![]() |
|
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk (/showthread.php?tid=1470) |
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 03.10.2010 Dziękuję za taaaaaaaaką zapowiedź. Postaram się stanąć na wysokości zadania! Jeśli chodzi o pomysł. To pomyślałem, że fajną rzecz ostatnio zrobili fani z Hiszpanii w postaci boxu dvd Knopflera i Dire Straits. Zorientowałem się, że jeszcze nikt nie zabrał się za uporządkowanie nagrań bootlegowych i demo DS i MK. Pomyślałem więc, że moglibyśmy – jako Forum – pierwsi na świecie zebrać najważniejsze utwory z bootegów i spróbować to wydać w postaci kilku płytowego boxu. Wydaje mi się, że to zadanie bardzo trudne, bo z jednej strony tych nagrań są setki i można z nich wybrać naprawdę pokaźny zbiór, z drugiej jednak strony należy ograniczyć ilość muzyki do 3-4 płyt, tak aby zestawienie prezentowało naprawdę najciekawsze rzeczy. W swojej audycji będę opowiadał historię zespołu uzupełniając właśnie takimi nagraniami. Postaram się w niej przedstawić „pozycje obowiązkowe” i myślę, że mogłoby to być taką wyjściową „ramą”. Zacznę od wersji demo Sultans of Swing, a potem to się już zobaczy ......... Zaprasza więc do niedzielnego słuchania audycji i do komentowania na Forum "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - macsa - 04.10.2010 Pięknie wczoraj było - dziękuję Adamie za pierwszy odcinek cyklu o DS - czekam na kolejne...Zupa z soczewicy kapitalna !! ![]() Dla tych co nie mogli wczoraj być przy głośnikach: http://chomikuj.pl/MarekET/21-+Niedzielna+Prywatka+-+audycja+-+P*c5*82yty+z+G*c3*b3rnej+P*c3*b3*c5*82ki+-+Katarzyny+Kozio*c5*82+i+Adama+Musiuka/10-+P*c5*82yty+z+G*c3*b3rnej+P*c3*b3*c5*82ki+-+Pa*c5*badziernik+2010r/01-+P*c5*82yty+z+G*c3*b3rnej+P*c3*b3*c5*82ki-03-10-2010r "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 05.10.2010 a tu audycja w wersji dla antychomikowców: http://www.megaupload.com/?d=O0NX1P2M http://www.megaupload.com/?d=ATDSB3AC w wersji wav "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - macsa - 25.10.2010 Kto żyw z Białegostoku niech 21 listopada rusza do urn - mamy naszego kandydata - jak wygra obiecuje koncert MK na otwarcie stadionu w 2012: http://plytyzgornejpolki.wordpress.com/ Swoją drogą kapitalnie wyszedł na zdjęciu... "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 11.11.2010 Pewnie to brzmi jedynie jak wyborcza obietnica, ale jeśli coś mi wyjdzie z tych wyborów to na 100% powalczę o Knopflera w moim mieście ( bo wiosna 2012, gdy stadion będzie otwierany, to zapewne kolejna trasa Mistrza). Wiem, też że na takie hasło to pewnie nawet jednego głosu w mieście nie dostane - ale to nie ma znaczenia. Najważniejsze, że może w końcu na koncert to Wy przyjedziecie do mnie a nie ja do Was
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - filipk91 - 11.11.2010 Przypomina mi się piosenka telewizji Jard... 'a moje miast to BiaLYstok... a moje życie to BiaLYstok'. Gdzie tam u was stadion budują i dla kogo? "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 15.11.2010 filipk91 napisał(a):Przypomina mi się piosenka telewizji Jard... 'a moje miast to BiaLYstok... a moje życie to BiaLYstok'. Gdzie tam u was stadion budują i dla kogo? W samym sercu miasta się buduje. A dla kogo? Wiadomo: dla obecnego litera ekstraklasy piłkarskiej no i ............. mam nadzieję, że dla Knopflera
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - filipk91 - 16.11.2010 Aaaaa, fakt, bo to od was Jaga. A Kononowicz nie startuje? Knopfler na stadionie w tych czasach to już chyba marzenie ściętej głowy
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Robson - 16.11.2010 Podczas ostatniej trasy występował na obiektach pod gołym niebem niejednokrotnie. Wprawdzie nie były to stadiony w pełnym tego słowa znaczeniu i wprawdzie Knopfler to nie Springsteen ale niczego wykluczyć nie można
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Ania_M - 17.11.2010 filipk91 napisał(a):Knopfler na stadionie w tych czasach to już chyba marzenie ściętej głowy Ścięta głowa też ma prawo do marzeń, wszak jest coś takiego jak ostatnie życzenie
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - filipk91 - 17.11.2010 Ale po ścięciu to już słabo
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Ania_M - 18.11.2010 Niekoniecznie, wszak Klaus Stoertebeker po tym, gdy ścięto mu głowę, przebiegł wzdłuż szeregu współtowarzyszy skazanych na śmierć i uratował tym życie 11 osób więc może w drugą stronę też to działa Marzyć każdy może
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 19.11.2010 Ania_M napisał(a):Niekoniecznie, wszak Klaus Stoertebeker po tym, gdy ścięto mu głowę, przebiegł wzdłuż szeregu współtowarzyszy skazanych na śmierć i uratował tym życie 11 osób więc może w drugą stronę też to działa ........ bo marzenia czasem się spełniają, czy tym razem? Jeśli nawet nie, to w takim Towarzystwie i samo marzenie jest miłe! "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 20.11.2010 Zapraszam na audycję w najbliższą niedzielę, gdzie w części poświęconej Dire Straits zagram demo utworu tytułowego ich trzeciej płyty Making Movies, który .... nie wszedł na tą płytę. "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Ania_M - 20.11.2010 aaadam napisał(a):........ bo marzenia czasem się spełniają, czy tym razem? Jeśli nawet nie, to w takim Towarzystwie i samo marzenie jest miłe!Pełna zgoda, ponadto "kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki" - niestety nie pamiętam autora tych niezwykle mądrych słów ![]() aaadam napisał(a):Zapraszam na audycję w najbliższą niedzielę, gdzie w części poświęconej Dire Straits zagram demo utworu tytułowego ich trzeciej płyty Making Movies, który .... nie wszedł na tą płytę.A to jedna z moich ulubionych "demówek". "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 27.11.2010 No i się udało - jestem radnym. Teraz będę walczył aby stadion w Białymstoku otwierał Mark Knopfler - trzymajcie kciuk. "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Robson - 27.11.2010 Gratulacje wielkie Zaczynam w to wierzyć
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - macsa - 27.11.2010 Pięknie Adamie !! Nasi zaczynają rządzić !!
"Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - aaadam - 10.12.2010 Ok, dzisiaj zostałem wiceprzewodniczącym komisji do spraw sportu w Radzie Miejskiej, to kolejny krok, aby móc decydować o tym kto będzie śpiewał na nowym stadionie. Dzięki trzymającym kciuki za trzymanie!!!! "Niedzielna Prywatka" Radio AKADERA - Katarzyna Kozioł i Adam Musiuk - Robson - 10.12.2010 Czuje że coś z tego będzie. Aadam może o tym pogadamy w moim programie przed świętami? Skontaktuje się z Toba
|