![]() |
|
Piosenki Irlandzkie - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Piosenki Irlandzkie (/showthread.php?tid=30) Strony:
1
2
|
Piosenki Irlandzkie - koobaa - 27.01.2005 Cytat:Originally posted by StonyRoadRider@Jan 27 2005, 12:24 PMOk, ok, Stawiam na Done with Bonaparte, to zdecydowanie jak dla mnie naj, naj, choć temat nie koniecznie irlandzki no a interwały? sam nie wiem Jesli chodzi o interwaly - ten wywiad znam z dodatkowego krążka dołączonego do Sailing to Philadelphia ( zjeździłem pół Anglii żeby go dorwać , nazywa sie "Mark Knopfler - Past to the Present" . Oprócz tego jest kilka innych fragmentów - np Mark opowiada jak to wpadł na pomysł intro do Romeo & Juliet na National Steel. Jesli jest ktos zainteresowany to dajcie znac.
Piosenki Irlandzkie - kszaq - 27.01.2005 Done With Bonaparte piosenka której moge non-stop słuchac niezależnie gdzie jestem i co robię Piosenki Irlandzkie - Robson - 27.01.2005 Ja też ostatnio wróciłem sobie do "Golden Heart" i jakby na nowo zafasnynowal mnie "Vic And Ray" fajnie gitara "chodzi" w tym nagraniu- sorry że nie na temat
Piosenki Irlandzkie - StonyRoadRider - 29.01.2005 "Vic And Ray" to wspaniały utwór, ale potrzebowałem dużo czasu, by go docenić. Mimo, że w ogóle uwielbiam GH. A wracając do tematu, mój faworyt zajmuje drugie miejsce z dużą stratą, <_< ale właściwie trudno mi narzekać, że głosujecie na "Done With Bonaparte". Moim zdaniem znakomite są wszystkie cztery piosenki i trudno było wybrać jedną z nich. Tym bardziej byłem ciekaw, jak Wy sobie z tym poradzicie.
Piosenki Irlandzkie - Robson - 31.01.2005 Z tego co widzę Stony głosowaliśmy na ten sam utwór I Ktoś jeszcze
Piosenki Irlandzkie - StonyRoadRider - 01.02.2005 Cytat:Originally posted by Robson@Jan 31 2005, 03:13 PMNa razie nikt się nie przyznaje Ale fajnie, że jesteśmy zgodni
Piosenki Irlandzkie - HOWARD - 17.04.2005 Zagłosowałem na "A night in summer long ago". Dobrze mi się kojarzy ten utworek dlatego na niego kliknąłem Jest miło... Piosenki Irlandzkie - margolcia - 06.06.2005 DWBonaparte to mój faworyt w tej ankiecie. bo w ogóle GH to moja - moja płytka.... :mellow: Piosenki Irlandzkie - Beithe - 06.06.2005 A nie można zagłosować na wszystkie? Jeśli mam wybrać jedną to mimo wszystko Lily. Zatargana z kasetą Chieftainsow do samochodu kojarzy mi się z jazdą po beskidzkich wertepach I jest moim wyłacznikiem z codziennego szumu.
Piosenki Irlandzkie - BET - 09.06.2005 A night in summer. Piekny jest. Tyle. Piosenki Irlandzkie - Michal - 09.06.2005 Done With Bonaparte po koncercie w Katowickim Spodku, nie mógłbym wybrać żadnej innej
Piosenki Irlandzkie - realgar - 09.06.2005 Gdyby w ankiecie było Darling Pretty to był zagłosował włsnie na to. Ten kawałek jest wyraźnie irlandzki, nie tylko we wstępie. Piosenki Irlandzkie - Robson - 09.06.2005 Dokładnie po koncertach mistrza "Done With Bonaparte" ma największe szanse na prym
Piosenki Irlandzkie - majkel - 09.06.2005 DWB. Bardzo mi się podoba ze względu na temat cały czas przewijający się w utworze. Szkoda, że nie ma instrumentalnych kawałków w ankiecie. Zagłosowałbym wtedy na Irish Boy'a
Piosenki Irlandzkie - tawnuk - 09.06.2005 Cytat:Originally posted by realgar@Jun 9 2005, 03:13 PMOj, nie wiem czy to jest piosenka irlandzjka... no chyba że samo intro ![]() Albo ja się nie znam Piosenki Irlandzkie - ddawwidd - 10.06.2005 Done With Bonaparte Jak pierwszy raz ja uslyszalem (na "A Night In London") to delikatnie mowiac mi sie nie podobala. Ale z czasem czlowiek dojrzal i teraz to jeden z moich ulubionych kawalkow Knopflera. Od koncertu ciagle mi chodzi po glowie
Piosenki Irlandzkie - baccarat - 18.06.2005 Jak ja słucham w domu Done With Bonaparte (wyłącznie z A Night in London) to sztywnieją mi plecy, oddech staje się krótki, gardło mam takie, jakby utkwiło tam jabłko i nie mogą się zamną skontaktować domownicy. Kiedyś tak przez ok. godzinę oglądałem i słuchałem w kółko Done w B. na przemian z Je Suis Desole. Jakoś na koncercie nie wystąpiły w pełni te objawy, bo ciągle ktoś szturchał, zasłaniał, albo coś gadał, nie można było się skupić, w pełni zespolić z Markiem, ale ciary były. |