![]() |
|
Relacja Z Poznania - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Zloty Knopfler PL (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=11) +--- Wątek: Relacja Z Poznania (/showthread.php?tid=280) Strony:
1
2
|
Relacja Z Poznania - pogdan - 04.01.2006 Andrzej > "którš Coobaa otrzymał w 2001 przed koncert MK w Kongresowej od samego Marka Knopflera. Fakt ten podparty był autentycznymi zdjęciami Cooby z MK podczas uroczystoci wręczania. Na odwrocie każdego zdjęcia przybita była pięczeć biegłego sšdowego , że zdjęcia te nie sš fotomontażem. Autograf Marka na gitarze Cooby (czarnym markerem)posiada rownież glejt grafologa." Co trzeba było uczynić żeby takš gitarę mieć. Relacja Z Poznania - Andrzej - 04.01.2006 <Pogdan> Trzeba było uczestniczyc w konkursie radiowym "Trójki", a następnie było losowanie. Uważam, że to nie był los przypadkowy w stosunku do Coobusia, ponieważ on naprawdę na tš gitarę zasłużył, a miałem okazję się przekonać w Poznaniu jak licznie na niej gra. Jak widzisz na załšczonych zdjęciach nam została wielka satysfakcja trzymania tej gitary i wydobycia z niej kilku nie mrawych dzwięków, i wszyscy niedowierzalimy ,że trzymamy gitarę od Mistrza. Stšd ten umiech na mojej twarzy( przepraszam za stan uzębienia, ale tak jak Mark cholernie boję się dentysty i to jest kolejna przywara, ktora łšczy mnie z Mistrzem) Andrzej - trzymajšcy i próbujšcy grać tylko na "Markowych" gitarach. Relacja Z Poznania - macsa - 05.01.2006 Andrzeju - twojemu uzębieniu niczego nie brakuje - przynajmniej tak wynika ze zdjęcia. Oj też bym chciał potrzymać choc chwilkę tš "Markowš" gitarkę... Relacja Z Poznania - mencin - 05.01.2006 Ja wyszedlem za to jak najgorszy alkoholik... Oczywiscie zawsze moge zwalic na kiepskiego fotografa (zart, ofkorse ) i roznice temperatur ![]() mencin Relacja Z Poznania - Andrzej - 06.01.2006 Cooba - nie gniewaj się,że nie ma Ciebie na żadnym zdjęciu ze spotkania z Poznania, ale z tego co wiem Anrom zapodał je do biegłego sšdowego w celu potwierdzenia autentycznoci Relacja Z Poznania - zwierzak24 - 06.01.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 4 2006, 11:44 PMJa miałem okazję obejrzeć w Coobe w TVN w programie Co Za Tydzień jak dostaje gitarkę od Mistrza(mam to nagrane na VHS ) Był to mały urywek z relacji kiedy Mark grał w Kongresowej. Dodam że Bartka i Grzesia też tam pokazali.... z Łosiem
Relacja Z Poznania - Robson - 06.01.2006 Zwierzak a dałby radę wrzucić to na FTPa? Relacja Z Poznania - pogdan - 09.01.2006 Andrzej dzięki za info. Teraz Mark już tak chojny nie jest. Relacja Z Poznania - zwierzak24 - 10.01.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Jan 6 2006, 02:06 PMRobson,chyba raczej nie bo nie wiem jak to się robi, ale postaram się zrobić kilka kopii na zlot. Relacja Z Poznania - Robson - 10.01.2006 Super! W rocku w którym ukazuje się nowa płyta mistrza powinien również odbyć się ogólnokrajowy zlot nieprawdaż?
Relacja Z Poznania - koobaa - 11.01.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 6 2006, 09:23 AMI całe szczęcie Andrzeju Nikt nic nie stracił....
Relacja Z Poznania - anrom - 11.01.2006 ... -_- Relacja Z Poznania - Andrzej - 25.01.2006 Cišgle mylami wracam do spotkania w Poznaniu. Relacja Z Poznania - koobaa - 25.01.2006 Ja również.... Szkoda Andrzeju, że musiałe wczeniej wybyć... Jak już palce zaczęły nam więdnšć od grania (ostatni raz takš kilkugodzinnš sesję odbyłem z Marcinem w maju 2005 a póniej nic...) za gitarę chwycił Paweł, którego skromnoć dorównuje kunsztowi. On sam się pewnie tu nie odezwie więc mówię Ci, że nie jeden zaawansowany gitarzysta chciałby być na takim etapie jak On, który twierdzi, że jest poczštkujšcy ![]() No ale tak to już jest. Mark też twierdzi, że nie jest dobrym gitarzystš i nijak chłopa nie przekonasz Po prostu trzeba brać na Nich poprawkę
Relacja Z Poznania - jambore - 12.10.2014 No i mam teraz pytanie , czy podpowie mi ktoś w jaki sposób zorganizować spotkanie - najlepiej w okolicach Poznania - jeszcze w tym roku ? |