![]() |
|
Martwa cisza - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Martwa cisza (/showthread.php?tid=152105) Strony:
1
2
|
RE: Martwa cisza - Marcin_Kr - 02.07.2019 Coraz starsi ale żywi... RE: Martwa cisza - mitesek - 05.07.2019 tylko co to za życie
RE: Martwa cisza - MARTINEZ - 11.07.2019 Niedlugo wrzuce filmiki z koncertu. Zycie szybsze - przenieśli się na facebook. Aczkolwiek dużo tu ciekawego materiału na tym starym, dobrym forum
RE: Martwa cisza - StonyRoadRider - 03.11.2019 Na Facebooku są głównie sprawy bieżące i towarzyskie, o samej muzyce już mniej. Tak się zbieram od dawna, żeby opisać tu na forum swoje wrażenia z koncertu w Krakowie, może i zrecenzować płytę DTRW... ale zawsze brakuje czasu. Chociaż może ważne jest to, że kwitnie życie towarzysko-koncertowe
RE: Martwa cisza - HOWARD - 18.04.2020 (03.11.2019, 21:01)StonyRoadRider napisał(a): Na Facebooku są głównie sprawy bieżące i towarzyskie, o samej muzyce już mniej. Tak się zbieram od dawna, żeby opisać tu na forum swoje wrażenia z koncertu w Krakowie, może i zrecenzować płytę DTRW... ale zawsze brakuje czasu. Coraz bliżej do 40:-) I tak sobie czasem w kuchni piję po 5:30 rano kawę i patrzę na zdjęcie (bo wywołałem i oprawiłem) z albumu The Ragpicker's Dream (front), z tą parką... I przypominam sobie spotkania z Wami, od pierwszego zlotu, po któryś tam... Piękne czasy, a jak popatrzę na te swoje prawie 40 lat, to to był chyba najlepszy czas i najlepszych przyjaciół wtedy poznałem! Macie podobnie? RE: Martwa cisza - macsa - 19.04.2020 Bardzo mi brakuje tych spotkań forumowych, kiedyś to był pierwsza strona w internecie którą odpalałem... Wspaniali ludzie, piękne chwile, wiele cennych chwil... MOŻE ZACZNIEMY COŚ TUTAJ SKROBAĆ ZNÓW.... RE: Martwa cisza - Robson - 19.04.2020 (19.04.2020, 10:42)macsa napisał(a): Bardzo mi brakuje tych spotkań forumowych, kiedyś to był pierwsza strona w internecie którą odpalałem... Mam tak samo Maćku. Tylko że chyba jestem sceptyczny że się uda. Bo to jest kolejna próba tym razem z Twojej strony. Ludzie przestali tu zaglądać. Coś się zmieniło. RE: Martwa cisza - Jeżozwierz - 19.04.2020 Ja zaglądam. Co prawda częściej na AMIT, nawet się zarejestrowałem i z dwa posty napisałem łamaną angielszczyzną ![]() Fajnie byłoby popisać tu, jak kiedyś U mnie już 41 - nie wiadomo kiedy zleciało Człowiek teraz cały czas siedzi w domu i na ogródku, praca cały czas zdalna. Dobrze, że mam z domu 2min do lasu, bo już wariuje trochę. W życiu nie miałem tak długiej przerwy w koncertowaniu jak teraz, a nie wiadomo czy cokolwiek się zagra w tym roku. Na słuchawkach Tracker. Szkoda Davida Stewarta... Takie przemyślenia... RE: Martwa cisza - Robson - 19.04.2020 To musiał być cios dla Marka. Kierownik British Grove Studios. Budował je i już go nie ma... Smutne czasy.
RE: Martwa cisza - macsa - 20.04.2020 (19.04.2020, 23:16)Jeżozwierz napisał(a): Ja zaglądam. Co prawda częściej na AMIT, nawet się zarejestrowałem i z dwa posty napisałem łamaną angielszczyzną To jest najgorsze - nie wiadomo kiedy znów pójdziemy znów na koncert na żywo.... Kolejne pytanie - jak ten trudny czas przetrwają artyści, dla których koncerty były głównym źródłem dochodu... RE: Martwa cisza - Jeżozwierz - 20.04.2020 Kasa to osobna sprawa. Zawsze dobrze mieć różne źródła dochodów Najbardziej boli to, że trzeba odwoływać koncerty, nie można pograć z kapelą, a cały sezon plenerowy szlag trafił RE: Martwa cisza - Jeżozwierz - 27.04.2020 https://www.youtube.com/watch?v=bTKW48Xqc3g Nowy utwór MK z musicalu Local Hero - gra cały band Marka, MK na gitarze, ale na wokalu ktoś inny RE: Martwa cisza - Robson - 27.04.2020 (27.04.2020, 13:38)Jeżozwierz napisał(a): https://www.youtube.com/watch?v=bTKW48Xqc3g Aktor Damian Humbley. Ależ ten utwór byłby jeszcze piękniejszy gdyby zaśpiewał go Mark. Taśmy demo LH mają może kiedyś to wszystko usłyszymy. RE: Martwa cisza - Jeżozwierz - 02.05.2020 A jest gdzieś jakieś bootlegowe nagranie całości musicalu albo może dłuższego fragmentu? Chętnie posłucham, bo ten utwór jest świetny. W sieci krąży jeszcze kilka krótkich fragmentów piosenek, ale nie znalazłem nic więcej RE: Martwa cisza - Robson - 03.05.2020 (02.05.2020, 23:38)Jeżozwierz napisał(a): A jest gdzieś jakieś bootlegowe nagranie całości musicalu albo może dłuższego fragmentu? Chętnie posłucham, bo ten utwór jest świetny. W sieci krąży jeszcze kilka krótkich fragmentów piosenek, ale nie znalazłem nic więcej Też szukałem jakiś czas temu. Ale nic nie znalazłem. Chyba tego dokładnie pilnują. RE: Martwa cisza - dziadek - 20.06.2020 (03.01.2019, 13:22)Robson napisał(a): Chciałbym w to wierzyć darco ale zobacz nawet nowa płyta nie ożywiła forum. Co może to sprawić? Koncerty? Nie sądzę. Ludzie będą wrzucać zdjęcia z dwóch koncertów właśnie na fb nie tutaj. RE: Martwa cisza - dziadek - 20.06.2020 Niedawno zwiedzałem katedrę w Naumburgu. Rzeźby, które pozostawił tu po sobie w XIII w. Mistrz Naumburga (m.inn. córka Bolesława Chrobrego - Reglinda, znana jako śmiejąca sią Polka) stały się inspiracją dla współczesnego artysty - fotografa J. Siekera do porównania twarzy tych średniowiecznych z twarzami znanych dziś ludzii. No i kogo odkryłem? RE: Martwa cisza - MARTINEZ - 26.06.2020 o kurcze wrzuc Markowi na profil bedziesz w sobote w krakowie ? RE: Martwa cisza - dziadek - 26.06.2020 Niestety nie. Następnym razem! |