![]() |
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! (/showthread.php?tid=117) |
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 22.10.2005 "Abe włożył nowš kasetę do przenonego odtwarzacza. Po chwili z maleńkich słuchawek zagwizdało "Walk of Life" Dire Straits. Piosenka była niedawno przebojem i w radiu puszczano jš do znudzenia. Hellboy miał dosyć tego kawałka. Miał dosyć Dire Straits. Miał dosyć MTV. Ale Abe'owi cišgle było mało. Przyjanili się, więc Hellboy ze wszystkich sił starał się nie zwracać na to uwagi. I tak mieli zaraz wylšdować. Trzon ekipy zostanie w Szkocji, a Hellboya samolot zabierze do Egiptu. W ładowni specjalnie przerobionego odrzutowca transportowego, zawsze czekajšcego na wezwanie BBPO, Hellboy masował sobie skronie. Zaczynała go boleć głowa od szumu silników i Dire Straits, udajšcych wesołš grupę popowš." http://www.egmont.pl/ksiazki/hellboy.html Taka ciekawostka Szczególnie ostatnie zdanie - akurat z tym się mogę zgodzić Udawali, bo udawali, ale jak fajnie udawali B)
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ddawwidd - 23.10.2005 Nie wiem, czy ktos o tym pisal. Jesli powtorze, mozecie mnie rozstrzelac ![]() Dzis ogladalem film "An Officer and A Gentleman" z Richardem Gere i Debrš Winger. No i pod koniec jest mocno wyeksponowany spory fragment Tunnel of Love Dobrze wpasowany w akcje, w ogole lepiej sie od razu oglada z taka muzyka
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Marta - 23.10.2005 Cytat:Originally posted by tawnuk@Oct 7 2005, 06:03 PMno w tym co jest to naprawde uzależnia ja przeglšdam forum kilka razy dziennie i powiem Wam cos:jak byłam w Niemczech to normalnie płytki Marka, które miałam przy sobie i myl o Was trzymała mnie przy życiu
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 23.10.2005 W tym roku Konkurs Chopinowski wygral Polak.W 1975 roku też wygrał Polak nazywal sie Krystian Zimmermann(nie wiem ile miał literek "m" i "n" w nazwisku, ale to nie wazne).Najbardziej pocieszajšce w ogłoszeniu werdyktu z 1975 roku było to , iż nauczycielem laureata był prof.Andrzej Jasiński. Od prof Andrzeja Jasińskiego w nazwie brzmišcej i pisanej nie rożni mnie nic. Bo ja też Andrzej(przez "rz") i do tego jeszcze Jasiński(przez duże 'J"). Cholera jednak sš rożnice - te cztery literki "prof" przed nazwiskiem, no i znajomoć twórczoci muzyki Chopina. Ale ja za to znam tworczoc i muzykę Marka Knoplera, ale czy za to można dostać "prof" przed nazwiskiem? Hm.........? Mylę, że można - bo Muzyka zarówno Chopina jak i Knoplera jest po prostu ponadczasowa i wielka. Znam kilka osob na forum, ktorych mianowal bym juz stopniem profesora i dopisal bym im "prof" przed nazwiskiem z dziedziny nauk knopfleromuzycznych.Witam Eminencję. Acha!!!!!!!!!!! Niech teraz każdy z Was zada sobie pytanie czy może już postawić sobie "prof" przed nazwiskiem z nauk Knopfleromuzycznych. Jeli nie - to do nauki, tak jak ja teraz czynię włšczajšc material szkoleniowy "Once upon a time in the west" Radzę również rozejrzeć się za promotorem otwarcia prac doktorskich. Ja otwieram w temacie"Wpływ muzyki Marka Knopflera na inteligencję rodowisk małomiasteczkowych Zachodniej Polski" Promotor - prof Andrzej Jasiński(ten od Chopina) - he,he. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 23.10.2005 Kurczę Andrzej, ja nie jestem nawet magistrem, w zasadzie to cały czas siedzę w liceum knopflerystycznym (w tym przypadku chciałbym, aby moja nauka trwała jak najdłużej), a Ty piszesz o profesurze! Tym większy szacunek dla profesorów knopfleromuzycznych naszego forum, może by ich tak ubrać w szacowne profesorskie OPASKI NA GŁOWĘ i TAKIE CZERWONE MARYNARKI + OPASKI NA NADGARSTEK jak przystało na naukowców? Hm, tak BTW, słyszelicie dzisiaj w sjecie Marcina Kydryńskiegow Trójce "Rüdigera" z EPki? Byłem wtedy na działce, zachód słońca, góry (czy raczej przedgórze) i ta muzyka... ^_^ A wiecie, że Tusk był na koncercie Marka w Warszwie?
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - jambore - 23.10.2005 To ja chciałbym się zapisać do Knopflerowej "zerówki" z indywidualnym tokiem nauczania. A co do Tuska , można jeszcze wybrać przez 40 minut. Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - dziadek - 23.10.2005 Chylšc głowę przed profesjonalizmem uczestników forum w temacie M.Knopfler - artysta i życie byłbym za wprowadzeniem stopni naukowych. (pytanie osobiste ile razy mógłbym powtarzać klasę?! ![]() Bo czytajšc Was zdaję sobie coraz bardziej sprawę, ile ignorancji musiał do niedawna posiadać tu podpisany w złudnym poczuciu, że wie dużo o gitarzycie z opaskš. Choć z drugiej strony nie wiem, czy na które uczelni między górš a dołem byłyby tak dobre stosunki, tak funkcjonuje giełda bezinteresownej wymiany informacjami i nowociami, można tyle cišgnšć !!! Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 23.10.2005 Sorry za to politykowanie, ale teraz mi taka refleksja do głowy przyszła, że mimo, że ja sam głosowałbym inaczej, to będzie fajnie. Wiecie dlaczego? Bo bracia to bracia. Tacy Brothers In Arms po prostu Pozdrawiam Tol PS. Hm, może przesadziłem, że jestem już w Knopflerowym LO. Chyba dalej kibluję gdzie w pierwszych klasach podstawówki
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Evelda - 24.10.2005 Hmm... Nie tak dawno zostałam zapisana (i zaprowadzona po raz pierwszy) do przedszkola... Dziękuję, Druhu .
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 24.10.2005 "Hm, tak BTW, słyszelicie dzisiaj w sjecie Marcina Kydryńskiegow Trójce "Rüdigera" z EPki? Byłem wtedy na działce, zachód słońca, góry (czy raczej przedgórze) i ta muzyka... " Kurczaki nie słuchałem :angry: Jaki był komentarz? Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Toloth - 24.10.2005 Mniej więcej co takiego: "a teraz nasz markotny, jesienny przyjaciel, proszę się wsłuchać w tekst" (potem poszła piosenka) i potem: "tekst tej piosenki opowiada o fanatycznym łowcy autografów, chociaż trudno to sobie wyobrazić przy tak pięknej muzyce"
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Robson - 24.10.2005 Super Dzięki Toloth.
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 25.10.2005 Cytat:Originally posted by Toloth@Oct 23 2005, 09:03 PMa mnie sie tak jakos na wagary zebralo ... w tej mojej podstawowce to nie z winy nauczyciela, bynajmniej zreszta serdecznie go pozdrawiam tak tylko chrap mnie jesienny ogarnia... ale obiecuje porzucic ten zywot wiecznie zaspanego wagarowicza... p.s. do poduchy rzecz jasna gra mi sam Mark Knopfler ^_^ Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - koobaa - 25.10.2005 Cytat:Originally posted by Andrzej@Oct 23 2005, 02:12 PMAndrzej, Rozejrzelam sie i moim promotorem bedzie dr Mark Knopfler (to prawda - uzyskal tytul Honoris Causa University of Newcastle upon Tyne w 1993r)... poprzeczka wiec ustawiona jest wysoko, a promotor - najlepszy na swiecie Temat mojej pracy: "Wyzszosc Pensy nad Les Paulem w oparciu o tworczosc promotora w latach 1985 - 2005." Szczegoly jeszcze caly czas dogadujemy ![]() Swoja droga - ciekawi mnie jaki (i czy w ogole) Mark dal wtedy wyklad podczas tej uroczystosci nadania tytulu.... W roku 2001 dr Knopfler otworzyl uroczyscie nowe studio nagraniowe na Wydziale Muzyki tegoz uniwersytetu, studenci mieli okazje porozmawiac z Maestro a Maestro mial okazje zobaczyc studentow w akcji... ze tez ja nie bylem wtedy studentem... moze mieliscie okazje to kiedys czytac - jesli nie to oto relacja ![]() i jeszcze tu
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - anrom - 26.10.2005 Ty Koobaa chyba naprawde masz duzo czasu w tej Twojej Canadzie B) Ale miej go jak najwiecej i przesyłaj nam takie namiary perelki raz po raz ^_^ Pozdrowienia z lasu!!!
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 31.10.2005 Oto fragment rozmowy na gg z moim partnerem z zespolu (gitarzysta, bez skojarzen ), ktory zna DS i Marka, ale nie jest jakims tam zagorzalym fanem:BET (20:38) a speedwaya sluchales? Pawel (20:39) slucham wlanie BET (20:40) yhm, koncowka powala BET (20:40) aleee ciii, nic nie mowie BET (20:40) sluchaj Pawel (20:41) chlopcy się rozkręcili BET (20:41) juz? Pawel (20:42) już BET (20:42) no i? Pawel (20:42) koniec hehe Pawel (20:42) nacišgi mu poszły! Pawel (20:42) hehehe BET (20:42) ty wiesz jak sie takie cos przezywa stojac 2 metry od muzykow.... BET (20:42) a danny to kawal chlopa hehe, swoje wazy Pawel (20:43) NO BA Pawel (20:43) hehehe BET (20:44) cudo nie? zreszta jak wszystko Marka ![]() Pawel (20:44) hehe BET (20:44) wiem wiem, jestem ****** [cenzura ] Pawel (20:44) widać że fanatyk BET (20:44) no ba BET (20:44) knopfler.pl/forum BET (20:44) zapraszam BET (20:44) tam jest wiecej takich jak ja BET (20:44) zobacz co to znaczy byc naprawde FANATYKIEM BET (20:44) ba - WYZNAWCA Pawel (20:45) dobra dobra BET (20:45) my jestesmy knopfleriacy! Pawel (20:45) hehehe BET (20:45) jak bys mial kiedys chwile i ochote to zajrzyj, serio mowie BET (20:45) a nuz zostaniesz..... Pawel (20:45) byłem tam BET (20:45) bylem na zlocie w czerwcu, spotkalem sie z tymi ludzmi....i..... BET (20:45) zycze kazdemu artyscie takich fanow, naprawde Pawel (20:46) ![]() BET (20:46) a kazdemu czlowiekowi takich przyjaciol BET (20:46) ![]() Pawel (20:46) zapracował na nich BET (20:46) no ba BET (20:46) dopra, uciekam Pawel (20:46) przez te lata, przez te albumy i przez klimat BET (20:47) musze troche sie pouczyc bo minie weekend a ja jak nic nie zrobilem tak nie zrobie hehe BET (20:47) yeah, prawda z twych ust kapie i chlapie BET (20:47) tak wlasnie jest..... BET (20:47) lece BET (20:47) strzalka Pawel (20:47) strzala Wniosek? Mozna Marka nie sluchac, ale kazdy kto czuje muzyke docenia jego GENIUSZ... Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Per-Aa - 31.10.2005 To ja sie dolacze do offtopa przesylajac pozdrowienia z deszczowej i wietrzystej Irlandii - co za po****ny kraj ![]() Nie mam niestety czasu sie zajmowac forum ostatnio bo pracuje od 7 rano do 17 i wracam tak na 19 do domu - sie zmieni pewnie jak sie przeprowadze blizej pracy (pracuje dla IBM )Pozdrawiam wszystkich co mnei znaja i tych co mnie nie znaja - Becik ty wiesz co
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - BET - 01.11.2005 Yyyyyyyyyyyy, Yasne Zobaczymy w czerwcu! JA CI TEJ PALKI NIE ZAPOMNE!!!!
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - Andrzej - 04.11.2005 <Coobaa> Dzięki za prezent. Wychodzi na to ,że poczta Polska jest tak samo doskonała jak Kanadyjska. DOSZŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!huraaaaaaaaa Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - ania - 05.11.2005 You must remember this A kiss is still a kiss A sigh is still (just) a sigh The fundamental things apply As time goes by And when two lovers woo They still say: "i love you" On that you can rely No matter what the future brings As time goes by Moonlight and love songs - never out of date Hearts full of passion - jealousy and hate Woman needs man - and man must have his mate That no one can deny Its still the same old story A fight for love and glory A case of do or die The world will always welcome lovers As time goes by :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: ps najlepiej sie slucha przy lampce wina
|