![]() |
|
Powstaje nowa płyta!!!:) - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Powstaje nowa płyta!!!:) (/showthread.php?tid=1737) |
Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 17.10.2011 Raingod jak juz mi slinka na piwko wylazla to dostales w koncu ten zwycieski kufel ? Bo ponoc wyslali w tamtym tygodniu. Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.10.2011 ps Robson a tak cichutko zapytam kto rozpoczal ten jakze milo brzmiacy watek ? http://www.knopfler.pl/vb/showthread.php?t=2107 Głośno odpowiadam że ja. Marti my się nie rozumiemy przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Kocham DS i nie odcinam się od tego co było ale też nie jestem tylko zapatrzony w przeszłość. A co nie chciałbyś wiedzieć, usłyszeć rzeczy których nie znasz? To w tym wątku miałem na myśli. Druga sprawa że dyskusją przybrała zaskakujący ale fajny obrót. I tyle teraz moje ps. "nikt nie odniosl sie do border reiver i amy mcdonald" bo to słabe porównanie było
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.10.2011 "ktorys z kolegow powiedzial, ze mark sie skonczyl na Rackpickers Dream..." to źle powiedział, bo takiej płyty nie ma... :/ poza tym jak ty się Martinez przyznajesz że wolisz Jasona Donovana to mogę tylko ze wstydem założyć kaptur na głowę i odejść ogladając się bojaźliwie czy czasami nie idziesz za mną... doceniam fantazję która ci przyszła by zdyskretytować twórczość MK chyba ci się nudzi trochę... ![]() ale skoro jednak kilka utworów zawsze w końcu ci się podoba, to na cholerę w chwili obecnej galopujesz z kopią w mgłę...? ![]() Doprawdy, to jakaś donkichoteria której nikt tu nie bierze na poważnie...
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.10.2011 przynajmniej ja
Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 17.10.2011 ty to juz go to sleep... i jakos to tam szlo ![]() no dobra ja ide - i mowie - tak, wole do ogniska jasona donovana niz jowialnie wyspiewane "privateering", ktore mnie raczej rozsmiesza ale niech bedzie..poczekamy na cala plyte bo tymi 3 mnie za chiny nie przekonacie ![]() Dwie zwrotki dwa refreny, brzdek na gitarze, jakies pomrukiwanie czy pohukiwanie do mikrofonu w pewnym momencie a potem "byle z przytupem, hej sokoly" - i nie chce wywolac kolejnej burzy ale jak bywalem na wiejskich weselach (wielokrotnie za sprawa blizej nieokreslonych kuzynek i kuzynow ) to czasem mialem wrazenie ze brzmia markowo, albo ze marek tak naprawde gra wiejsko weselnie...czulem sie dziwnie z tym - moze mial ktos podobnie ? Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.10.2011 to ja go to sleep a ty go to village i wszystko się będzie zgadzać Powstaje nowa płyta!!!:) - Robson - 17.10.2011 Wieki nie byłem na weselu ale myśl retro: "poza tym jak ty się Martinez przyznajesz że wolisz Jasona Donovana to mogę tylko ze wstydem założyć kaptur na głowę i odejść ogladając się bojaźliwie czy czasami nie idziesz za mną..." po prostu mnie...ok rozbawiła do granic możliwości. Sorry Martinez
Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 17.10.2011 Robson moi znajomi tez sie juz koncza... czuje ze pozostalo moje ![]() ps robilismy ostatnio z kolega konkurs na 2 place w Opolu ale nie zdazylismy bo tak teraz zerknalem na stopke ale byl w ksztalcie kostki od gitary
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 17.10.2011 MARTINEZ napisał(a):jak bywalem na wiejskich weselach (wielokrotnie za sprawa blizej nieokreslonych kuzynek i kuzynow ) to czasem mialem wrazenie ze brzmia markowo, albo ze marek tak naprawde gra wiejsko weselnie...czulem sie dziwnie z tym - moze mial ktos podobnie ? zalecam ograniczyć ilość spożywanego alkoholu na weselach.. :/ dobrej nocy wszystkim. Powstaje nowa płyta!!!:) - mikołaj - 17.10.2011 pomału wychodzi na to, i to nie tylko z tego wątku, że mamy takie "punkty" po których wszystko co później stworzył Mark jest..no nie jest już takie super jak dwukorpek Love over gold / Alchemia / Brothers / Sailing... Macie tak czy nie? Czy upraszczam?
Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 17.10.2011 Niektórzy twierdzą, że Picasso nie umiał malować. A ten Martinez, który jest adminem do tego udaje, że zna się na muzyce Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 17.10.2011 i podobno tylko kobiety miewają okres.. Powstaje nowa płyta!!!:) - fakungio - 17.10.2011 mikołaj napisał(a):pomału wychodzi na to, i to nie tylko z tego wątku, że mamy takie "punkty" po których wszystko co później stworzył Mark jest..no nie jest już takie super jak dwukorpek Love over gold / Alchemia / Brothers / Sailing... To świadomość, że powoli nie potrafimy wczuwać się w muzykę klasyczną, bo mamy wszechobecny nawał muzyki nowoczesnej. Ale tak to już jest i będzie Powstaje nowa płyta!!!:) - SmokEustachy - 17.10.2011 Martinez ale przywaliłeś w kolektyw negatywną emocją. Mark zawsze był inny i nigdy za bardzo nie pląsał. On taki jest misiowaty i za to go smoki lubią. Wydłubuję z komórki specjalną listę odjechanych jego piosenek które lubię słuchać (profanie): Coyote Early Bird Metroland Punish The Monkey Pyroman Sea Fever Boom Like Postcards From Paraguay Silvertown Blues Camerado Wszystkie uważam za unikalne. Powstaje nowa płyta!!!:) - Raingod - 17.10.2011 MARTINEZ napisał(a):Raingod jak juz mi slinka na piwko wylazla to dostales w koncu ten zwycieski kufel ? Ja nie dostałem Asia dostała ;D A oboje mieliśmy mieć
Powstaje nowa płyta!!!:) - Raingod - 17.10.2011 A tak wogóle to podoba mi sie tam dyskusja Dalej o gustach ))) A tak wogóle to Knopfler skończył się na Kill 'Em All ))))))
Powstaje nowa płyta!!!:) - filipk91 - 18.10.2011 Martinez: -mark byl znany z gitary a z gitara obecnie ma niewiele wspolnego -brak dawnej wprawy w palcach > czyli wiecej pospiewam, doloze smyczki i kobzy Jak naprawdę spodobało mi się Haul Away, to jednak nie mogę się nie zgodzić Retro: -zalecam ograniczyć ilość spożywanego alkoholu na weselach.. :/ -doceniam fantazję która ci przyszła by zdyskretytować twórczość MK chyba ci się nudzi trochę... -poza tym jak ty się Martinez przyznajesz że wolisz Jasona Donovana to mogę tylko ze wstydem założyć kaptur na głowę i odejść ogladając się bojaźliwie czy czasami nie idziesz za mną... nie wiem czy się śmiać czy w milczeniu przewinąć posta z dłonią przy czole Jak zwykle wychodzi zasada nr 1. Knopfler ma zawsze rację, zawsze jest bogiem, nie wolno go krytykować, jeżeli ci sie nie podoba, to jesteś głupi albo/i nie znasz się na muzyce. Fakt, że napisanie na stronie GF, żeby poszli spać do wioski (tak to miało brzmieć w przekładzie?) to krótko mówiąc przejaw chamstwa, ale cóż. Nawet jeżeli MK nagrałby płytę z kolędami, to nie czułbym się oszukany, bo po prostu mogę jej nie kupić, nie iść na koncert i mieć to głęboko. Mógłbym go krytykować publicznie za zwrot w twórczości. Ale nigdy nie obiecywał, że będzie grał w stylu M4N usque ad mortem usrandum. Ubolewam nad tym, że gitary jest coraz mniej i coraz częściej akustyczna. Ale co poradzić. Mogę napisać mu, żeby poszedł spać ![]() Raingod: -A tak wogóle to Knopfler skończył się na Kill 'Em All ))))))Nie można było lepiej podsumować tej dyskusji
Powstaje nowa płyta!!!:) - MARTINEZ - 18.10.2011 wlasnie zasypiajac slucham piosenki fatboy-time's running out na komorce stad i pisze: drogi smoku zgadzam sie z twoja lista w pelni, tylko jakby ktos przegapil - w kazdej z tych piosenek jest echo dire straits i te piosenki na pewno nas nie podziela w odroznieniu od tych 3 swiezych trupow. A mark moze kiedys sie kapnie, ze marsz zalobny juz powstal i chocby nie wiem jak sie staral to lepszego nie wymysli Powstaje nowa płyta!!!:) - adam82 - 18.10.2011 Po dłuższej nieobecności na forum dorzucę swoje trzy grosze. Nie słyszałem jeszcze nowych kawałków przygotowywanych z myślą o nowym albumie MK. Stwierdzam jedynie, że jestem z frakcji, wcale nie tak nielicznej, zwolenników "wyższości" post-DS okresu twórczości Marka. O ile nierzadko wracam do płyt Dire Straits, to najbliższe mi są ostatnie dwa albumy oraz The Ragpicker's Dream, nie ujmując niczego pozostałym solowym płytom. Ot taki subiektywny sposób oddziaływania dźwięków i słów na moją percepcję. W opozycji do wyżej zaprezentowanych zarzutów wobec Marka uważam, że udana muzyka, nie tylko zmianami rytmu, podziałów i dynamiką stoi. Co zresztą myślę, że wszyscy rozumieją, niezależnie od opinii na ewolucję twórczości Marka. Zgadzam się z przedmówcami, że czasem prostota, bezpośredniość przekazu, wysmakowane aranżacje i dobre melodie są najlepszymi środkami na dobrą muzykę. Trochę jak w pisaniu, fajnie poczytać Normana Mailera, czy Marqueza, ale nie sposób odmówić Hemingway'owi, że potrafił skrajnie prostymi środkami oddać egzystencjalne zakamarki. A szukając dynamiki i ekspresji zawsze można sięgnąć na półkę po stare produkcje MK. Tudzież jak komuś brakuje surowej energii można zawsze zapodać sobie z rana coś Slayera, czy nowy, fenomenalny Amplifier z albumu "Octopus" (polecam, jeśli ktoś lubi mocną alternatywę i podziały rytmiczne rodem z King Crimson) i myślę, że na brak adrenaliny nikt nie będzie narzekał ![]() Co do nowego albumu, na nowe kawałki poczekam do Berlina, a potem na oficjalne wydanie. I nie ukrywam, że liczę na dużo folku, oraz masę pięknych melodii z odrobiną country między wierszami
Powstaje nowa płyta!!!:) - retro13 - 18.10.2011 "nie wiem czy się śmiać czy w milczeniu przewinąć posta z dłonią przy czole" Brak poczucia humoru, filipk91, będzie czymś, co ad mortem usrandum tuum będzie komplikować ci życie Przewiń posta. Jestem dzielna, płakać nie będę.
|