![]() |
|
"Tylko Rock" z MK do kupienia - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Mark & DS w mediach (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: "Tylko Rock" z MK do kupienia (/showthread.php?tid=1161) Strony:
1
2
|
"Tylko Rock" z MK do kupienia - numitor - 09.04.2009 Nie wiem czy Wy też zwróciliście uwagę na bardzo podobny styl braci - obaj często używają, mówię oczywiście o rozmowach z dziennikarzami, drugiej osoby liczby mnogiej, podobnie konstruują zdania. "Tylko Rock" z MK do kupienia - Robson - 09.04.2009 Dokładnie o tym myślałem Bart
"Tylko Rock" z MK do kupienia - Robson - 14.09.2010 A w najnowszym TR złamanego słowa o koncercie MK. Nikogo z redakacji nie było we Wrocławiu. Się Wieśki nie postarały. Rozmawaiłem z jednym z redakatorów i powiedział że zawsze mżna samemy napisać oni wydrukują bo to rzeczywiście zaniedbanie z ich strony. To kto się odważy? "Tylko Rock" z MK do kupienia - filipk91 - 14.09.2010 A czemu ktoś z nas ma pracować za nich? Płacą? No przepraszam bardzo, dlaczego ich zaniedbanie ma naprawiać ktoś za darmo? Jeżeli TR uważa się za porządne czasopismo, to jakim sposobem redaktor sugeruje, żeby czytelnicy odwalali robotę i nabijali sprzedaż? "Tylko Rock" z MK do kupienia - numitor - 15.09.2010 Filip, przecież oczywiście, że czasopismo w takiej sytuacji zapłaci. Bardzo duża część tekstów róznego rodzaju czasopism, to teksty zewnętrzne, pisane przez osoby spoza redakcji. "Tylko Rock" z MK do kupienia - Robson - 15.09.2010 Niekoniecznie zapłaci. Ale też trochę mnie dziwi oburzenie filipka91. Ludzie często piszą do TR z pasji za zupełną darmochę. Tak też było na pewno kiedy np. Pablosan napisał recenzję z koncertu w Pradze z 1996 roku. "Tylko Rock" z MK do kupienia - filipk91 - 15.09.2010 Powiem to raz i nie powtórzę: filipK - K jest od nazwiska, imię odmieniajcie normalnie, bo filipek mnie ciutkę drażni ![]() Dla mnie to coś jak kontakt TVN24 - ludzie wysyłają zdjęcia, filmy z komórek, maile z relacjami wypadku, to oni już mają luz, bo jest temat na pół dnia, nawet nie trzeba błękitnego wysyłać, wszystko mamy. Jeżeli coś piszę dla pisma, które między innymi z mojego artykułu czerpie zysk, to czemu robić to za 'Bóg zapłać'? Oczywiście, jeżeli ktoś chce, jego sprawa, niech pisze, nie mam nic przeciwko, ale wg mnie jest to wykorzystywanie fanów, bo teraz TR może opuszczać recenzje coraz większej liczby koncertów licząc na to, że jakiś wzburzony fan za darmochę zrobi to za nich. To tak jakby w prywatnej szkole nauczyciel opuścił jakiś temat, a rodzic zwróciwszy mu na to uwagę usłyszał 'podręcznik jest tu, lekcja jutro o 1015, proszę przyjść i zrobić za mnie bo zapomniałem'
"Tylko Rock" z MK do kupienia - Robson - 15.09.2010 A bo masz ten nick Filip nie za łatwy ![]() Nie to nie jest wykorzystywanie tylko po prostu wolna wola i przyjemność dla fana. Kto tam myśli o kasie w tym konkretnym przypadku. To ciekawe i pewnie jakiś znak czasów bo w ogóle poruszając ten watek nie myśallem w ogóle o jakiejkolwiek kasie. No tak ale ja to jestem inne pokolenie a dzisiejsza młodzież to sie ceni i zna swoją wartość. Słusznie i bez ironii. Tylko ja nie potafię tak. Napiszę coś tylko mi zapłaćcie. No nie potafię
"Tylko Rock" z MK do kupienia - filipk91 - 15.09.2010 Nie myslalem o moim nicku w tych kategoriach ![]() Oczywiście Robson możesz się ze mną nie zgadzać (jak zawsze ). Gdyby to chodziło o forum, to oczywiście, nie ma problemu, ale jak ktoś ma zarabiać na moim artykule kwoty wcale nie symboliczne, to czemu ja z tego mam nic nie mieć? nie chodzi o to, że młodzież się ceni, tylko o to, że 'żyję w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w chu*a' (cytując Grabaża, którego nie lubię, ale trafił w sedno).
"Tylko Rock" z MK do kupienia - numitor - 16.09.2010 Dlaczego nie lubisz Grabaża?!? "Tylko Rock" z MK do kupienia - filipk91 - 16.09.2010 Bo nie umie śpiewać ale to dyskusja nie na ten wątek. Btw - Janek?
"Tylko Rock" z MK do kupienia - Robson - 16.09.2010 filipk91 napisał(a):Nie myslalem o moim nicku w tych kategoriach Właśnie zauważyłem że rzadko zgadzasz się ze mną Ale też bez przesady po to jest forum aby m.in za bardzo sie nie głaskać![]() Numi czekamy na październikowy TR. "Tylko Rock" z MK do kupienia - numitor - 16.09.2010 filipk91 napisał(a):Bo nie umie śpiewać Knopfle też nie umie!
"Tylko Rock" z MK do kupienia - filipk91 - 16.09.2010 Ale nie widzisz różnicy w poziomie kompozycji i gitarowego 'skilla'?
"Tylko Rock" z MK do kupienia - pablosan - 16.09.2010 Robson napisał(a):Niekoniecznie zapłaci. Ale też trochę mnie dziwi oburzenie filipka91. Ludzie często piszą do TR z pasji za zupełną darmochę. Tak też było na pewno kiedy np. Pablosan napisał recenzję z koncertu w Pradze z 1996 roku. Robson, wtedy był konkurs i w nagrodę dostałem: polar, sztormiak+całe pudło batonów Lions. Ale i tak nic nie przebije drżenia serca jak otworzyłem TR i zobaczyłem tam moją relację z koncertu . Redakcja popełniła błąd: koncert był 18 czerwca a nie 8 czerwcaMam to gdzieś zeskanowane, to wrzucę jak znajdę
"Tylko Rock" z MK do kupienia - numitor - 17.09.2010 filipk91 napisał(a):Ale nie widzisz różnicy w poziomie kompozycji i gitarowego 'skilla'? No widzę, widzę. Właśnie nie dlatego nie jestem na forum Grabaża .
|