![]() |
|
Co Wam Się Podoba Na Forum - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Co Wam Się Podoba Na Forum (/showthread.php?tid=292) |
Co Wam Się Podoba Na Forum - grzegorz - 20.01.2006 Dla mnie to forum to jak dla spragnionego oaza na pustyni. Teraz jak trafić znam już drogę na pamięć i jestem tutaj co dziennie, a nawet i częciej. Woda w tej oazie gasi pragnienie najlepiej. Tyle przenoni. Podoba mi się (choć było to już kilkakrotnie napisane) szerokie spektrum wieku forumowiczów-miło się czyta myli tych najmłodszych i najstarszych, zawsze można zmienić dzięki temu swój punkt widzenia bšd owiecić się w różnych Markowych sprawach. Nie do przecenienia jest kultura jaka tutaj panuje oraz język jakim dzielimy się swoimi spostrzeżeniami. A najbardziej podoba mi się, że można na was liczyć i dzięki Bartkowi i Martiemu (i pewnie jeszcze komu) spotykać się z Wami. Co Wam Się Podoba Na Forum - Michal - 22.01.2006 Na forum podoba mi się Marcin "Sexi fotka" Martinez Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 25.01.2006 Wpisujcie co jeszcze, to jeszcze nie wszyscy. Co Wam Się Podoba Na Forum - Bart - 25.01.2006 Podoba mi się "atmosferka" I to, że miałem się za wielkiego fana DS, dopóki tu nie trafiłem Przy Was jestem mały piku
Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 27.01.2006 Najbardziej podoba mi się na Forum ten fenomen polegajšcy na tym , iż tak dużo jest tu ludzi młodych.(Przepraszam ,że zaniżam forumowš redniš wieku - Andrzejowi stuknęło 44) Cišgle mnie to zastanawia jak Mark swojš muzykš Was zagarnšł pod swoje skrzydła lub inaczej jak Wy zagarnelicie muzykę Marka do swego serca. Miałem 16 lat w 1978 roku kiedy uslyszałem Sułtanów. Dojrzewałem z tš muzykš i kszałtowałem swój charakter.Nigdy nie przyszedł moment zawachania, tudzież zdrady upodobań muzycznych, i tak jest do dzi. Przeżywałem każdš płytę i byłem wiadkiem jej narodzin (rosło Markowe kultowe pokolenie) Baczšc na to , że przeważajšca czeć forumowiczów to ludzie między 20 -30stym rokiem życia, u Was z muzykš Marka musiało być odwrotnie,nie dane było Wam być przy genezie i powstawaniu tamtych płyt, nie żylicie w tamtych czasach, a mimo to - co Was ujęło, i dla Was, następnego już pokolenia Mark też stał się idolem. No bo wemy taki przykład: mnie akurat nie zauroczyła muzyka moich rodziców, ktorzy w latach 50-60 czego tam zapewne słuchali i sluchajš do dzi. Wręcz ich muzyka wydaję mi się mieszna, pomijajšc poziom artystyczny, a wykonawcy tamtych czasów dzi w idolu od razu dostali by miano kosmitów. A Marka muzyka też ponoć jest "Nie modna" z tš małš różnicš(dla niektórych) , "że nigdy nie wyjdzie z mody" I własnie na tym polega ten fenomen , ktory tak bardzo mi się podoba na Forum, jak Wy ludzie, tak niezmiernie młodzi potrafilicie dopatrzyć się w tej muzyce piękna. Co Wam Się Podoba Na Forum - Robson - 27.01.2006 Pięknie to wyraziłe Andrzeju. Ja już niejednokrotnie nazwijmy to odrobinkę ubolewalem, że dorastałem nie z Markiem. Płyty się ukazywały a ja nic o tym nie wiedziałem Aż do roku 1985...Ale to też fragmenty wspomnień i wiele zawdzięczam mojemu bratu który bardzo dużo opowiadał mi o Brothers In Arms Potem była kaseta "Polskich Nagrań" z ledwo widocznymi literkami Love Over Gold w końcu prawie cała skasowana poza jednym utworem- tym najdłuższym który nie pozwalał zasnšć. Następnie długo chyba nic... Gdzie pojawiło się video Walk Of Life w którym zakochałem sie po uszy i chyba ostatecznie wtedy "oszalałem" na punkcie MK. Najpierw był plan: jeli kupię Brothers In Arms to postawię rodziców przed faktem dokonanym i będa musieli mi kupić wieżę Udało sie!!! I od tego dnia ten kršżek był ze mnš wszędzie. Praca na tartaku i "pielgrzymki" do Krakowa w celu uzupełniania dyskografii. Ależ to były czasy...Od On Every Street a właciwie THN "dorastam" wraz z muzykš MK W telegraficznym skrócie.Dlaczego muzyka MK tak weszła w moje życie? Nie potrafię odpowiedzieć. Wiem jedno za żadne skarby wiata nie zamieniłbym jej na żadna innš
Co Wam Się Podoba Na Forum - pawel - 27.01.2006 Kiedy w jednym z wywiadów Adam Nowak z Raz,dwa,trzy użył sformułowania "kosmiczne pudełko". Strasznie spodobało mi się to okrelenie ze względu na grę znaczeń - z jednej strony kosmos czyli co wielkiego, różnorodnego i nieograniczonegi z drugiej małe zwarte pudełko. Ale do rzeczy ![]() Cały czas fascynuje mnie to, że z jednej strony różnimy się od siebie tak bardzo, mamy mniej lub więcej lat na karku, mieszkamy w różnych miejscach (niektórzy na innym kontynencie), pracujemy w różnych branżach, a jednak... Okazuje się że przy oglšdaniu Bazylei mielimy te same wypieki na twarzach, przed wejciem na Torwar czy do Spodka serce kołatało na podobnie zwiększonych obrotach,itd,itp.... Co Wam Się Podoba Na Forum - dziadek - 27.01.2006 Wydaje mi się, że pewnego rodzaju odpowiedziš mogš być ulubione przeze mnie słowa Marka: Musisz pozwolić, by żyło w tobie dziecko. Inaczej staniesz sie strasznie stary i pusty... Znam ludzi słuchajšcych kiedy kultowego DS, a zapytani dzi o preferencje muzyczne, o MK, odpowiadajš. Teraz nie słucham niczego, nie mam na to czasu... Może to więc jaki młodzieńczy idealizm który przetrwał u Starych koni po czterdziestce * mimo upływu lat... * Cytat z płyty T.Lewandowskiego. Wczystko na sprzedaż Polecam goršco! Co Wam Się Podoba Na Forum - Toloth - 27.01.2006 Ja jestem bardzo opónionym w rozwoju fanem i muszę nadrabiać zaległoci i to włanie forum jest dla mnie wielkš kopalniš wiedzy. Ale przede wszystkim mogę porozmawiać z tak wspaniałymi ludmi jak Wy. Tak działa fenomen Marka: ten człowiek zresza wokół siebie ludzi miłych, pogodnych i w ogóle super, a przy tym normalnych, nie "szpanujšcych" czy jakkolwiek by to wyrazić. Mylę, że rozumiecie To miejsce dla kogo, kto lubi "przy kominku w więta z gitarš (akustycznš ) z przyjaciółmi pobyć". Chce się tu być. Reszta moich odczuć jest podobna do tych, o których tak dokładnie pisalicie wyżej Jest super B)
Co Wam Się Podoba Na Forum - jambore - 30.01.2006 Większoć z nas nie zna się osobicie, a mam wrażenie jakbymy spotykali się na codzień,w pracy,w szkole i na piwie. Nigdy mnie nie bawiły czaty czy forum, uznawałem to za stratę czasu i wylewanie potoku słów bez sensu w dodatku bezosobowo (co za słowo). Dzięki wielu z was zmieniłem diametralnie zdanie co do forum(naszego). Chociaż nie mam dostępu do inernetu,staram się jak najczęciej trafiać na "rozmowę",żeby nic nie umknęło. Mimo,że DS i MK słucham od ponad 20 lat,moja wiedza o MAESTRO była na poziomie "zero",do czsu trafienia na forum(za sprawš SPODKA), od tego czasu moje podejcie do dokonań MK nabrało należytego kolorytu. Muszę przyznać,że wczeniej nie interesowało mnie, która płyta,kiedy wydana,jakie utwory-teraz "muszę wiedzieć wszystko", łacznie z nr buta MK. <span style='font-family:Impact'>Replying to Co Wam Się Podoba Na Forum</span> - wystarczy pomyleć co byłoby bez forum
Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 30.01.2006 Jambore - ujełe w swych słowach wszystko.Pięknie. Nic dodać nic ujšć. W ogóle tekciarz się z Ciebie robi. Co Wam Się Podoba Na Forum - pawel - 31.01.2006 Cytat:Originally posted by jambore@Jan 30 2006, 02:35 PMcałe szczęcie że wchodzšc na forum, nie trzeba się obawiać niezapowiedzianej kartkówki albo jakiego testu, było by kiepsko...
Co Wam Się Podoba Na Forum - Trissi - 14.02.2006 Ja mam pytanko. Czy możecie co poradzić na aktualizację profili i ich podglšd? Wstawiłabym sobie jaki awatarek oraz zmieniła podpis Da się co z tym zrobić?
Co Wam Się Podoba Na Forum - pogdan - 18.02.2006 Ja powiem tak, i się powtórzę. Sam fakt że te forum i tacy ludzie tu sš jest rzeczš cudownš. Może nie aż tak dosadnie ale bardzo bliskie jest mi porównanie forum do wody życia, sóli dla ziemi. (Bilet na kocert kupiłem dzień przed koncertem. Nigdy nie byłem na płatnym koncercie (poza elektrycznymi gitarami 10zł, bardzo dawno temu) . Zawsze twierdziłem że mogę mieć to samo puszczajšc sobie mp3. Ale tu zrobiłem wyjštek, i jak czas pokazał był to jeden z lepszych moich wyborów. Oczewicie bilet najtańszy ale wahałem się żeby mieć ten dzięki któremu bedę jak najbliżej sceny. Kasjer sprzedał mi najtańszy bilet chciaż wczeniej mówił że już takich niema, zwišzało się ze zrozumieniem Jego dla mnie bo widział że zależy mi na jak najtańszym bilecie i jak najbliżej. Dodał jeszcze że przejcie przez barierki nie będzie możliwe.(Tak jak odbierałem to bilety najtańsze miały być tylko wówczas sprzedawane jak już się wyczerpiš te na droższe na 'płytę'. Nalęży dodać że te kupujšc ten bilet (najtańszy) zostałem ostrzeżony że mogę siędzieć tuż koło zestawów kolumn i mieć kiepski widok).Mogę dodać żę miejsce miałem wręcz cudowne, miesca w dalszych sektorach uważam były dużo gorsze ja miałem pierwszy i najbliży i nalepiej widziałem dopóki pod koniec koncertu nie zeszło się do niego mnóstwo ludzi (chcieli być jak najbliżej Maestra) i mi go nie przesłoniono. ) Błogosławiony ten dzień kiedy kupiełm ten bilet i pojawiłem się na Torwarze i ujrzałem Wasz baner. Dzi widzę jak dużo bym stracił. ( Gdzie w latach 1998-99 wyszedł teledeysk z Jim Carrey w którym razem z dwójkš znajomych jedzili sobie samochodem od dyskoteki do dystkoteki. Otóż pdczas tej jazdy jak i w tych dyskoteakch, mieli pewnien tik a mianowicie robili dziwne ruchy w szyi tak że im głowy (broda) chodziły w przód i w tył. Robili to w rytm muzyki (mogę skłamać 'What is love?'? Haddewya ?) W pewnym momencie zacina się odtwarzarka myzyki. Muzyka cichnie. Cała trójka jest sparaliżowana tik w szyi zanika, nie wiedzš co robić, krzyczš i ma się wrażenie że będzie niedobrze, ale dosłownie po paru sekundach jedna z tych osób uderza w odtwarzarkę lub przekłada płytę na drugš stronę, Wszyscy sš kontet, tik w szyji powraca jest ok. Obierało się że ta muzyka jest dla nich czym wielkim może nawet podtrzymujšcym ich życie, dajšcym powietrze, regulujšcym oddech, w każdym bšdz razie wprowadzajšca ład do ich funkcjonowania (którym było ruszanie szyjš w rytm tej muzyki). Może w moim przypadku nie było by to aż tak drastyczne, ale sporo by mi zostało odebrane (gdybym pewnego dnia po wpisaniu w przeglšdarce http://www.forum.knopfler.pl zobaczył napis 'odnalezienie hosta nie było możliwe ...' ). ) Pewnym i to sporym opium dla mnie to forum jest. Drodzy admini: bartek, MARTINEZ, bardzo dziękuję Wam za stworzenie czego tak uroczego i za pracę na tym. Jest to miejsce gdzie naprawdę lubię zajżeć i poczytać to co się tu na forum pojawia. To wszystko, co tu znajduję bardzo mi się podoba i często przywołuje ciepły umiech na twarzy. Co Wam Się Podoba Na Forum - MARTINEZ - 18.02.2006 dzieki za mile slowa postaramy sie cos zrobic w koncu nowego na stronie
Co Wam Się Podoba Na Forum - jambore - 19.02.2006 NO
Co Wam Się Podoba Na Forum - bartekold - 19.02.2006 heh, marti. fajny jeste.
Co Wam Się Podoba Na Forum - HOWARD - 01.03.2006 Mi na forum podobajš się .. Osoby ![]() Bo forum to ludzie. A php to narzędzie by mogli mówić
Co Wam Się Podoba Na Forum - Andrzej - 01.03.2006 Cytat:Originally posted by HOWARD@Mar 1 2006, 09:41 AMI koty Howardzie(wyczytałem to w Twoim pocie do Dominique) Co Wam Się Podoba Na Forum - dominika - 02.03.2006 Howard trafił w samo sedno Choć oczywicie sam fakt zaistnienia technicznej możliwoci komunikacji (zabrzmiało jako dziwnie pseudo-naukowo ) leży u podstaw, tak więc pewnie nie należy lekceważyć tych technicznych aspektów. No ale samo powstanie takiego miejsca było wielkim przełomem. I za to wielkie "dziękuję" dla szanownych twórców A Andrzej ma rację, nie zapominajmy o kotach . Mam nadzieję wkrótce wreszcie mieć własnego... . Ma kto pomysł na jakie "markowe" imię?
|