Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Hamburg - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Hamburg (/showthread.php?tid=312)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Hamburg - jambore - 30.05.2006

Tak na spokojnie przypominajš się jeszcze drobne skecze sytuacyjne.
Ochrona jak zwykle na koncertach w Niemczech, skrupulatnie sprawdzała wchodzšcych, z obmacywaniem włšcznie - nie mówišc o torbach i plecakach.Szczęœliwie udało się wnieœc wszystko co było potrzebne (niektóre elementy w butach albo przytaœmowane do łydki.
Zabrali nam tylko i tu uwaga:
nakrętki od plastikowych butelek!!!!
Dlaczego?
Domyœlaliœmy się tylko.
Woda mineralna Żywiec w niemczech droga to chociaż korek powšchajš,
Napój hoop niedostępny?
ale najpewniejsze to to,że mieli konkurs - za 10 nakrętek jedenasta Gratis Szczęśliwy
Nie wiem co tam piszš w Niemczech o Nas ale jak rozstawiliœmy sprzęt, okazało się ,że dosyc wysoki facet siedzi na lini wizjera, a obok goœciu metr pięcdziesišt w kapeluszu.
I jak myœlicie- musieli sie poprzesiadac Szczęśliwy ,kwitujšc to "Polnisch piraten" Duży uśmiech
Piraten, piraten ale mamy filmik a oni znowu z telefonami.

Jeszcze koszulki,które zrobiły furorę- (Raingod wielkie dzięki),
dzięki nim byliœmy wszędzie rozpoznawalni, wielu nas traktowało ,że niby jesteœmy z ekipy Marka.(mieli bardzo podobne)
Na stoisku "firmowym" trasy najtańsza 32 euro, my nasze wyceniliœmy na 1000 euro za sztukę , ale nie było chętnych do SPRZEDAŻY.
Na szybkiego zrobiliœmy jeszcze jeden banerek ze "statywem" w zestawie, ale jakiœ kklient kopnšł w stolik i cała kawa za całe 2,50 Szczęśliwy go zalała- to był szok i rozpacz.
Co do rozczarowania Pablosana- może nie mamy autografu Mistrza ale Pablosan pogadał z Markiem w trakcie koncertu.
Zacytuję-" na taœmie mam...'')

Hamburg - koobaa - 31.05.2006

Cytat:Originally posted by pablosan@May 30 2006, 07:56 PM
On rzekł i tu cytuje: "We'll not come to Poland in 2008", czyli, że nie bedzie ich w Polsce w roku 2008, ale dobra wiadomoœć to taka, że chyba będzie trasa!!! Uśmiech Zrobiło mi sie głupio pamiętajšc o smierdzšcej garderobie, rozwalonych krzesłach i Torwarze, nie sprzedanym do ostatniego miejsca...

Super, że udało Wam się porozmawiać z Crockiem i że mogliœcie podziękować Emmy - to naprawdę Wielki Sukces! Ja też bym do końca Paulowi nie wierzył z tym unikaniem Polski w 2008r. Jeœli Mark będzie nalegał, żeby przyjechać to na pewno przyjedzie! Ja tez przed oczami mam cały czas ten "obciach" organizacyjny, który towarzyszył ostatniej wizycie Maestro w Kraju Nad Wisłš, Guy wtedy jednak twierdził, że żadna œmierdzšca garderoba nie zniechęci ich do ponownego przyjazdu do Nas - trzymamy za słowo. Swojš drogš, czy naprawdę nie stać Nas na porzšdny obiekt na europejskm poziomie, gdzie nie wstyd będzie przyjmować artystów...?

PS. Pytanie jest oczywiœcie retoryczne...

PS. Shiver - Twoje zdjęcia uzyskały status Międzynarodowy i ...oficjalny! Uśmiech (na tej samej stronie video z I Dug Up A Diamond)
MK-News
Gratulacje! Uśmiech

Hamburg - jambore - 31.05.2006

Cytat:Originally posted by koobaa@May 31 2006, 04:20 AM

PS. Shiver - Twoje zdjęcia uzyskały status Międzynarodowy i ...oficjalny! Uśmiech (na tej samej stronie video z I Dug Up A Diamond)
MK-News
Gratulacje! Uśmiech
Pieknie, naprawdę super.
Shiver - wielkie dzięki i gratuluję.
Czapki z głów panowie.

Hamburg - maciej m - 31.05.2006

SHIVER--WIDZIAŁEM

GRATULACJE

Hamburg - Robson - 31.05.2006

Dzisiaj około południa telefon- po drugiej stronie Jambore oznajamia mi arcy radosnš wieœć: JESTEŒMY NA OFICLALNEJ STRONIE MK!!! Nie wierzę Duży uśmiech i pojawiam sie w pracy wczeœniej niż zwykle (nie mam kompa w domu). Czytam i dalej nie wierzę. Czy wiecie że uczestniczymy w czymœ wyjštkowym i niecodziennym??? Bo ja naprawdę nie mogę wyjœć z zachwytu. Uśmiech No którzy fani dostajš się na pierwszš stronę? Po prostu ciary po plecach biegajš od południa. Dzięki za wszystko. Uśmiech

ps. Shiver przetarł szlaki

Hamburg - Andrzej - 31.05.2006

Cytat:Originally posted by Andrzej@May 30 2006, 02:18 PM
Jeszcze nie mogę jeœć, nie mogę spać, nie mogę skupić myœli, żeby coœ dla Was napisać o koncercie. Sam się tylko zastanawiam:

Czy Mark to wysłannik Boga, czy człowiek , który jako pierwszy powinien przed Bogiem zagrać.
W dalszym cišgu to potrzymuję. B)

Hamburg - HOWARD - 31.05.2006

Jedno zdanie.
Będzie co opowiadać na zlocie.
Hamburgowcy - załatwiajcie pastylki Halls coby gardło nie wyschło za szybko! Duży uśmiech

Hamburg - jambore - 31.05.2006

Shiver napisz coœ jak było z tymi fotkami na MK-NEWS.
Proszę Wywracanie oczami

Hamburg - Shiver - 31.05.2006

Było zupełnie prosto - jak tylko przeczytałem na MK News proœbę o przesyłanie zdjęć z koncetów wysłałem maila i linkiem wiadomym... i już... Oczko

Może z tej okazji cos więcej na tej stronie napisać? Czekam na Wasze propozycje.

Hamburg - mikołaj - 01.06.2006

Dzieki za Historię Autografów na Bannerze Uśmiech
Czytajšc post Robsona "...Paul Crockford właœnie wtedy wypowiedział niezbyt optymistyczne wieœci na temat przyszłoœci " włos mi się zjerzył na głowie, pomyœlałem przez chwilę że chodzi o to, że nie będzie już więcej żadnej trasy....
Tymczasem chodziło o coœ innego, ale też bolesnego. Pozostaje mieć nadzieję że plany na 2008r się zmieniš. A jeżeli nie, to za Markiem choćby do Portugalii....

Hamburg - jambore - 01.06.2006

Cytat:Originally posted by Shiver@May 31 2006, 11:51 PM
Było zupełnie prosto - jak tylko przeczytałem na MK News proœbę o przesyłanie zdjęć z koncetów wysłałem maila i linkiem wiadomym... i już... Oczko

Może z tej okazji cos więcej na tej stronie napisać? Czekam na Wasze propozycje.
Pisz ile wejdzie Szczęśliwy

Hamburg - Robson - 01.06.2006

Po wizycie w Hamburgu choćby na koniec Europy. Uśmiech

Hamburg - dziadek - 01.06.2006

1
[Obrazek: p10005797lz.th.jpg] [Obrazek: p10005704sv.th.jpg] [Obrazek: kopievonp10005636qz.th.jpg]

[Obrazek: p10005881ay.th.jpg] [Obrazek: p10005891sy.th.jpg] [Obrazek: p10005971qy.th.jpg] [Obrazek: p10006040cd.th.jpg] [Obrazek: p10006013qx.th.jpg] [Obrazek: p10006264pn.th.jpg]

Hamburg - dziadek - 01.06.2006

[Obrazek: p10006487ce.th.jpg] [Obrazek: p10006620fy.th.jpg] [Obrazek: p10006648pt.th.jpg] [Obrazek: p10006685fj.th.jpg] [Obrazek: p10006252fa.th.jpg]

[Obrazek: p10006765ia.th.jpg] [Obrazek: p10006797ue.th.jpg] [Obrazek: p10006833fb.th.jpg] [Obrazek: p10006877dm.th.jpg] [Obrazek: p10006908hd.th.jpg]

Hamburg - HOWARD - 01.06.2006

Dziadek, zdjęcia piękne!!!

Duży uśmiech

To przeżyliœcie....

Hamburg - jambore - 01.06.2006

Dziadek - super.

PS.Jutro wieczorem zadzwonię

Hamburg - jambore - 02.06.2006

Wrzuciłem na ftp-a kilka minut z Hamburga.
Folder R&J+Pablosan

I jeszcze folder SAT, będzie za 2 godziny.
Długo się ładuje Huh

Reszta na i po Zlocie Uśmiech

Hamburg - macsa - 02.06.2006

Super zdjęcia - ach ja żałuję że mnie tam nie było....

Smutny

Hamburg - pablosan - 02.06.2006

Dziadek

REWELACYJNE zdjecia!!! Uśmiech

Hamburg - dziadek - 02.06.2006

Dzięki. Czy rozpoznales Pablosan gdzieœ "trochę" Twojej twarzy - ale cały Twój aparat?
Akurat wtedy stałeœ niedaleko mnie!