![]() |
|
Dire Straits - "Love over Gold" - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 20na35 - nowy ranking (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=23) +---- Wątek: Dire Straits - "Love over Gold" (/showthread.php?tid=1941) |
Dire Straits - "Love over Gold" - pawellod - 13.01.2012 pablosan napisał(a):Podpisuję się obiema rękoma i nogami pod tym "Telegraph Road" i muzyka rozrywkowa? To nie brzmi dobrze. Dire Straits - "Love over Gold" - numitor - 13.01.2012 Robson napisał(a):"Telegraph Road" to nie piosenka. Robson, to, że coś jest dziełem sztuki nie oznacza, że nie jest piosenka. Prawda?
Dire Straits - "Love over Gold" - Bart - 13.01.2012 W sumie ja też bym się wzdragał nazwać TR piosenką. Pewnie użyłbym słowa "utwór". Bo tak samo na "Krzyk" Muncha nie powiedziałbym "obrazek". Ale to wina języka polskiego, w którym nie ma dobrego odpowiednika słowa "song". Dire Straits - "Love over Gold" - numitor - 13.01.2012 Pewnie tak, chociaż będę bronił słowa "piosenka" - moim zdaniem nie jest w żaden sposób nacechowane negatywnie. Chodziło mi o coś innego - Raingod napisał: "w moim przypadku same 5", tak, jakby chodziło o ocenianie piosenek (utworów ) od 1 do 5. To ważna uwaga, ponieważ Raingod ma rację - w moim przypadku byłoby to bardzo trudno, pewnie większość utworów na tej i poprzedniej płycie miałaby u mnie maksymalną ocenę. Jednak my oceniamy płyty inaczej - szeregując utwory. To moim zdaniem coś zupełnie innego, dużo łatwiejszego przy tak pozytywnym stosunku do ocenianej treści. Rozumiesz, o co mi chodzi, Bart? Dire Straits - "Love over Gold" - Robson - 13.01.2012 A kto mówi że "piosenka" jest nacechowana negatywnie oprócz Ciebie? Piosenki to ja słyszę w radiu i jedna do drugiej podobna. Rozumiesz to?![]() ps. właściwie w przeważającej mierze są to pioseneczki
Dire Straits - "Love over Gold" - red93 - 13.01.2012 Private Investigations - 5 Telegraph Road - 4 Industrial Disease - 3 Love Over Gold - 2 It Never Rains - 1 Dire Straits - "Love over Gold" - macsa - 13.01.2012 Żeby tradycji stało się zadość to i ja oddam swój głos: 1. Private Investigations -5 2. Telegraph Road- 4 3. Love Over Gold- 3 4. It never ...-2 5. Industrial Disease -1 Dire Straits - "Love over Gold" - numitor - 13.01.2012 Robson napisał(a):A kto mówi że "piosenka" jest nacechowana negatywnie oprócz Ciebie? No OK, może masz rację, bezpieczniej użyć słowa "utwór muzyczny" .
Dire Straits - "Love over Gold" - BET - 13.01.2012 Telegraph - 5 PI - 4 It never rains - 3 LOG - 2 ID - 1 Dire Straits - "Love over Gold" - numitor - 14.01.2012 Na razie 14 głosów . Będzie rekord?
Dire Straits - "Love over Gold" - Jeżozwierz - 14.01.2012 Telegraph Road - 5 Private Investigations - 4 Love Over Gold - 3 It Never Rains - 2 Industrial Disease - 1 Dire Straits - "Love over Gold" - pablosan - 14.01.2012 pawellod napisał(a):"Telegraph Road" i muzyka rozrywkowa? To nie brzmi dobrze. Muzyka rozrywkowa to najszersze pojecie w skład której wchodzą np. :jazz, blues, rock'n'roll, disco, pop, rock, hard rock, heavy metal i wszystko to, co nie zalicza się do muzyki klasycznej. Dire Straits - "Love over Gold" - pawellod - 14.01.2012 Zgadza się, tak się tego wyrażenia używa, ale ja (i nie tylko ja) bardzo go nie lubię. Głównie przez to, że określanie takiego TR mianem muzyki rozrywkowej brzmi według mnie fatalnie. Ale bić się o to nie zamierzam ;-) Dire Straits - "Love over Gold" - pawellod - 14.01.2012 Mój głos: 1. TR 2. PI 3. LOG 4. INR 5. ID Dire Straits - "Love over Gold" - numitor - 16.01.2012 16 głosów. Zostały Wam jeszcze nieco ponad dwa dni. Dire Straits - "Love over Gold" - retro13 - 17.01.2012 numitor napisał(a):Gościem specjalnym głosowania w tym tygodniu będzie retro13 nie,no, nie czuje się odpowiednią osobą na gościa specjalnego ani na czynienie honorów ale GDYBYM głosowała, z pewnością Telegraph road byłby na miejscu pierwszym, zresztą to żadna niespodzianka chyba ( ostatnimi czasy staram się nauczyć słów na pamięć) Dire Straits - "Love over Gold" - Robson - 17.01.2012 W tej dyscyplinie próbowałem kiedyś inny kawałek z tej płyty - niewykonalne. Dire Straits - "Love over Gold" - retro13 - 17.01.2012 który? i dlaczego niewykonalne...? chociaż mi tez średnio idzie, nie tracę nadziei.... Dire Straits - "Love over Gold" - Robson - 17.01.2012 Strona druga utwór pierwszy
Dire Straits - "Love over Gold" - retro13 - 17.01.2012 przy tobie to się Robson trzeba nagimnastykować.... sprawdziłam i potwierdzam- osobiście nie zabrałabym sie za uczenie tego tekstu na pamięć... rozumiem też ze skoro miałeś takie próby ten utwór byłby u ciebie wysoko na liście nie żebym cię namawiała do głosowania..
|