiver mam nadzieję, że to będzie możliwe jak pojawi się oficjalna premiera Na razie mamy wersję radiowš a singielek może jakies b-sajdy będzie zawierał. Oby
This Is Us- Pierwszy Singiel - hillbilly - 03.03.2006 Ja też mam takš nadzieje Robson... jak czasami słucham płyty Guitar Dreams to nie moge uwierzyć że niektóre utwory nie znalazły sie na płytach... a tak w ogole to moze kto by tak jakas ankietke na najlepszy b-side zorganizował
This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 04.03.2006 Tak bisajdy DS/MK to prawdziwe rarytasy Ankieta byłaby ciekawym spojrzeniem na bisajdy choć przyznam szczerze miałbym kłopot z wybraniem najpiękniejszego.
This Is Us- Pierwszy Singiel - MARTINEZ - 04.03.2006 Jakas pociecha ze na tej plycie z EH mark bedzie sie popisywal przy lasce i pogra fajne soloweczki no nie ? ))kto ma tam kontakt z guyem fleczkiem to prosba niech spyta czy mark planuje jakies chorki damskie na plycie bo to urozmaica piosenki bardzo
This Is Us- Pierwszy Singiel - StonyRoadRider - 06.03.2006 Cytat:Originally posted by hillbilly@Mar 2 2006, 10:56 AMW sumie niezła piosenka, ale na tle poprzednich singli Marka zgadzam się, że jest najgorsza. Aranżacyjnie mi się podoba, głosy Marka i Emmylou do siebie pasujš, tylko, powiedzmy, kompozycyjnie jest mało odkrywcza. Podobne wrażenie mam z "All The Roadrunning" - gdyby tę melodię między zwrotkami zagrać w aranżacji irlandzkiej, byłaby prawie nie do odróżnienia od przygrywki do "Lily of the West". This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 08.03.2006 I okładeczka już jest. Bajeczna zresztš: http://www.mark-knopfler-news.co.uk/frameset.html oczywicie w newsach
This Is Us- Pierwszy Singiel - jambore - 08.03.2006 FIRST SINGLE: The first single from the forth-coming All The Roadrunning album, This Is Us, was played for the first time last week on Terry Wogan's BBC Radio 2 show. It received such an overwhelming response that they've decided to play it again this coming Friday, 10th March. Be sure to tune in to Terry Wogan's show between 7:30am - 9:30am (UK times), 88 - 91FM, or listen online at http://www.bbc.co.uk/radio2 Z tego co widzę podobał się utwór i jeszcze raz się pojawi w BBC Radio 2 This Is Us- Pierwszy Singiel - dudageo - 08.03.2006 pytanie, czy i kiedy będzie można ten singelek zakupić?? This Is Us- Pierwszy Singiel - ania - 08.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 8 2006, 03:52 PMmusze przyznac, ze to single'owe niebo bardziej mi do gustu przypada ... This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 08.03.2006 Tak jest cudne Mam nadzieję, ze uda się złapać tego singla.
This Is Us- Pierwszy Singiel - dudageo - 08.03.2006 na "Spanish City" piszš, że póki co singel jest wydany (co prawda piszš o Hiszpanii jedynie) jako płyta promocyjna dla stacji radiowych, ale w najbliższym czasie spodziewana jest wersja komercyjna z dodatkowym materiałem... Przyznam, ze ta druga częc zdania brzmi nie mniej zachęcajšco od pierwszej... Hough!
This Is Us- Pierwszy Singiel - Robson - 08.03.2006 Tak. Zdecydowanie druga wersja bardziej mi sie podoba Wyglšda na to, że wkrótce możemy wyglšdać (nadsluchiwać) This Is Us u Piotra K. Czyżby już jutro?
|