![]() |
|
Pytania Do Mk - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Pytania Do Mk (/showthread.php?tid=108) |
Pytania Do Mk - Ania_M - 07.07.2008 A ja bym zapytala pana MK czy wie ze milosc do jego muzyki to uczucie zlote ktore z madrego zrobi idiote Mowiac krocej czy wie ze niektorym narobil w glowach porzadny galimatias
Pytania Do Mk - seska - 07.07.2008 A ja bym się zapytał kiedy powróci DS i zacznie grać rocka. Pytania Do Mk - Robson - 07.07.2008 A ja bym zapytał kiedy możemy się spodziewać nowej płyty? Czy realny jest rok 2009? Pytania Do Mk - MARTINEZ - 07.07.2008 Seska wlasciwie to nalezalo by spytac czy w ogole zamierza cos grac ![]() bo narazie to chyba stwierdzil ze jest swietnym wokalista a guy f. lubi pograc Pytania Do Mk - seska - 07.07.2008 MARTINEZ napisał(a):Seska wlasciwie to nalezalo by spytac czy w ogole zamierza cos grac I tu się z tobą w zupełnośći zgodze. Pytania Do Mk - Ania_M - 08.07.2008 Robson, myślę że nawet jest realny rok 2008, gdyby Mark wziął się ostro do pracy - ale po co go poganiać? Dopiero wydał nam znakomity kąsek, choć pytanie zadać można ![]() Seska, czy jest sens powracać znowu do Dire Straits? Jest dobrze, jak jest. Sam Mark powiedział że dla niego różnica sprowadza się tylko do szyldu. Pytania Do Mk - Robson - 08.07.2008 A nie sądzę Ania Poganiać? A co my mamy do powiedzenia? Na ten rok bardzej realna jest szansa na podwójny album koncertowy. Chciałbym w to wierzyć. Ale wpełni studyjna płyta to raczej 2009. W najlepszym przypadku. A że Mark długo nie wytrzyma bez komponowania tak więc jestem spokojny
Pytania Do Mk - Ania_M - 08.07.2008 No dobrze, nie mamy nic do powiedzenia, ale Mark moze sie troche zdenerwowac, ze dopiero jedna wydal, a to juz chcemy nastepnej W lepszym wypadku moze sie rozczulic nad tym jakich to ma fanow kochanych ze zyc bez niego nie moga. A ja uwazam ze i taki studyjny album wyszedlby w tym roku, bo przeciez All The Roadrunning mielismy rok przed Kill To Get Crimson, wiec mozemy miec cos nowego rok po Kill To Get Crimson Ale i album koncertowy to byloby cos pieknego. I to jeszcze podwojny w dodatku..... I nagrany na Torwarze!!!
Pytania Do Mk - seska - 08.07.2008 Jak na moje oko to jak nie wyskoczy z jakimś duetem to możemy sie spodziewać nowy album solowy na wrzesien 2009 ale album Live mało prawdopodobny . Pytania Do Mk - Robson - 08.07.2008 Dlaczego uważasz że mało prawdopodobny? Pytania Do Mk - seska - 08.07.2008 Robson napisał(a):Dlaczego uważasz że mało prawdopodobny? Dlatego że trudno i tu nie oszukujmy się zrobić kase na czymś co już było. Pamiętajmy to nie te czasy co 15 lat temu czy jeszcze dalej że nie było dostepu do internetu i trzeba było iść do sklepu żeby kupić wersje koncertową Alchemy albo On the Night. A teraz ilu z was było na koncercie ilu z was ma tour 2008 na płycie cd nie wychodząc z domu napewno wielu i Mark o tym wie.Może podchodze zbyt materialnie ale muzyka to nie tylko tekst i melodia ale i kasa. Pytania Do Mk - Robson - 08.07.2008 Chciałbym przypomnieć że koncerty K2GC są rejestrowane i na pewno nie bez powodu. Co do internetu. Mamy takie czasy i większy dostęp do wielu rzeczy a co za tym idzie do koncertow czy bootlegów kiedyś zupełnie niedostępnych. Więc tylko się cieszyć. Ale to nie może być też tak że teraz przez to łatwiej sobie ściągnać koncert czy płyte z sieci i po sprawie. Ja i mam nadzieję że wiekszość fanów dla których muzyka MK jest bardzo ważna czeka na prawdziwy album. Z okładką i pełną grafiką zapachu farby drukarskiej nie pomijając Chcę jak zawsze wejść do sklepu muzycznego i kupić płytę. Mam nadzieję że te czasy nie przeminą a internet nie wypchnie normalnej dystrybucji.ps. seska ale przecież ostatni album z Emmylou Harris koncertowy nie ukazał się 15 lat temu
Pytania Do Mk - seska - 08.07.2008 Wzupełnośći się z tobą zgodze Robsonie że duet Knopfler Harris nie wyszedł 15 lat temu. Tylko pada tu pytanie ile osób go kupiło w sklepie z płytami czy tyle co Alchemy oczywiscie statystyki sprzedaży nie znam. Pytania Do Mk - Robson - 09.07.2008 Szczerze? Nie dbam o to. Mówię wyłącznie za siebie. Nie ma na mojej połce płyty nieoryginalnej DS/MK. Podobno w latach 80 dIRE sTRAITS do nas nie przyjechali bo piractwo w naszym kraju było naprawdę na dużą skalę. Problem złożony ale fakt pozostaje faktem. Pytania Do Mk - Ania_M - 09.07.2008 Poruszacie bardzo istotny fakt. O piractwo nietrudno, zwłaszcza mieszkając w takim mieście jak ja - jedynym momentem kiedy można u nas kupić płyty, jest odpust na św. Annę, są to płyty za 10zł, zniszczone, i pirackie, nierzadko z bonusami. Pewnie - co za problem, pojechać do pobliskiego miasta - problem niestety jednak jest w momencie kiedy wszystkie decyzje uzależnione są od rodziców i niestety nie na wszystko jest poklask, a prośba o fundusze na jakąś płytę kwitowana jest "To ci niepotrzebne, posłuchasz dzień i ci się znudzi"... Jednak Robsonie - ja uważam, że w dobie Internetu, płyty kupowane w sklepach niedługo naprawdę się skończą - może będą wydawane, ale kto (prócz nas ) będzie je kupował?? Spójrzmy na to jeszcze tak: kto w dzisiejszych czasach chodzi do kina, kiedy film można obejrzeć przed premierą?? Kto czyta książki z drukarni, kiedy są "online"? Kto dziś słucha muzyki z mp3, kiedy są odtwarzacze mp4 lub I-pody?
Pytania Do Mk - numitor - 09.07.2008 Ania_M napisał(a):Poruszacie bardzo istotny fakt. O piractwo nietrudno, zwłaszcza mieszkając w takim mieście jak ja - jedynym momentem kiedy można u nas kupić płyty, jest odpust na św. Annę, są to płyty za 10zł, zniszczone, i pirackie, nierzadko z bonusami. Pewnie - co za problem, pojechać do pobliskiego miasta - problem niestety jednak jest w momencie kiedy wszystkie decyzje uzależnione są od rodziców i niestety nie na wszystko jest poklask, a prośba o fundusze na jakąś płytę kwitowana jest "To ci niepotrzebne, posłuchasz dzień i ci się znudzi"... Jednak Robsonie - ja uważam, że w dobie Internetu, płyty kupowane w sklepach niedługo naprawdę się skończą - może będą wydawane, ale kto (prócz nas Bardzo dużo osoób chodzi do kina i czyta książki w tradycyjnej formie. Pytania Do Mk - Robson - 09.07.2008 "Jednak Robsonie - ja uważam, że w dobie Internetu, płyty kupowane w sklepach niedługo naprawdę się skończą..." Mam nadzieję że ja nie doczekam tych czasów i aż tak bardzo też bym nie dramatyzował
Pytania Do Mk - Ania_M - 09.07.2008 Wszyscy mamy po polowie racji
Pytania Do Mk - fakungio - 10.07.2008 Dlaczego nigdy nie nagrał wspólnej płyty z Claptonem choć od dawna wiadomo że są zaprzyjaźnieni. Eric przecież całkiem niedawno nagrał płytę z JJ Calem czyli można. Czy myślał kiedyś o wspólnym utworze lub całej płycie z Chrisem Rea i dlaczego nie nagrał Unplugged. To są moje pytania
Pytania Do Mk - fakungio - 10.07.2008 KLIMAT napisał(a):Z Farmerskim bluesem dobre pytanko, bo kawałek odbiera mowę.Ja bym się spytał: Z których kawałków solówki i zagrywki sprawiają Ci największą frajdę.Które momenty Twoich utworów lubisz grać najbardziej.CZy są to szybkie czy raczej wolne kompozycje, starsze czy nowsze? I drugie pytanie : Kiedy nauczy się grać na gitarze Odpowiadał wielokrotnie na te pytania...do znudzenia |