![]() |
|
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary (/showthread.php?tid=552) |
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 07.05.2007 To bšd co bšd Mistrz kończšc płytę 5 maja mi sprawił wielki prezent na urodziny
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 07.05.2007 No to wszystkiego najlepszego Ania Ja otrzymałem podobny prezent tzn. TNH Missing... tylko że wtedy płyta dokładnie się ukazywała. Ale jeszcze wtedy o tym nie wiedziałem I też 5 była w dacie Czekamy na dokładnš date.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - snake - 08.05.2007 Kochani Fani MK! Właciwie to sam nie wiem od czego zaczać.... Może tak. Co mi się wydaje, że Mark niezupełnie zakończył prace nad nowš płytš 5 maja 2007 roku. Skšd takie przypuszczenia??? Otóż tak się złożyło, że przez kilka ostatnich dni byłem w Londynie. I w niedzielę 6 maja wybrałem się na "osobiste" zwiedzanie tego miasta. Jako cel nr 1 postawiłem sobie miejsce zwišzane z Markiem. Jego dom i/lub studio. Problemem było to, że nie znałem dokładnego adresu. Szczególnie trudno znaleć adres studia mistrza. Jednakże postanowiłem je znaleć. Mój kumpel, który mieszka w Londynie od kilkunastu lat zasugerował, ze nazwa studia mogła się wzišć od nazwy ulicy. Więc poszukiwalimy British Grove Street/Road. I......... znalelimy małš uliczkę (ok.120-150m.). To była British Grove. Wzdłuż uliczki cišgnš się urocze domki. Jednak nigdzie nie widać studia. Co prawda na jednej kamienniczce była tabliczka (bodaj) Annabela Studio, ale co mi nie pasowało. Zapytałem więc przechodnia o studio MK. Niestety, nie miał pojęcia. Jednak jeden budynek nie dawał nam spokoju. Zaczšłłem mu sie przyglšdać dokładniej. Mało okien, pełno kamer i oprócz drzwi wejciowych także duża brama wjazdowa. Pomylałem: to musi być tu!!!!!!! Dla pewnosci zapytalimy jeszcze mieszkańca pobliskiego domu. Potwierdził nasze przypuszczenia. cišg dalszy nastšpi....... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - macsa - 09.05.2007 Witamy serdecznie nowego użytkownika forum !! Oj ciekawie kolega zaczyna - czekamy na dalsze zapiski... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - dziadek - 09.05.2007 Poziom adrealiny ronie! 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 09.05.2007 Witaj na Forum, Snake ![]() Potwierdziles moje przypuszczenia co do tej malej uliczki British Grove , to byl moj pierwszy strzal jesli chodzi o lokalizacje studio MK. Juz za kilka miesiecy sie tam wybieram . PS Czekamy na ciag dalszy! Cytat:Co mi się wydaje, że Mark niezupełnie zakończył prace nad nowš płytš 5 maja 2007 roku. Skšd takie przypuszczenia???Informacja jest z pierwszej reki i pochodzi od Guy'a Fletchera. Oczywiscie zakonczenie pewnego studyjnego etapu nie musi sie rownac z zakonczeniem prac w ogole. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 09.05.2007 Snake zaraz na sam poczštek wytoczył najcięższe działo Szczęciarz Tę informację mamy od samego dr Fletchera. A skšd przypuszczenia, że Mark niezupełnie zakończył pracę nad nowš płytš? Przecież tak naprawdę wiadomoci z obozu MK mamy z pierwszego rodła.
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - MARTINEZ - 09.05.2007 Snake jakbys zwiedzil stronke Guya to zobaczylbys na zdjeciu widok z tego domku na uliczke wiec trafilbys od razuzawsze tez mozna zaczekac pod domem marka i zobaczyc gdzie jedzie ps bedziesz na zlocie 16 czerwca ? 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 09.05.2007 Coraz więcej osób pyta o nowš płytę MK i muszę powiedzieć że słowa dr Fletchera rozpalajš mojš wyobranię Bo jeli pojawiajš sie przymiotniki zadziwiajšca czy zdumiewajaca no to chyba nie może być inaczej. Wiadomo Guy Fletcher jest mało obiektywny i on to podkrela, ale jest też bardzo dumny z nowej płyty MK. Kurcze nie mogę się doczekać
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 09.05.2007 Robsonie, ja też. Chyba każdy...
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - snake - 09.05.2007 Zgodnie z obietnicš - cišg dalszy "prywatnej podróży po Londynie" Jednak zanim to nastšpi, to pozwolę sobie krótko na pytania martineza (do pytań kooby i robsona jeszcze wrócę). Oglšdałem zdjęcia studia na stronach GF, ale (mam takie wrażenie) niewiele by mi to pomogło. Z resztš szukanie było baaardzo ekscytujšce. W razie potrzeby bardzo chętnie objanię dokładnie trasę do British Grove Studio. Wracajšc do moich zapisków. Najpierw dokładnie, niemal centymetr po centymetrze poszedłem wzdłuż studia i z powrotem. Przyglšdałem się każdej cegiełce. Tak, cegiełce, bo od frontu de facto okien nie ma (sš jedynie wšskie na górnej kontygnacji, ale te ledwo widać). Potem przyjrzałem się stojšcym z boku studia samochodom. Najbardziej rzucało się w oczy Porsche. Mylę sobie: nie, to nie jest auto Mistrza. On przecież preferuje motory...... Mniejsza o motoryzację. Robię pierwsze zdjęcie studia. Potem drugie. Zanim jednak zrobię trzecie - pomylałem - zadzwonię do drzwi. Co z tego, że jest niedziela godzina 16.30. Nawet jeli nikogo nie ma to i tak sobie nie daruję, ze nie zadzwoniłem. Chwila zawahania, do których drzwi zadzwonić. Hmmmmm.... Wybieram te przy których w oknie jest karteczka z napisem 20 British Grove Entrance&Deliveries. Dzwonię........ ciag dalszy nastšpi....... PS. Na chwilę obecnš jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć czy dotrę na zlot. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Andrzej - 09.05.2007 Niesamowite. Nie zasnę.... 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - hillbilly - 10.05.2007 Ta opowieć bardziej trzyma w napięciu niż wszystkie częci "Piły" razem wzięte
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 10.05.2007 Dawkujesz nam dawkujesz Snake No dobrze czekamy
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 10.05.2007 Oj, ja tez nie zasne
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - snake - 10.05.2007 witajcie, Zgodnie z obietnicš pora na częć trzeciš (nikt nie powiedział, że ostatniš) Tak więc zadzwoniłem. Czekam...... Słyszę, że kto idzie. Myslę sobie: nie jest le. Pomimo niedzieli jest chociaż jaki stróż. Klank zapadki zamka od drzwi i kogo w nich widzę..........??????? Tych z Was, którzy typowali Marka muszę rozczarować. To nie był on.W drzwiach British Grove Studio stanšł znany nam z pamiętnika Fletch'a - "....a cool looking Richard Cooper". Najpierw upewniam się, czy to aby na pewno studio MK. Potwierdza, ze tak. Przedstawiam się i pytam czy pozwoli mi wejć do rodka bym zrobił kilka fotek (dla siebie i dla Was - fanów MK). Niestety odmawia. Nalegam. Proszę o chociaż kilka sekund. Mówię, że jestem z Polski i przemierzyłem tysiace kilometrów. W odpowiedzi słyszę bardzo uprzejme: sorry I can't. We're WORKING!!! Upsss! Mylę sobie: cholera, przecież jest niedziela a tu chłopaki nadal walczš nad albumem. Więc rzucam do Richard'a jeszcze jedno pytanie (bodaj najważniejsze): Is Mark inside??? - no, he isn't. I tak włanie dowiedziałem się, że pomimo niedzieli prace nad albumem trwajš. Niewykluczone, że były to tylko drobne retusze. Tak jak niewykluczone, że to nie koniec mojej historii...... PS. teraz już wiecie skšd przypuszczenia, że prac nad płytš nie ukończono 5 maja. I jeszcze proba. Proszę podajcie adres serwera, gdzie mógłbym umiecić zdjęcia. Jeli to kogokolwiek interesuje....
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Andrzej - 10.05.2007 Admini błagam podajcie adres serwera dla Snake. Snake - a swojš drogš Ty jeste niesamowity. 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Robson - 11.05.2007 Admini koniecznie!!! 2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - Ania_M - 11.05.2007 Tak jest - koniecznie! Snake, Andrzej ma racje, to niesamowite. Ale ja typowalam Marka
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary - koobaa - 11.05.2007 Snake, mozesz zaladowac foty na ktorys z darmowych serwerow, np http://www.imageshack.us/ Fajna historia, czekamy na dokonczenie . Richard Cooper jest z tego co zrozumialem, stalym pracownikiem studia wiec niekoniecznie zajmuje sie tylko i wylacznie pracami nad albumem MK.
|